Vožnja u leru i stednja goriva

Brate izlupetao si se samo tako
i jos potkrepljujes svoje tvrdnje sa lupetanjem nekog idiota sa klipa koji kaze da auto sa motorom u radu trosi 0 goriva :D

Znaci da razbijemo mit

kocenje motorom je ekonomicno.. NIJE ! motor trosi gorivo i dalje ocito jer radi a svi ostali pokretni delovi motora i menjaca rade vise i jace pa je stoga logicno zakljuciti da je habanje motora mnogo vece .,

zna se kada se, kako i zasto koci motorom al za to mora ovaj post da dobije 7 lajkova pa cu da objasnim

primer ce nam biti nizbrdica ispred bubiske posto je to svima poznato :D

Kada se koči motorom ne troši se gorivo uopšte jer da se troši nebi kočio već ubrzavao zar ne?
Kada se koci motorom gorivo se trosi isto onako kao kada se ne koci motorom.
Jer kada kocis logicno je da neces drzati gas jel da ?
A kad ne drzis gas obrtaji ipak nisu na nuli, jel da ?
A kada obrtaji nisu na nuli to znaci da je motor u radu jel da ?
A kada je motor sa unutrasnjim sagorevanjem u radu to znaci da u njega mora biti ubrizgavano gorivo da bi radio jel da ?

Sto nas vodi do zakljucka da kocenje motorom ne moze i nece ustedeti nikakvo gorivo ?

Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.

Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.

Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.
Pa i automatik koci motorom ako skines nogu sa gasa, ne koliko i manuelni, ali ipak dodje do usporavanja. Jedini automobili koji nisu imali kocenje motorom su bili Vartburg i Trabant.

Kada se koci motorom gorivo se trosi isto onako kao kada se ne koci motorom.
Jer kada kocis logicno je da neces drzati gas jel da ?
A kad ne drzis gas obrtaji ipak nisu na nuli, jel da ?
A kada obrtaji nisu na nuli to znaci da je motor u radu jel da ?

A kada je motor sa unutrasnjim sagorevanjem u radu to znaci da u njega mora biti ubrizgavano gorivo da bi radio jel da ?

Sto nas vodi do zakljucka da kocenje motorom ne moze i nece ustedeti nikakvo gorivo ?
Ne mora jer se za "rad" koristi sila sa točkova u tom trenutku tako se i koči motorom bez goriva koje kompjuter tada ne ubrizgava što je i logično inače bi ubrzavao :mrgreen:

Zajebano jelda?

Napravi eksperiment (ako imaš muda) nizbrdo ugasi motor pa ubaci u neku brzinu, začudićeš se da se motor čuje identično kao da radi i usporava vozilo.

Kako to a motor ugašen? :sad2:

Vidi kako pokušavaju da prevare poštene i pametne ljude koji vole da idu na jedrenjaka i koče nogom :sad2:

I sta si dokazao sa ovim ?

Da postoji kineticka energija ? :D

Da bi raspravljao o necemu sa mnom moras da imas makar elementarno znanje koje sam mislio da imas al dzaba, ti tebra bukvalno nemas veze

Na prvom klipu nam budala br 1 objasnjava da u pogonu motor sa unutrasnjim sagorevanjem ne trosi gorivo..

Na drugom klipu budala br 2 objasnjava da automobil kome je motor ugasen ne trosi gorivo a radi dok zapravo ne radi i ne trosi gorivo koje ne bi trosio ni da radi u tom slucaju

Poslednja izmena od moderatora:
U nedostatku argumenata vređanje, psovanje i pretnje. Nije ni čudo da toliko ljudi gine po putevima jbg sužena svest. :kafa:

Šta kaže AI na ovu temu

1000009286.jpg

Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.

Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.

Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.

A kako to tebi pločice traju 150k km kad imas auto 13 godina star i prešao 80k km?

Drugim recima za zadnjih 20 godina nisi prešao tih 150k km a kao imas mišljenje koliko traju pločice…😂

Ajde opet procitaj sta si napisao, ja evo treci put citam, ne ide mi da ukapiram :lol:
Ako izbaciš iz brzine, točkovi nemaju vezu sa motorom, pa ne može da koči pritiskom u cilindrima, znači moraš da stiskaš kočnicu, ali ne sasvim nego delimično. Tako se pločice greju i omekšaju, pa kada treba da zakočiš one proklizaju jer nemaju tvrdoću, a ako proklizaju točak se okreće i ne može da uključi ni abs koji služi da smanji klizanje gume po asfaltu jer povremeno otkoči. Dakle, klizaš bez mogućnosti da zakočiš osim da ubaciš u malu brzinu u toku 2 sekunde, a pošto je problem i tekst od dve rečenice, shvataš da ti treba kočenje, lomljenje, delova menjača i klipnjače, za otprilike 8 do 10 sekundi.

Back