Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svet i preusmeravaju na bolje oni koji imaju svoje hobije i preokupacije.Благословени су они што имају неку своју преокупацију,
неку љубав као што је музика, спорт, стицање, хоби ...
Јадан је онај који је свестан ситуације у свету,
и који покушава свет да усмери у неком правцу који се њему чини као најбољи.
Али ето, Господ некоме и ту улогу додели ...
Borim se samo za sebe i meni bliske osobe.Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Ekonomske i ekološke probleme i ratove ne mogu rešiti hobiji.Svet i preusmeravaju na bolje oni koji imaju svoje hobije i preokupacije.
Ja to nisam ni rekla.Ekonomske i ekološke probleme i ratove ne mogu rešiti hobiji.
U osnovi mislim da ne vredi boriti se za ovaj svet, smislenije mi je da se neko bori za sebe i da pri tome ne ugrožava druge. Ljudi su generalno sebična bića, tako da je ta borba za dobrobit svih osuđena na neuspeh, pre ili kasnije će ti neko od ovih za koje se boriš zariti nož u leđa ili te zloupotrebiti za sopstveni interes. A i ono ako se boriš za sebe i ako tu postižeš rezultate, suštinski deo sveta (oko tebe) postaje bolje mesto.Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema?
MOD NOTENema više gde da se beži, zato su studenti ustali jer je DOGORELO!
Sve opuštenoE jbg mislio sam da je još jedna tema na politici vezano za trenutnu situaciju.
Uglavno se odlučujemo za neku borbu, kontam da je tu u ljudskoj prirodi.Inače uvek se vredi boriti inače je alternativa depresija.
Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Мелиоте, сама чињеница да си поставио оволико питања и тема на овом форуму значи да си неко ко би требао да се бори за свој живот јер шта год ти причали људи попут @Frederick_ ти имаш неку вредност.Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Uz dužno poštovanje pojednostavljuješ problematiku. Ne radi se o "top ženama" ili o velikoj plati nego o generalnom pogledu na svet. Pitanje je malo i filozovsko, zato sam i spomenuo taoiste.Мелиоте, сама чињеница да си поставио оволико питања и тема на овом форуму значи да си неко ко би требао да се бори за свој живот јер шта год ти причали људи попут @Frederick_ ти имаш неку вредност.
Оно што ствара грешку и осећај безвредности је ако желиш више него што можеш.
Не можеш да смуваш топ рибу, не можеш да имаш плату од 5.000 евра, не можеш да завршиш факултет, не иде ти, јбига мораш кренути са мањим амбицијама и увек гледај шта нудиш.
Знам ја да је питање сложено, али ми који нисмо филозофи то посматрамо увек кроз личну призму.Uz dužno poštovanje pojednostavljuješ problematiku. Ne radi se o "top ženama" ili o velikoj plati nego o generalnom pogledu na svet. Pitanje je malo i filozovsko, zato sam i spomenuo taoiste.
Da li su taoisti zaista rekli da ovom svetu spasa nema?Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Mnogo pitanja a tako malo odgovora.Da li su taoisti zaista rekli da ovom svetu spasa nema?
Sta se podrazumeva pod “boriti se”?
I sta su “dobili” oni koji se nisu borili?
Jel cilj zivota neka “dobit” i kako izgleda ta dobit?
Retoricka pitanja su nekad najbolji odgovor.Mnogo pitanja a tako malo odgovora.![]()
O cemu je ovoVredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
niko se ne bori za bolje sutra vec za bolje SADA............u tome je problem zasto nam je SUTRA uvek gore nego SADA.Vredi li se boriti za ovaj svet ili treba zauzeti neki pasivan stav poput taoista da ovom svetu spasa nema? Ima li nade za ovaj svet ili je nada odavno umrla? Šta su dobili oni što su se na neki svoj način borili za neko bolje sutra?
Upravo ovo sam htela da napisem...Stvoris sam sebi neki svoj svet kojim si zadovoljan i tako popraviš svet oko sebe najviše što možeš. Više od toga čovek ne može osim da nadje svoj put i sreću.
Pa ako je tebi dobro i ako si u mogućnosti da pomažeš drugima oko sebe da i njima bude dobro onda bukvalno kao osoba si popravila svet više nego 99.99 pojedinaca na ovoj planeti. I to je maksimum kome ljudi treba da teže. A ne da padaju u depresiju zbog stvari koje im nisu na dohvat ruke i na koje ne mogu da utiču. Mislim ono kako osoba koja ne može da popravi nešto u svojoj neposrednoj sredini može da učini bilo šta veće i da se zamara oko stvari van svojih mogućnosti? Treba biti malo realan u životu.Upravo ovo sam htela da napisem...
Sto kaze Corba - Imam svoj mali svet i oko njega Kineski zid.