Нажалост, још нас пуно тога везује за животиње.
У њиховом свету насиље међу младунцима је нормално.
Препоручићу ти исто што и свом детету:
Увек се брани, никада немој да стојиш и пушташ некоме да те млати !!!
Такође ћу ти препоручити:
Гледај на Јутубу што више борилачких мечева, али и уличног насиља, туча и свега у том смислу.
Зашто ?
Зато што ћеш тада видети да
батине добија само онај ко се не брани !!!
Ако си већ превише уплашен и не можеш да промениш своје понашање,
мењај школу, ако треба и крај у коме живиш, земљу, планету !
Штагод, само не блокирај !!!
to da se tuce, ne bih se slozio. Naviknuce se da sve probleme resava nasiljem radi "navodne samoodbrane".Postace siledzija i bice "cenjen i postovan" samo u tih par godina i to od strane probisveta cija je buducnost na ulici ili u zatvoru (nedaj boze, i na groblju).
Treba da zaobidje svaki fizicki konflikt i da pokusa da postane "prijatelj" tim nasilnicima. Ne da im se ulizuje vec da se postavi kao ravan njima. Prihvatice ga jer oni vole take.
Svaka agresija , u danasnje vreme, moze prerasti u katastrofu, sa oruzjem, teskim povredama pa cak i ubistvom. Zato nije resenje da im "vrati" vec u diplomatiji i izbegavanju agresije po svaku cenu.
Ja se nisam tukao u pubertetu, primio sam par puta udarce ali nisam vracao .......jer sam bio toliko jak da sam pesnicom probijao vrata pa sam imao strah da ne ubijem nekoga u tuci. Uglavnom sam blokirao navalentne siledzije dok ne osete moju snagu a onda prave distancu.
Sa mnogima sam se i sprijateljio iz cista mira samo da ih smirim.
Inace , promenio sam 5 osnovnih skola (po razlicitim gradovima), dve srednje skole.............i u svakom novom okruzenju bio sam potpuno "nova licnost".
Od najveceg kriminalca i najgoreg ucenika pa do genija i najboljeg ucenika.