Zelena milja
Poznat
- Poruka
- 8.965
Najimpresivniji 'kucni' ljubimac koje sam ikad imao su bila dva mladucenta rakuna.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najimpresivniji 'kucni' ljubimac koje sam ikad imao su bila dva mladucenta rakuna.
Ne bih se slozio- mnogo zivotinjskih vrsta je itekako sposobno za kompleksne odluke, i recimo mnogi primati imaju poprilicno razvijeno razmisljanje i barem takticko razmisljanje. i imaju izuzetno istancan osecaj za pravdu i nepravdu, imaju neke oblike drustvenih zajednica i takodje mnogi imaju period tugovanja za bliskim clanovima ako ovi stradaju.Životinje najdalje mogu razmišljati u sferi simbolizma, jer ono što je čovjek naslijedio od animalne strane je potreba za stvaranjem simbola kako bi nešto izrazio na taj način
nesto kao stokholmski sindrom. ucestao je kod zivotinja. za bolji zivot i nz pa mu je sasvim normalno da zivi u malecnom kavezu.jedan od papagaja koje sam imao uvece je sam isao u kavez da spava (kavez je nocu bio pokriven krpom da se zamraci). Ne samo da je ulazio u kavez da spava, nego je jos pritom kad udje unutra zatvarao vratanca kaveza za sobom. Ocigledno da se u kavezu osecao dobro. Naravno da je veci deo dana bio van kaveza po kuci, ali uglavnom nije gledao da negde bezi, neko je provodio u interakciji sa ukucanima. U to vreme sam imao takodje i jedno stene, pa su se jos i oni medjusobno igrali.
nema sta da objasnjavas. drzis papagaje u kavezu da bi uzivao u njihovoj pesmi u kojoj te proklinju zbog svoje sudbineovo je izrazito glupo
ali bukvalno ne zelim da ti objasnim ocigledno
moze se reci da sam los zbog toga ali okej)

Meni se cinilo da se on slozio s tvojom konstatacijom tj da je glupo drzati papagaje u kavezu, a ne da je tvoja recenica glupa- ali opet, cesto je tesko desifrovati te kratke poruke.nema sta da objasnjavas. drzis papagaje u kavezu da bi uzivao u njihovoj pesmi u kojoj te proklinju zbog svoje sudbine![]()
Zaboravih. Imao je obicaj da cisti kavez. Uzme perce koje je palo na dno kaveza i izbaci ga iz kaveza. Nece tu meni kavez da bude neuredan! To sto ispod kaveza mi cistimo - to nema veze. Samo cisti svoj kavez.jedan od papagaja koje sam imao uvece je sam isao u kavez da spava (kavez je nocu bio pokriven krpom da se zamraci). Ne samo da je ulazio u kavez da spava, nego je jos pritom kad udje unutra zatvarao vratanca kaveza za sobom. Ocigledno da se u kavezu osecao dobro. Naravno da je veci deo dana bio van kaveza po kuci, ali uglavnom nije gledao da negde bezi, neko je provodio u interakciji sa ukucanima. U to vreme sam imao takodje i jedno stene, pa su se jos i oni medjusobno igrali.
zoloski vrt? pa to je bolest mozga.Ja bih rekao da su životinje svesna bića ali da nemaju svest o svesti kao ljudi. To je neko moje mišljenje i razmišljanje. A o pticama u kavezu ne treba ni da pričam. Svaki zoo vrt je najveći mogući zločin protiv životinja. Bilo koje korišćenje životinja kao jahanje ili bilo šta je zloupotreba i treba strogo kazniti. Ko se ne slaže daj da ga držimo u kavezu i da ga jašemo. I da ga jedemo. Boleština.
Netačno, pogledaj konverzaicije, čak ni gorila Koko nikad nije uputila nijedno pitanje vezano za bilo šta. Razgovor je isključivo primitivan, gorila i šimpanze gestikuliraju samo "Koko je gladna", "koko je hladno", "koko uplašena", "koko majka" itd.nije to baš tako... čovek i gorila su se baš udostojili kilometara razgovora, dvosmerno. snimci i zapisi...
Ако пустиш папагаја на слободу, он ће врло брзо умрети.Није прилагођен нашим хладнијим временским условима и постаће плен птица грабљивица.drzi papagaje u kavezu.
i to je opravdanje za sadizam i mucenje ptice od njegog rodjenja do smrtiАко пустиш папагаја на слободу, он ће врло брзо умрети.Није прилагођен нашим хладнијим временским условима и постаће плен птица грабљивица.

Ako su "divlje" kako to brinu o mladuncima koji ne znaju ni gde im dupe ni gde im glava?Na ovom podforumu se uglavnom bavimo opštom psihologijom- ljudskim mišljenjem, emocijama i ponašanjem.
No, sve više istraživanja pokazuje na to da i životinje imaju sposobnosti mišljenja, pamćenja, emocija i empatije, i rekao bih sasvim razvijenu svest.
Neke životinjske vrste su se toliko dugo vremena saživele s ljudima da su jednostavno prilagodile svoje karaktere i način života da su gotovo bespomoćne bez ljudi, i zanimljivo je da često imaju veliko poverenje u svoje vlasnike- npr mačke su spremne da ih voze na motociklu jer imaju poverenje u vlasnika iako ih to jako plaši.
Naravno i ljudi imaju itekako koristi naročito su korisne za ljudsku psihu.
Kako vi gledate na životinje- da li se slažete da imaju sposobnosti mišljenja, pamćenja, emocija i empatije i razvijenu svest?
Da li emocije životinja mogu da se uporede sa ljudskim emocijama?
Da li ste posmatranjem životinja primetili neke sličnosti s ljudima ili ćak naučili o ljudima?
Da li su kućni ljubimci zapravo deo porodice i kako vi gledate na to i kako oni utiču (ili su uticali) na vas?
Pa nisu citali Sekspira pa da diskutuju o princu Hamletu, no sama cinjenica da prepoznaju emocije, kako svoje- ali i emocije drugih je vec dokaz svesti, ali i empatije.Netačno, pogledaj konverzaicije, čak ni gorila Koko nikad nije uputila nijedno pitanje vezano za bilo šta. Razgovor je isključivo primitivan, gorila i šimpanze gestikuliraju samo "Koko je gladna", "koko je hladno", "koko uplašena", "koko majka" itd.
Imali smo nekog papagaja koji je voleo da se igra- uglavnom juri prst, pa onda ti njega malo pojuris- ali morao si mu popustati da on pobedjuje, inace se naljuti, ode u kavez- nogom zatvori vrata (nosi te se vi) i onda ili suti ili glasno negoduje.Zaboravih. Imao je obicaj da cisti kavez. Uzme perce koje je palo na dno kaveza i izbaci ga iz kaveza. Nece tu meni kavez da bude neuredan! To sto ispod kaveza mi cistimo - to nema veze. Samo cisti svoj kavez.
Jesu ali je problem evoluciono eksponencijalna razlika u istoj te ima previše svega i ljubavi i mržnje i pammeti i glupostiDa li ljudi misle i da li su svesna bića?
Deo mozga koji je tipican za ljude tj prefrontalni kortekst (koji je vrlo racionalan deo mozga)je s evolucijskog stanovista relativno novi- medjutim interesantno je da limbicki deo mozga ima “prednost”- tj kad je osoba pod velikim stresom, opasnosti i raznim situacijama- on razmislja delom mozga koji je gotovo isti kao kod cimpanze.Da li ljudi misle i da li su svesna bića?
Secam se nekog domaceg obrazovnog ili dokumentarnog programa gde su 80tih godina prikljucili neke biljke na detektor lazi- i videlo se da biljke mogu da “prepoznaju” neke osobe- tj imale su jeku vrstu panike kad bi im se priblizio neko ko im je cupao listove itd…Životinje imaju osjećaje i biljke također zanimljiva
Moje mišljenje je da Svijest nije nešto što je svojstveno samo pojedinim vrstama živih bića, u konačnici sve što postoji je očitovanje jedne Univerzalne Svijesti kroz naizgled različite oblike postojanja i života, kroz sve se očituje Jedna Primalna Misao koja sadrži stvaralački impuls i obdržavajući kompuls.Secam se nekog domaceg obrazovnog ili dokumentarnog programa gde su 80tih godina prikljucili neke biljke na detektor lazi- i videlo se da biljke mogu da “prepoznaju” neke osobe- tj imale su jeku vrstu panike kad bi im se priblizio neko ko im je cupao listove itd…
Sto nas onda dovodi da se zapitamo: da li i biljke imaju svest, ili bar neke?