windows 11

Meni je sedmica radila dobro dok sam bio na Windows ali me smaralo to ciscenje sistema ….naravno da hardver treba da bude kako treba i da se odrzava to je pola zdravlja kod racunara.
E pa vidis to ciscenje sistema je odavno proslost posto su na w10 napravili odlicne sistemske alatke koje to rade u pozadini a moze i rucno ..
Bas poredim koliko su na W11 te skripte usavrsili za par sekundi obrisao neke kesirane fajlove od win update-a i ko zna sta jos ...

E pa vidis to ciscenje sistema je odavno proslost posto su na w10 napravili odlicne sistemske alatke koje to rade u pozadini a moze i rucno ..
Bas poredim koliko su na W11 te skripte usavrsili za par sekundi obrisao neke kesirane fajlove od win update-a i ko zna sta jos ...
A sta se desava kada deinstaliras neki softver kako to funkcionise sada?

Pa zar nije , cak i apple je to omogucio , nekada si mogao da sanjas da obrises te bulit - in aplikacije.
Moja neka filozofija kaze da sve sem settings i browsera treba da ima opciju uninstall.

W10 je po meni nekima napravio konfuziju sto ima istine ...
Imas Setting i Control Panel /// ako hoces basic promene trcis u Settings ako hoces neke komplikovanije stvari da zavrsis u vezi sistema onda odes u Control Panel ... ali cemu dva mesta ..
Pa odgovor je delimicno jednostavan , Tableti.
Hteli su da naprave OS koji bi da radi na svakom mobilnom i desktop uredjaju.

W11 i dalje ima taj problem ali su sredili barem vizuelno Settings aplikaciju i dodali neke funkcije iz CP.

Za sve ostalo ne vidim da nesto w10 radi gore od win7 , cak naprotiv.
Zato je GodMode keva... sve na jednom mestu.

HDD imas ?
Isto ce ti biti i na W11 ... odavno je SSD lek za to.
Jeste tu mi je HDD,a na 7-ci i Ubuntu SSD.Imam odavno kupljen SSD i za 10-ku,ali nikako da se nakanim da zamenim.Mada nije do HDD-a,jer mi je izpocetka desetka radila dobro.Ima par meseci kako nesto zeza.Jednu stvar sam pronasao.Nisam znao da Windows Defender ima u sebi i antimalware,pa sa instalirao Malwarebytes i to je kocilo podizanje OSa,kada sam deinstalirao Malwarebutes,druga prica.Ikone na desktopu se odmah pojavljuju,ali mi onaj kruzic na kursoru duze radi na kratko.Prekine,proradi i tako skoro minut,ako ne i vise.Pa me to nervira posle dizanja OS-a da cekam i to da odradi.Posle ulazi na net bez problema i otvara vise stranica,opet bez problema.Sam pocetak zeza.

Pa to je , pri podizanju sistema hdd je preoterecen , ssd se tu bolje pokazao odavno.
Isto tako pri podizanju generalno svakog OS i cpu ide na 100% pogotovo ako je dual core a to ne bi trebalo da traje duze od jednog minuta.

Pa to je , pri podizanju sistema hdd je preoterecen , ssd se tu bolje pokazao odavno.
Isto tako pri podizanju generalno svakog OS i cpu ide na 100% pogotovo ako je dual core a to ne bi trebalo da traje duze od jednog minuta.
Ma u redu je,ali zasto je radilo do pre mesec dana sve kako treba,a onda odjednom pocelo da koci.Onda sam skenirao sa Defenderom da vidim da nema nesto,pa sam zato instalirao i Mawarebytes.Nisu nasli nista,ali je sa Malwarebytes-om pocelo da koci jos gore.zato sam ga i izbacio,jer sam video u Task baru da Antimalware od Defendera radikao lud i zauzima i CPU i RAM.sada malo traje nesto,ali mi nista ne pokazuje u Tasku i odmah izadju ikone i radi desni klik i refresh odmah,a dioda od HDD-a ne sija uopste.Obicno kada nesto na njemu pretrazuje,sija duze dioda.Sada ne.

Defender ti je dovoljan , ja vec godinama ne koristim ni jedan drugi alat trece strane.
Opet uvek treba paziti sta se skida i kakvi se sajtovi pretrazuju.
Nemam sumnjivih programa na Win.10,a i nema ih mnogo.Kada dodju unuci pustim ih da igraju igrice online.ne dajem im da skidaju,ali ni posle igranja nije bilo problema.Samo mislim da je neki apdejt.Kanim se da ga reinstaliram i da stavim SSD.

Ови превазишли себе како направити блотован оперативни систем као да Windows 10 није довољан блотован.

Извор: IT Vesti, Microsoft

Слика

Back