Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО

Malo vojske ima...bas malo....tako da nece nista...osim kad su pijani..

Šta će tek biti ako se uvede vojni rok pa ovi koji sada služe profesionalni vojni rok budu instruktori mladoj vojsci. Svako malo se bude vježbalo sa bojevom municijom. Biće nesreća teških.

Pa dobro cekajte da stignu regruti , pa ce biti jos bolje...
Ne radi to vojska namerno nego po principu boli me tuki...
Tako da ne moze niko da ih optuzi ni za zlu nameru , niti za primanje novcane naknade....

Celicenje mladih vojnika ce biti prava avantura.....
Kad je ovakva vrucina gde je dovoljno cigaru da bacis i da se prosiri pozar, pogotovo gde ima suvog rastinja, mislim da nije pametno pucati iz bilo cega a pogotovo tezeg artiljerijskog orudja.

Šta će tek biti ako se uvede vojni rok pa ovi koji sada služe profesionalni vojni rok budu instruktori mladoj vojsci. Svako malo se bude vježbalo sa bojevom municijom. Biće nesreća teških.
Sa bojevom municijom postoji procedura kako se puca i mora da bude sve bezbedno i po civile a i po same vojnike....

...

Koliko su nam institucije otisle u q.r.ac pod SNSektom...svedoci i ova vest...

Vojska Srbije vezbajuci...spalila selo...50 kuca...

Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО​

https://srbin.info/vojska-srbije-izazvala-katastrofalan-pozar-izgorelo-50-kuca-video/#gsc.tab=0

...

8ikt.jpg

pa ebiga, promenice se obicaj, da pravis dopracaj iz vojske, ima vise logike...ako se vratis ziv , pravis slavlje, skupljjaju se pare za vojnika i tako to...

...

Koliko su nam institucije otisle u q.r.ac pod SNSektom...svedoci i ova vest...

Vojska Srbije vezbajuci...spalila selo...50 kuca...

Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО​

https://srbin.info/vojska-srbije-izazvala-katastrofalan-pozar-izgorelo-50-kuca-video/#gsc.tab=0

...

Veća je tragedija što ovo nije top tema. 50 kuća je jedno selo ali to nije nikakva vijest. Bitno je da se palamudi o Izraelu i Rusiji 😂😂

Ja nisam obracao paznju na godisnja doba, secam se da sam imao obuku ciscenja terena na leto , to je antiteroristicka obuka, a ustvari ides i cistis, sve zivo , imao sam stalno , svaka sreda subota, bojeva gadjanja , dinamiti , pastetice, eksplozivi, tako da nema tu da ti nesto gledas kakva je trava...ali svaki pozar moze da se ugasi , vojska moze...sta mi zapalimo mi i ugasimo..

Ovde ih na snimku boli tuki, ovo je picin dim za gasenje......ima cak da ja znam 4 taktike kako da to uradis sam...pazi sam je uzasno teze nego vas 10....

Kad rekoste selo , jedan od mojih dilova je bio da dodjem za Ginu , da budem kontrolor racunaca u KIB, jer su na prosloj vezbi omasili crkveni toranj za metar u voganj mislim da se zove selo...
Zamisli kad vbr razvalis 10 raket ili vise, a racunaci ti omase gde je meta...i gadjas im crkvu...

На снимку видим само неку ватрицу, а ниједне куће у близини.
Да је изгорела иједна, а камоли 50, било би брдо снимака и прилога Н1 и Нове... где су?
Laže Kurtijev.

Nije to sve od juče, odavno ima nebuloza u vojsci. Da se ne prisećam redovnog služenja i rata '91. kad je bilo toga u izobilju, ali evo primera iz '99. kad su u jednoj jedinici sa "pragama" (PVO top 30/2mm) u okolini Niša imali naređenje da okvire pune municijom koja služi za gađanje oklopne mehanizacije da bi gađali ciljeve u vazduhu. Problem je što se ona, za razliku od ove za ciljeve u vazduhu, ne rasprskava na 3200m ako promašiš cilj, nego pada nazad na zemlju. E, to na zemlju znači i na nečiju kuću, pa su neki ljudi po okolnim selima ostali, tako, malo bez krova i to.
Moraće se u vojsku.

P.S. Gde ti onamo vidiš kuće?

Radio sam na tom poligonu vrlo često i problem je u sivonjama koji ne znaju da obezbede gadjanje kako valja. Cisterne za vodu uglavnom nema jer je u kvaru, koristi se obeležavajuća municija iako je na tom poligonu strogo zabranjena jer zbog izrazito peskovitog terena rastinje posle prvog sunca u godini se sve osuši i postane zapaljivo kao barut. Znači u letnjim mesecima kada nema padavina više od tri dana strogo je zabranjena svaka zapaljiva municija. Gasio sam požare nekoliko puta. Zadnji put pre jedno 4-5 godina.
Ma stvarno?

Kako BRE to da vas ima što sve znate iz ličnog iskustva.

На снимку видим само неку ватрицу, а ниједне куће у близини.
Да је изгорела иједна, а камоли 50, било би брдо снимака и прилога Н1 и Нове... где су?
Imas poentu , kad je bila vatra i koje naselje, da nadjemo sveze satelitske snimke...a neko ko ima znanja kako se zove onaj sistem za upozoravanje od pozara, tu ima u realnom vremenu snimaka cele srbije , pa da tu vidimo..
Ja sam zaboravio koja je web adresa...policija pozari , paljenje otave...

Back