DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.420
Problem kod MS kako mi se cini je da slabije slusaju svoje korisnike nego pre ,nego teraju po svome ,menadzment im nije bas najbolji .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni je sedmica radila dobro dok sam bio na Windows ali me smaralo to ciscenje sistema ….naravno da hardver treba da bude kako treba i da se odrzava to je pola zdravlja kod racunara.Uvek je bilo onih sto kukaju ...
Eno ti onog sto mu kuler pun prasine pa se pregreva cpu i krivi za to win10![]()
Imaju i dalje stabilan share pa tako uzaludno je da slusaju par entuzijasta kojima non stop nesto fali ...Problem kod MS kako mi se cini je da slabije slusaju svoje korisnike nego pre ,nego teraju po svome ,menadzment im nije bas najbolji .
E pa vidis to ciscenje sistema je odavno proslost posto su na w10 napravili odlicne sistemske alatke koje to rade u pozadini a moze i rucno ..Meni je sedmica radila dobro dok sam bio na Windows ali me smaralo to ciscenje sistema ….naravno da hardver treba da bude kako treba i da se odrzava to je pola zdravlja kod racunara.
A sta se desava kada deinstaliras neki softver kako to funkcionise sada?E pa vidis to ciscenje sistema je odavno proslost posto su na w10 napravili odlicne sistemske alatke koje to rade u pozadini a moze i rucno ..
Bas poredim koliko su na W11 te skripte usavrsili za par sekundi obrisao neke kesirane fajlove od win update-a i ko zna sta jos ...
Najnormalnije obrises sta zelis i sve ok .. cak su i par sistemskih aplikacija poput calculator-a napravili da moze da obrises ...A sta se desava kada deinstaliras neki softver kako to funkcionise sada?

Smartovi su postali kao vojna tehnologija ,reper za sve .Najnormalnije obrises sta zelis i sve ok .. cak su i par sistemskih aplikacija poput calculator-a napravili da moze da obrises ...
Prate trendove sa telefona![]()
Evo sad sam gledao kod mene Safari ,Photos,Camera App store i Settings ne mogu da se brisu ovo ostalo sve moze.Pa zar nije , cak i apple je to omogucio , nekada si mogao da sanjas da obrises te bulit - in aplikacije.
Moja neka filozofija kaze da sve sem settings i browsera treba da ima opciju uninstall.
Zato je GodMode keva... sve na jednom mestu.W10 je po meni nekima napravio konfuziju sto ima istine ...
Imas Setting i Control Panel /// ako hoces basic promene trcis u Settings ako hoces neke komplikovanije stvari da zavrsis u vezi sistema onda odes u Control Panel ... ali cemu dva mesta ..
Pa odgovor je delimicno jednostavan , Tableti.
Hteli su da naprave OS koji bi da radi na svakom mobilnom i desktop uredjaju.
W11 i dalje ima taj problem ali su sredili barem vizuelno Settings aplikaciju i dodali neke funkcije iz CP.
Za sve ostalo ne vidim da nesto w10 radi gore od win7 , cak naprotiv.
То је нека бета верзија, никада није постојао Windows 2000 home edition.
Нисам написао да су Виста и 8-ица срање, већ да су били тржишно неуспешни.Meni Vista lepo radila , kada je izašla 7mica bukvalno nisam ni primetio razliku
A nešto su urlali da Vista ždere ram4GB imao u to vreme pa prešao na 8 a nisam ni morao ali ajde...
Jos uvek je beta i nisu je pustili za masu.Jesmo se malo našalili ovde , nego kakva je 11tica za ove napaćene radnike , da sklanjam preostale desetke ?
HDD imas ?Valjda ce uraditi nesto dobro,ova 10-ka,pocinje da zamara,samim podizanjem,a posle radi dobro.medjutim nisam uvek raspolozen da cekam da se pokrene.
Jeste tu mi je HDD,a na 7-ci i Ubuntu SSD.Imam odavno kupljen SSD i za 10-ku,ali nikako da se nakanim da zamenim.Mada nije do HDD-a,jer mi je izpocetka desetka radila dobro.Ima par meseci kako nesto zeza.Jednu stvar sam pronasao.Nisam znao da Windows Defender ima u sebi i antimalware,pa sa instalirao Malwarebytes i to je kocilo podizanje OSa,kada sam deinstalirao Malwarebutes,druga prica.Ikone na desktopu se odmah pojavljuju,ali mi onaj kruzic na kursoru duze radi na kratko.Prekine,proradi i tako skoro minut,ako ne i vise.Pa me to nervira posle dizanja OS-a da cekam i to da odradi.Posle ulazi na net bez problema i otvara vise stranica,opet bez problema.Sam pocetak zeza.HDD imas ?
Isto ce ti biti i na W11 ... odavno je SSD lek za to.
Ma u redu je,ali zasto je radilo do pre mesec dana sve kako treba,a onda odjednom pocelo da koci.Onda sam skenirao sa Defenderom da vidim da nema nesto,pa sam zato instalirao i Mawarebytes.Nisu nasli nista,ali je sa Malwarebytes-om pocelo da koci jos gore.zato sam ga i izbacio,jer sam video u Task baru da Antimalware od Defendera radikao lud i zauzima i CPU i RAM.sada malo traje nesto,ali mi nista ne pokazuje u Tasku i odmah izadju ikone i radi desni klik i refresh odmah,a dioda od HDD-a ne sija uopste.Obicno kada nesto na njemu pretrazuje,sija duze dioda.Sada ne.Pa to je , pri podizanju sistema hdd je preoterecen , ssd se tu bolje pokazao odavno.
Isto tako pri podizanju generalno svakog OS i cpu ide na 100% pogotovo ako je dual core a to ne bi trebalo da traje duze od jednog minuta.
Nemam sumnjivih programa na Win.10,a i nema ih mnogo.Kada dodju unuci pustim ih da igraju igrice online.ne dajem im da skidaju,ali ni posle igranja nije bilo problema.Samo mislim da je neki apdejt.Kanim se da ga reinstaliram i da stavim SSD.Defender ti je dovoljan , ja vec godinama ne koristim ni jedan drugi alat trece strane.
Opet uvek treba paziti sta se skida i kakvi se sajtovi pretrazuju.