Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
32.965
Radio sam na tom poligonu vrlo često i problem je u sivonjama koji ne znaju da obezbede gadjanje kako valja. Cisterne za vodu uglavnom nema jer je u kvaru, koristi se obeležavajuća municija iako je na tom poligonu strogo zabranjena jer zbog izrazito peskovitog terena rastinje posle prvog sunca u godini se sve osuši i postane zapaljivo kao barut. Znači u letnjim mesecima kada nema padavina više od tri dana strogo je zabranjena svaka zapaljiva municija. Gasio sam požare nekoliko puta. Zadnji put pre jedno 4-5 godina.

Majmun ušo u tenAk više i ne zvuči tolko katastrofično ko nekad.:think:
Mnogo veći problem od majmuna u tenku je majmun koji dobije komandu od još većih majmuna. Iz prve ruke znam sve i o tom poligonu i o majmunima koji tu rukovode gadjanjima. Poslednji čovek koji je znao da organizuje gadjanje na bezbedan način u CO KoV je bio jedan major koji je revoltiran dao otkaz pre jedno dve godine.

Koliko su nam institucije otisle u q.r.ac pod SNSektom...svedoci i ova vest...

Vojska Srbije vezbajuci...spalila selo...50 kuca...

Војска Србије изазвала катастрофалан пожар, изгорело 50 кућа! ВИДЕО​

https://srbin.info/vojska-srbije-izazvala-katastrofalan-pozar-izgorelo-50-kuca-video/#gsc.tab=0
Mali crnjak, u zaglavlju teksta stoji

Пожар катастрофалних размера који је захватио викенд-насеље Винце и атар села Пожежено

Ovi bukvalno shvatili da treba da bude "požeženo".
Zahebanciju na stranu, ali ako ovako nešto mož da izazovu, ajd' da ih nazovemo, profi vojnici, šta bi se dešavalo tek ako bi imali i one na redovnom odsluženju vojnog roka? Pa nek je i tih, nikakvih, 75 dana.

Mali crnjak, u zaglavlju teksta stoji

Пожар катастрофалних размера који је захватио викенд-насеље Винце и атар села Пожежено

Ovi bukvalno shvatili da treba da bude "požeženo".
Zahebanciju na stranu, ali ako ovako nešto mož da izazovu, ajd' da ih nazovemo, profi vojnici, šta bi se dešavalo tek ako bi imali i one na redovnom odsluženju vojnog roka? Pa nek je i tih, nikakvih, 75 dana.
Ta ista jedinica koja je sad zapalila vikend naselje u Vincima ima jednog starešinu koji je komandovao paljbu na uredjivače strelišta. Ljudi srećom nisu stradali i sve se zataškalo.

Ta ista jedinica koja je sad zapalila vikend naselje u Vincima ima jednog starešinu koji je komandovao paljbu na uredjivače strelišta. Ljudi srećom nisu stradali i sve se zataškalo.

Pa ti idioti kad gađaju, jedino se meta oseća bezbedno.

Radio sam na tom poligonu vrlo često i problem je u sivonjama koji ne znaju da obezbede gadjanje kako valja. Cisterne za vodu uglavnom nema jer je u kvaru, koristi se obeležavajuća municija iako je na tom poligonu strogo zabranjena jer zbog izrazito peskovitog terena rastinje posle prvog sunca u godini se sve osuši i postane zapaljivo kao barut. Znači u letnjim mesecima kada nema padavina više od tri dana strogo je zabranjena svaka zapaljiva municija. Gasio sam požare nekoliko puta. Zadnji put pre jedno 4-5 godina.
E, da je zadnji ...

Dobro, bar niko nije poginuo. Ima i gorih.

eto, ludaci sada napadaju i vojsku. gori su nego siptari i hrvati zajedno :bljak:

inace davne godine kada sam bio u vojsci valjevac je sa rrb pogodio nebo i zapalilo se nisko rastinje i pozar je 2 dana buktao.

i niko se nije setio da napada tadasnjeg precednika

:mazi:
Idi sad vidi jel (žv)alavi pobedio u Kosjeriću, ne moraš nam javljati.

Pa ti idioti kad gađaju, jedino se meta oseća bezbedno.
To je takav javašluk da to ne bi mogao ni Kusturica da izmisli za neki film. Organizuju se gadjanja na plus 40 gde je sve zapaljivo kilometrima okolo zbog suvog rastinja bez cisterne sa nekoliko naprtnjača vode. Pouzdano znam da pumpe za vodu na cisternama ne rade godinama a i sami kamioni su više u kvaru nego sto rade.

E, da je zadnji ...

Dobro, bar niko nije poginuo. Ima i gorih.
Tada sam ja gasio zadnji put. Vise ne radim u vojsci. Problem postoji stalno i gotovo da nema godine kada ne bukne neki požar. Ne preduzima se ništa da se bolje obezbedi i ne poštuju se pravila, elaborati i naredjenja.

Nije to sve od juče, odavno ima nebuloza u vojsci. Da se ne prisećam redovnog služenja i rata '91. kad je bilo toga u izobilju, ali evo primera iz '99. kad su u jednoj jedinici sa "pragama" (PVO top 30/2mm) u okolini Niša imali naređenje da okvire pune municijom koja služi za gađanje oklopne mehanizacije da bi gađali ciljeve u vazduhu. Problem je što se ona, za razliku od ove za ciljeve u vazduhu, ne rasprskava na 3200m ako promašiš cilj, nego pada nazad na zemlju. E, to na zemlju znači i na nečiju kuću, pa su neki ljudi po okolnim selima ostali, tako, malo bez krova i to.

Ubijaju civile na putevima, pale kuce i sela....
Pa dobro cekajte da stignu regruti , pa ce biti jos bolje...
Ne radi to vojska namerno nego po principu boli me tuki...
Tako da ne moze niko da ih optuzi ni za zlu nameru , niti za primanje novcane naknade....

Celicenje mladih vojnika ce biti prava avantura.....

Back