windows 11

TPM и secure boot може да се среди и током нове инсталације w11.
Boot from the Windows 11 installation media
Start to install, we will see the Error “This PC can’t run Windows 11”
Use Shift + F10 to open command prompt window
Type regedit then Press Enter key
Find HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup
Create Item (Folder): LabConfig
Inside of LabConfig,

Create DWORD, BypassTPMCheck, Value 00000001

Create DWORD, BypassSecureBootCheck, Value 00000001

Save and Exit Registry Editor
Continue to install
Може, а може и Rufus да то одради за нас ако изаберемо Extended Windows 11 Installation опцију испод Image option дела. Можемо такође скинути Windows 11 ISO фајл, распаковати га, па у његов sources фолдер пејстовати аppraiserres.dill датотеку. Има још начина, али се плашим да ми админи не замере :p:per:.

Може, а може и Rufus да то одради за нас ако изаберемо Extended Windows 11 Installation опцију испод Image option дела. Можемо такође скинути Windows 11 ISO фајл, распаковати га, па у његов sources фолдер пејстовати аppraiserres.dill датотеку. Има још начина, али се плашим да ми админи не замере :p:per:.
Ja sam probao Rufus i nije radilo, možda neka greška...možda su popravili.

Ukratko "perverzija"

Лепо. Мислим да је једноставније да се сам WLS инсталира кроз терминал, а да се нека линукс дистрибуција скине и инсталира из Microsoft Store-а. Ко жели да прати стриктно упутства са овог снимка, нека очекује (могуће) плаве (црне) екране. У сваком случају, идеја да се покрене линукс унутар виндовса без покретања и сетовања засебне виртуалне машине заслужује пажњу. Код мене на Windows 11 Ubuntu ради сасвим лепо.

Dobro nije to ništa novo , najpre su pustili WSL pa WSL2 na W10 pa ovaj WSLG na W11, od prve verzije to je radilo solidno sada su ga baš doterali sa GUI mada i pre si mogao da setujes desktop gui recimo xfce 😁 pacova.

W11 Classic Menu v 1.1

Snap1.jpg

Чекам повратак Windows 10 classic start менија😬. Мада, када се мало боље присетим, не тако давно било је:
2015: I hate the new Start menu
А сада:
2021: How to bring back the "classic" Start menu

Imam licencu win 7 sa kojom sam preskočio na win 10 pre par godina, može li se preskočiti i na win 11 kada za to dođe vreme? Inače sam prezadovoljan sa 10kom ono sve pre toga bio poluproizvod. Doduše i uzeo sam brendiranu mašinu manuo sam se sklepavanja "super konfiguracija"

Imam licencu win 7 sa kojom sam preskočio na win 10 pre par godina, može li se preskočiti i na win 11 kada za to dođe vreme? Inače sam prezadovoljan sa 10kom ono sve pre toga bio poluproizvod. Doduše i uzeo sam brendiranu mašinu manuo sam se sklepavanja "super konfiguracija"
Mozes ,verovatno si u win update dobio obaveštenje...
Inače W10 i w11 su poprilicno nezavrseni ako malo bolje pogledaš...ali ako si zadovoljan onda nemaš brige...većini je to odličan system.

Тренутно да,

If you are wondering, yes, you can activate an installation of Windows 11 with a Windows 7 product key. Therefore, you can also use a genuine Windows 8.1 or Windows 10 key.

Ma sprdam se znam da može nije mi ni bitno iskreno, radi ko munja na w10. SSD je mila majka za svaki komp!
Imam neki netbuk i sve kao staviću ssd ubeđuju me na nekim forumima da je to KAO bacanje para u stvari ljudi koji uvoze i prodaju kompjutere ili reklamiraju kredite sede i botuju.

Onako, danas sve lepe da zahebu kupca i krajnjeg korisnika. Eno samsung tv ne možeš ni da otvoriš kriviš plastiku pa pecaš neku kukicu da povučeš. Smišljaju lopovi qrve kapitalisti. Rusi su mi bili omiljeni jedno vreme sve su krekovali i rasturali u sitna crevca :D

Back