Ja ne znam sta da kazem .....ja sam bio kao i svaki redovni vojnik u centru za obuku  ,menjao razne centre za obuku , promenio masu kasarni...svasta video iz jednog neobicnog ugla, prvo vrlo zrtvenog, kasnije polako i jedno i drugo i zrtvenog i opasnog i uticajnog...
Nudili su mi svasta da ostanem u centru za obuku no 1, znaci nacelnik za vezu , kasnije nacelnik vojske, licno dolazili da me ubedjuju , bili su korektni , nisu koristili nasilje, ali nasilja je bilo preko glave, pravio sam dilove sa svima, koliko sam bio trazen, cak i sa vazduhoplovstvom, oni su mi vratili uslugu tako sto su zapretili da ce pokrenuti istragu ako se ponavlja nasilje...
Tu se umesao i sam vrh vojske i VB , i opet sam sebi spasio 3 puta sigurno zivot..a nekoliko puta bih izgubio verovatno zivot...ali nije bas sigurno 100%.
Na kraju me je toliko bolelo uvo za njihove hijararhije da sam sam zahtevao ono sto treba za bezbednost jedinice.....od angazovanja rezerve, koji vojnik zahteva od komandira vojne policije da mu posalje 20 rezervista na 10 dana..i to nisam ni razmisljao kako ce to da izgleda...tooliko sam oguglao , generali , bezbednjaci ,komandiri kasarne, navikli da pichkaraju vojnika koji udje u strazaru, samo im kazem da iskuliraju i da me posle saslusaju pa da vide sta je pametno da odrade..
Predje ti u naviku da bolje da zastitis sebe i taj tvoj deo sistema, onako kako ti mislis da treba nego da izgubis glavu...zamisli 120 tenkova sa skladistem municije i niko ne cuva ni to ni skladiste oruzja, tj tehnkovskog oruzja...niko..
Ja dodjem dobrovoljno da cuvam...totalno van svih ps , cak se i ne krecem uobicajenom rutom, nego posto je to prostor za 3 strazara u normalnim uslovima, sam pravim krugove, nepravilne putanje da ne bih bio predvidiv...
Cela kasarna  ima 6 vojnika, svi smo za skidanje....a ogroman prostor, 3 posaljes na neku razredjenu strazu , ja preuzmem 3 strazarska mesta na kps.., ne znam da li neko ostane u samoj zgradi i spavaonicama...mislim niko..