Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО

eto, ludaci sada napadaju i vojsku. gori su nego siptari i hrvati zajedno :bljak:

inace davne godine kada sam bio u vojsci valjevac je sa rrb pogodio nebo i zapalilo se nisko rastinje i pozar je 2 dana buktao.

i niko se nije setio da napada tadasnjeg precednika
A ko nam je blagoizvoleo biti precednik tih davnih godina? Čisto me zanima, taman posla da bih ga, ovako, retroaktivno napadao.

Pa dobro cekajte da stignu regruti , pa ce biti jos bolje...
Ne radi to vojska namerno nego po principu boli me tuki...
Tako da ne moze niko da ih optuzi ni za zlu nameru , niti za primanje novcane naknade....

Celicenje mladih vojnika ce biti prava avantura.....
Nema od čeličenja ništa, niti od neke smislene obuke. Ove jadne dobrovoljce ne znaju ni da obuče i služe im samo za fizikaliju i čišćenje po kasarni i izdvojenim objektima. Negde oko 80% obuke se zasniva na tome da "zamisliš nesto" a ne i na tome kako to da uradiš.

eto, ludaci sada napadaju i vojsku. gori su nego siptari i hrvati zajedno :bljak:

inace davne godine kada sam bio u vojsci valjevac je sa rrb pogodio nebo i zapalilo se nisko rastinje i pozar je 2 dana buktao.

A jel su ubijali i civile po putevima?

Nema od čeličenja ništa, niti od neke smislene obuke. Ove jadne dobrovoljce ne znaju ni da obuče i služe im samo za fizikaliju i čišćenje po kasarni i izdvojenim objektima. Negde oko 80% obuke se zasniva na tome da "zamisliš nesto" a ne i na tome kako to da uradiš.
Ne koliko sam ja upucen vojni rok sluzi prvenstveno za pranje para, a vojska kako prezivi , zabole ih tuki ....tako da ce biti celicenje.....dok sam mogao , ja sam u svakoj temi upozoravao....sad sam taj koji je blenta, mrzitelj i hvalisavac na forumu , tako da sad ide onih mojih 10 giodina...sto svaki put unapred kazem pa posle gledam kako to izgleda u praksi...

Ne koliko sam ja upucen vojni rok sluzi prvenstveno za pranje para, a vojska kako prezivi , zabole ih tuki ....tako da ce biti celicenje.....dok sam mogao , ja sam u svakoj temi upozoravao....sad sam taj koji je blenta, mrzitelj i hvalisavac na forumu , tako da sad ide onih mojih 10 giodina...sto svaki put unapred kazem pa posle gledam kako to izgleda u praksi...
Radio sam u centru za obuku. Nema ko da obučava i nemaju pojma da rade sa ljudima. Deca dodju u vojsku željna da rade nešto ozbiljno i da se čeliče, imaju želju da se dokazuju i onda se razočaraju kad vide da su tu zato samo da služe starešinama kao sobarice i čistačice a od obuke dobiju u 80% slučajeva jedno veliko "Zamislite to i to".

Ja ne znam sta da kazem .....ja sam bio kao i svaki redovni vojnik u centru za obuku ,menjao razne centre za obuku , promenio masu kasarni...svasta video iz jednog neobicnog ugla, prvo vrlo zrtvenog, kasnije polako i jedno i drugo i zrtvenog i opasnog i uticajnog...
Nudili su mi svasta da ostanem u centru za obuku no 1, znaci nacelnik za vezu , kasnije nacelnik vojske, licno dolazili da me ubedjuju , bili su korektni , nisu koristili nasilje, ali nasilja je bilo preko glave, pravio sam dilove sa svima, koliko sam bio trazen, cak i sa vazduhoplovstvom, oni su mi vratili uslugu tako sto su zapretili da ce pokrenuti istragu ako se ponavlja nasilje...
Tu se umesao i sam vrh vojske i VB , i opet sam sebi spasio 3 puta sigurno zivot..a nekoliko puta bih izgubio verovatno zivot...ali nije bas sigurno 100%.

Na kraju me je toliko bolelo uvo za njihove hijararhije da sam sam zahtevao ono sto treba za bezbednost jedinice.....od angazovanja rezerve, koji vojnik zahteva od komandira vojne policije da mu posalje 20 rezervista na 10 dana..i to nisam ni razmisljao kako ce to da izgleda...tooliko sam oguglao , generali , bezbednjaci ,komandiri kasarne, navikli da pichkaraju vojnika koji udje u strazaru, samo im kazem da iskuliraju i da me posle saslusaju pa da vide sta je pametno da odrade..

Predje ti u naviku da bolje da zastitis sebe i taj tvoj deo sistema, onako kako ti mislis da treba nego da izgubis glavu...zamisli 120 tenkova sa skladistem municije i niko ne cuva ni to ni skladiste oruzja, tj tehnkovskog oruzja...niko..
Ja dodjem dobrovoljno da cuvam...totalno van svih ps , cak se i ne krecem uobicajenom rutom, nego posto je to prostor za 3 strazara u normalnim uslovima, sam pravim krugove, nepravilne putanje da ne bih bio predvidiv...
Cela kasarna ima 6 vojnika, svi smo za skidanje....a ogroman prostor, 3 posaljes na neku razredjenu strazu , ja preuzmem 3 strazarska mesta na kps.., ne znam da li neko ostane u samoj zgradi i spavaonicama...mislim niko..

auuu druže pokvareni sendvič kakve nuspojave može da izazove :eek:

И ми смо имали ноћно гађање са обележавајућом муницијом лети током врућине и суше, то је било у Црној Гори 2000, оно гледаш како се запаљени меци одбијају од каменица и лете увис као ватромет, па онда падају доле на земљу. Да будем искрен, не сећам се да смо имали неко противпожарно обезбеђење, осим једног војника који је стајао тамо и обезбеђивао стрелиште да случајно не ушета неки чобан са овцама. Право је чудо да нисмо ништа запалили.

Што се тиче обуке, два месеца, четири месеца, то је смешно, мора се служити бар 12 месеци. Зато се ваљда ни не труде никога да обуче за та два месеца, то је смешно кратак период, за који се нико неће потрудити да ишта учини.

Majmun ušo u tenAk više i ne zvuči tolko katastrofično ko nekad.:think:
1.jpg

E, da je zadnji ...

Dobro, bar niko nije poginuo. Ima i gorih.
Да, има знатно горих. Ономад је 64 људи (од којих 60 цивила) погинуло у судару путничког авиона и америчког војног хеликоптера изнад Вашингтона, искључивом кривицом америчке војске, која је пилоткињи дозволила да пилотира хеликоптером у опасној зони, иако она апсолутно није имала неопходне квалификације и знања, већ је унапређена једино и искључиво зато што је била жена. :rtfm:

250206-potomac-river-black-hawk-helicopter-recovery-NTSB-ac-906p-dbb328.jpg

Да, има знатно горих. Ономад је 64 људи (од којих 60 цивила) погинуло у судару путничког авиона и америчког војног хеликоптера изнад Вашингтона, искључивом кривицом америчке војске, која је пилоткињи дозволила да пилотира хеликоптером у опасној зони, иако она апсолутно није имала неопходне квалификације и знања, већ је унапређена једино и искључиво зато што је била жена. :rtfm:

250206-potomac-river-black-hawk-helicopter-recovery-NTSB-ac-906p-dbb328.jpg
To tek kad politika i ideologija utiču na komandovanje uvek ima za posledicu vrlo brzo neku tešku nesreću. Svako kretanje i vežbanje mora uvek biti udaljeno od civila i mora biti tako organizovano da čak ukoliko i dodje do vanrednog dogadjaja ni jedan civil ne bude u blizini. Nekad je to ekstremno tesko to organizovati zbog veličine jedinica i brojnosti tehnike ali sa time imaju problem samo nekoliko najjačih armija sveta. U većini slučajeva kao kod nas to ne bi trebalo ovako često da se dešava da vojska ugrožava bezbednost i imovinu ljudi i u onim najtežim slučajevima da usmrti civile. Mi imamo malu vojsku i koristimo malo tehnike i nema opravdanog razloga da nam se dešavaju neke stvari.

Pa i ja sam na odsluženju 1998. u HV-u imao gađanja iz PO oružja ljeti.
Imali smo na poligonu dva stara kamiona cisterne i desetinu određenu za požarne s brentačama i lopatama.
Naravno da je gorjelo, ali sve se brzo sredilo. Imam negdje slike s gađanja i požara.
Ovo u Srbiji ako se tako dogodilo je neorganiziranost i lijenost.

Pa i ja sam na odsluženju 1998. u HV-u imao gađanja iz PO oružja ljeti.
Imali smo na poligonu dva stara kamiona cisterne i desetinu određenu za požarne s brentačama i lopatama.
Naravno da je gorjelo, ali sve se brzo sredilo. Imam negdje slike s gađanja i požara.
Ovo u Srbiji ako se tako dogodilo je neorganiziranost i lijenost.
To kod nas ima samo na papiru. Lenjost i javašluk. Problem je što se i okolina strelista ne raščišćava iako je problem uvek sa suvim niskim rastinjem. Nikoga nije briga. Sve se svodi ne filozofiju "valjda neće" i na ono poltronsko "ne smem da izvestim to i to" plus što kazne za javašluk i prestupe ne postoje. Kažnjavaju samo na osnovu ličnog stava i filozofija ako im se neko ne sviđa i to za gluposti. Krupni propusti koje vrše podobni se tolerišu. Sreća pa je vojska vrlo mala inače bi incidenta bilo stalno.

Poslednja izmena:

Back