Vuk Jeremić:U Operaciji Oluja bilo etničkog čišćenja Srba

Pa objasni mi pametnjakoviću kako su to Srbi mogli okupirati svoju zemlju koju su dobili pre 500 i više godina od tadašnjih vlasnika - Austrougarske Monarhije, u vreme kada od Hrvata i Hrvatske nije bilo ni H.

Kako je moja baba koja je tamo živela odvajkada okupirala hrvatsku zemlju...

Strašno koji ste vi licemeri i kreteni...

je je. skupljali godinama tenkove, haubice i ostalo oružje, izvadili ga iz podruma pa išli branit djedovinu. odakle su vam dolazila braća po veri?

Ma znaju oni istinu, samo ih je sramota, a i lakše zaspu uvečer ne razmišljajući o šmrkovima kojima su nakon "Oluje" prali ulice od krvi (iako su svi vojnici i policajci RSK "organizovano pobegli")...

Verovatno to nije bila krv nego je neko prosuo farbu... :roll:

Koji su oni nesretnici!!! Teško je biti u njihovoj koži....:rotf::rotf::rotf: Tolike godine živiš u zabludi!!!:rotf::rotf::rotf:

šta ti znaš o vjeri? zar ti boljševici nisu punili glavu protiv crkve

Ma važno je da ti znaš... ti hrvatski pravoslavče... :shock:

Evo ti kako prolaze u Hrvatskoj takvi kao ti...

Svet
Propala inicijativa za osnivanje hrvatske pravoslavne crkve
Autor: M. Šuvar | 26.05.2008 - 06:10

Ideja grupe nekadašnjih Tuđmanovih bliskih saradnika i funkcionera iz stranke „Jedino Hrvatska“ da osnuju hrvatsku pravoslavnu crkvu, verovatno po uzoru na onu stvorenu u vreme Pavelićeve NDH, doživela je fijasko, jer je peticiju za tu inicijativu potpisalo samo šesnaestoro građana, a ignorisali su je i hrvatski mediji.

Stranka je u martu objavila poziv za potpisivanje peticije za osnivanje hrvatske pravoslavne crkve, uz obrazloženje da „Srpska pravoslavna crkva širi mržnju i nacionalnu netrpeljivost“, te da je „hrvatska pravoslavna crkva potrebna za sprečavanje daljeg delovanja produžene četničke ruke u Hrvatskoj“.
Ovakva formulacija neodoljivo podseća na obrazloženje koje je u NDH dao poglavnik Ante Pavelić kada je ukazom od 3. aprila 1942. godine formirao Hrvatsku pravoslavnu crkvu, u želji da „popravi“ odnose sa Srbima.
Među članovima stranke „Jedino Hrvatska“ nalaze se najmoćniji Tuđmanov savetnik iz vremena njegove vladavine Ivić Pašalić, general HV Ljubo Ćesić Rojs, pomoćnik ministra odbrane Gojka Šuška i Ivan Vekić, prvi ministar unutrašnjih poslova.

http://www.blic.co.yu/svet.php?id=43043

Da su "moje izbeglice" vežbale bežanje i znale da će se desiti to što se desilo, verovatno bi pokupili makar garderobu. Jedino što su poneli, bili su albumi sa slikama i lična dokumenta. Ne nasedaj na priče.

To je istina. Ja ne znam niti jedan jedini veliki kolektivni centar za izbeglice, a Srbija ih je (u 2008. posle 13 godina!) prepuna i dalje, i oni nemaju osnovne uslove za zivot, i dan danas.

A zasto mnoge izbeglice glasaju za SRS - partija im je obezbedila poslove, pa cak i domove...u tom slucaju ne mogu da zamislim da oni ne glasaju za radikale.

I ne cine izbeglice 30%, vec 5% stanovnistva Srbije...sto je i dalje mnogo. Zasto "odraslih" naglaseno?

Znaš šta, muka mi je više od objašnjavanja.:twisted:

Ne **rendajte više bezveze. **bali vas polovni frižideri i šporeti. Šta ste se uhvatili za to? Šta su s tim mogli da urade u Srbiji? Da kupe kuće, da hrane decu, da .... šta??

Neke druge izbjeglice koji su bili u našim hotelima 1991-1995 doslovno su došli samo sa robom na sebi. Tkz.RSK u kratkom periodu postala etnički čista paradržavica.Zato se ne čudim osveti i paležu nakon Oluje. To ne odobravam, osveta nikome nije dobro donila..
Tuđa srušena i spaljena kuća neće tvoju dignuti iz pepela....

To nije predmet ove teme!!!

Ma važno je da ti znaš... ti hrvatski pravoslavče... :shock:

Evo ti kako prolaze u Hrvatskoj takvi kao ti...

Svet
Propala inicijativa za osnivanje hrvatske pravoslavne crkve
Autor: M. Šuvar | 26.05.2008 - 06:10

Ideja grupe nekadašnjih Tuđmanovih bliskih saradnika i funkcionera iz stranke „Jedino Hrvatska“ da osnuju hrvatsku pravoslavnu crkvu, verovatno po uzoru na onu stvorenu u vreme Pavelićeve NDH, doživela je fijasko, jer je peticiju za tu inicijativu potpisalo samo šesnaestoro građana, a ignorisali su je i hrvatski mediji.

Stranka je u martu objavila poziv za potpisivanje peticije za osnivanje hrvatske pravoslavne crkve, uz obrazloženje da „Srpska pravoslavna crkva širi mržnju i nacionalnu netrpeljivost“, te da je „hrvatska pravoslavna crkva potrebna za sprečavanje daljeg delovanja produžene četničke ruke u Hrvatskoj“.
Ovakva formulacija neodoljivo podseća na obrazloženje koje je u NDH dao poglavnik Ante Pavelić kada je ukazom od 3. aprila 1942. godine formirao Hrvatsku pravoslavnu crkvu, u želji da „popravi“ odnose sa Srbima.
Među članovima stranke „Jedino Hrvatska“ nalaze se najmoćniji Tuđmanov savetnik iz vremena njegove vladavine Ivić Pašalić, general HV Ljubo Ćesić Rojs, pomoćnik ministra odbrane Gojka Šuška i Ivan Vekić, prvi ministar unutrašnjih poslova.

http://www.blic.co.yu/svet.php?id=43043

bože sačuvaj ludosti. otkud mi hrvatski pravoslavci??? imali ko pametan to objasnit.

evo i sami priznate da nismo oslobodili hrvatski teritorij od srpske nejači nego od vojski RS, Srbije i RSK

Ja sam ti rekao za haubice, topove, tenkove... (nauči da čitaš)...
Da su u tom ratu učestvovali Srbi iz Srbije tj. tadašnja VJ (Vojska Jugoslavije) ne bi danas ni Zagreb imali...
Zato ne serendaj...

Četiri godine posle toga, VJ se uspešno odupirala NATO paktu, a ti pričaš o HV...
Pa čoveče mi smo tada imali brojno stanje od 400.000 vojnika, pregazili bi vas k'o od šale.

Da su u tom ratu učestvovali Srbi iz Srbije tj. tadašnja VJ (Vojska Jugoslavije) ne bi danas ni Zagreb imali...
Zato ne serendaj...

jao jao. nekoliko Vaših filmova sam gledao u kojima se vojska u oklopnjacima crvenim ružama isprača na ratišta. može bit da su u oklopnjacima bili izbjeglice iz hrvatske.

Zato ne serendaj...

Četiri godine posle toga, VJ se uspešno odupirala NATO paktu, a ti pričaš o HV...
Pa čoveče mi smo tada imali brojno stanje od 400.000 vojnika, pregazili bi vas k'o od šale.

95 vam je država bila nakon dugogodišnjih sankcija jad i tuga. moral nikakav. ko bi tada koga pregazio dalo bi se raspravljat. mi smo problem rješili, imamo državu u AVNOJ-evskim granicama, a neki sad nek kukaju

Zato ne serendaj...

Nisu svesni svoje nesvesti...

Back