Ganfajter
Stara legenda
- Poruka
- 85.524
Ne poznajes ti ljude kao ja..Ljudi kao ti podmazuju kočnice da se nebi trošile![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne poznajes ti ljude kao ja..Ljudi kao ti podmazuju kočnice da se nebi trošile![]()
Kada se koci motorom gorivo se trosi isto onako kao kada se ne koci motorom.Kada se koči motorom ne troši se gorivo uopšte jer da se troši nebi kočio već ubrzavao zar ne?
Pa i automatik koci motorom ako skines nogu sa gasa, ne koliko i manuelni, ali ipak dodje do usporavanja. Jedini automobili koji nisu imali kocenje motorom su bili Vartburg i Trabant.Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.
Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.
Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.
Ne mora jer se za "rad" koristi sila sa točkova u tom trenutku tako se i koči motorom bez goriva koje kompjuter tada ne ubrizgava što je i logično inače bi ubrzavaoKada se koci motorom gorivo se trosi isto onako kao kada se ne koci motorom.
Jer kada kocis logicno je da neces drzati gas jel da ?
A kad ne drzis gas obrtaji ipak nisu na nuli, jel da ?
A kada obrtaji nisu na nuli to znaci da je motor u radu jel da ?
A kada je motor sa unutrasnjim sagorevanjem u radu to znaci da u njega mora biti ubrizgavano gorivo da bi radio jel da ?
Sto nas vodi do zakljucka da kocenje motorom ne moze i nece ustedeti nikakvo gorivo ?
Nisu imali tj jesu ali je slabo kočio zbog slabe kubikaže i kompresije ali su imali nešto drugo za to- retarder.Pa i automatik koci motorom ako skines nogu sa gasa, ne koliko i manuelni, ali ipak dodje do usporavanja. Jedini automobili koji nisu imali kocenje motorom su bili Vartburg i Trabant.
Evo nas.Ne mora jer se za "rad" koristi sila sa točkova u tom trenutku tako se i koči motorom bez goriva koje kompjuter tada ne ubrizgava što je i logično inače bi ubrzavao
Zajebano jelda?
Nisu imali kocenje motorom jer su bili dvotaktni motori, podmazivanje motora se radilo gorivom, pa ako nema dovoljno goriva u motoru on moze da zariba. Cudo socijalistickog inzenjeringa, bas kao i hladnjak iza motora.Nisu imali tj jesu ali je slabo kočio zbog slabe kubikaže i kompresije ali su imali nešto drugo za to- retarder.
Vidi kako pokušavaju da prevare poštene i pametne ljude koji vole da idu na jedrenjaka i koče nogomBrkas brate 3 razlicite stvari i konstantno se gubis u prici..
I sta si dokazao sa ovim ?Vidi kako pokušavaju da prevare poštene i pametne ljude koji vole da idu na jedrenjaka i koče nogom
ono po ravnom uvek radim kad prilazim semaforu, izbacim iz brzine i polako uplovljavam u cekanje![]()
Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.
Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.
Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.
pa i ne vozim, pustam ga da ideNikada se ne vozi u leru.
Tamo gde moraš pritiskati papučicu gasa, ti bi u leru počeo da usporavaš. Posle bi bi još morao nagaziti za ubrzanje. Šta si uradio - ništa.Nisi shvatio, ako vozim u leru tamo di morao pritiskati papučicu gasa, pa moram nešto uštedititi??? Ako je dovoljan nagib onda se spustam u brzini, nisam lud nizbrdo u leru.
Ako izbaciš iz brzine, točkovi nemaju vezu sa motorom, pa ne može da koči pritiskom u cilindrima, znači moraš da stiskaš kočnicu, ali ne sasvim nego delimično. Tako se pločice greju i omekšaju, pa kada treba da zakočiš one proklizaju jer nemaju tvrdoću, a ako proklizaju točak se okreće i ne može da uključi ni abs koji služi da smanji klizanje gume po asfaltu jer povremeno otkoči. Dakle, klizaš bez mogućnosti da zakočiš osim da ubaciš u malu brzinu u toku 2 sekunde, a pošto je problem i tekst od dve rečenice, shvataš da ti treba kočenje, lomljenje, delova menjača i klipnjače, za otprilike 8 do 10 sekundi.Ajde opet procitaj sta si napisao, ja evo treci put citam, ne ide mi da ukapiram![]()
Imam više automobila nisam slepac kao tiA kako to tebi pločice traju 150k km kad imas auto 13 godina star i prešao 80k km?
Drugim recima za zadnjih 20 godina nisi prešao tih 150k km a kao imas mišljenje koliko traju pločice…![]()
Imam više automobila nisam slepac kao ti![]()