Vojna tajna - Nibiru

Pa da ga ima odavno bi me kaznio, a do sada nije ni prstom mrdnuo :)

Ima, Bog je poslao Nibiru da nas dekne, nisi to znala?

A mozda taj bog (ne mislim na hriscanskog ili nekog drugog vec opisanog u nekoj od postojecih religija ) ne kaznjava :)... mozda ce da te kazni... jednom :(... mozda stvarno ne postoji... nema svrhe raspravljati, vera je vera, ona se ne dokazuje i ne osporava.

Tesko decko, vala me neces ubediti :)

Па рекао сам већ да је велики проблем како некоме објаснити да није у праву у нечему. То је скоро немогућеи па чак и када се ради о овако очитим противуречностима, Али као што рекох, тај проблем нема везе са истином већ само са твојим егоизмом. А то је признаћеш слаб мотив да би се неко тобом бавио тј. доказивао ти да је 2+2..четири.

Pitam te kako znas sta slep covek vidi? Sta on tacno vidi kada je slep ( boje ne ) al kakvu predstavu o svetu ima ispred sebe?

Има какву има..то није битно за поенту да слепцу не можеш ни на један начин презентовати боје.

Leba ti? Pa i ja sam dosao intuicijom da ga nema. I sta sada?

Чега нема? Трансцендентног? :) Научи прво о чему говоримо?

a sta ako je buba nesto sto ja tako zovem. Hajde recimo da ja moje transcedentno bice nazove ^7Ytr5Gy67bb21jjK9oosex i sta sada? Isto kao i kod vernika, ja kazem nema Boga oni kazu ima... u cemu se razlikuje?

У том случају се не разликујете ни у чему, јер тада обоје говорите о непознатом...тј нечему што је изван могућности сазнања. За кога не можемо рећи шта јесте...али можемо рећи шта није и на тај начин иако негативно, закључити да постоји на нама непојмљив начин ...али постоји.

Наравно..верници не поимају бога овако како сам описао, већ на дечје наиван. Али то не значи да због тога ти можеш тек тако из малог мозга пљувати по свим духовним искуствима религија..поготову што је до многих њених закључака дошла и филозофија али много моћнијом методом од инутиције. тј интелектом .

Sacekaj!! Ja nisam u pravu al ti jesi? I ti se usudjujes da pricas o egoizmu? Tragi-komicno ;)

I te kako je bitno! Kako znas da slepa osoba ne vidi recimo crnu? Sta vidis kada su ti ovi zatvorene? Crnilo, mozda i oni to "vide". Tu crnu boju je lako objasniti.

Dokazi da nisam na taj nacin dosao?

Sta? Dokazaces da postoji ono moje "stvorenje" tako sto ces dokazati stw nije? Bulaznis....

Hahahahaha. I ja sam egoista....

I te kako je bitno! Kako znas da slepa osoba ne vidi recimo crnu? Sta vidis kada su ti ovi zatvorene? Crnilo, mozda i oni to "vide". Tu crnu boju je lako objasniti.

Можда, али остаје чињеница да је немогуће објаснити рецимо црвену боју.

А што се тиче самог идеалитета ткз. секундарних квалитета.а што је знање које нам је пружио Џон Лок, имаш тему на филозофији. Остаје ти само да то појмиш... јер се ради о чињеницама а не о матерјалу за расправу.

http://forum.krstarica.com/entry.php/6319-Primarni-i-sekundarni-kvaliteti

Sta? Dokazaces da postoji ono moje "stvorenje" tako sto ces dokazati stw nije? Bulaznis....

Hahahahaha. I ja sam egoista....

Противуречности на кило! :)

Ако си рекао да је нешто трансцендентно ..то значи да пред тиме мишљење или било каква даља анализа стаје...јер је то знак да смо наишли на нешто изван могућноси сазнања. Ако ти сада за то кажеш "оно моје створење" рекао си бесмислицу..јер онда то ниеј изван могућности сазнања када га користиш као субјекат суда и додељујеш му атрибуте типа "створење" и слично.

Када неко каже "бог је трансцендентан"..то значи да јстаје свака анализа ма како ти се то не допадало. Нема ту више научног метода већ свиђало се теби или не мораш препустити ствари филозофији.

Можда, али остаје чињеница да је немогуће објаснити рецимо црвену боју.

А што се тиче самог идеалитета ткз. секундарних квалитета.а што је знање које нам је пружио Џон Лок, имаш тему на филозофији. Остаје ти само да то појмиш... јер се ради о чињеницама а не о матерјалу за расправу.

http://forum.krstarica.com/entry.php/6319-Primarni-i-sekundarni-kvaliteti

Противуречности на кило! :)

Ако си рекао да је нешто трансцендентно ..то значи да пред тиме мишљење или било каква даља анализа стаје...јер је то знак да смо наишли на нешто изван могућноси сазнања. Ако ти сада за то кажеш "оно моје створење" рекао си бесмислицу..јер онда то ниеј изван могућности сазнања када га користиш као субјекат суда и додељујеш му атрибуте типа "створење" и слично.

Када неко каже "бог је трансцендентан"..то значи да јстаје свака анализа ма како ти се то не допадало. Нема ту више научног метода већ свиђало се теби или не мораш препустити ствари филозофији.

Oh zar je moguce da i ti sidjes sa pjedastala? Znaci moguce mu je objasniti boju, samo ostaje pitanje sta "vidi" slepa osoba...

Zasto mislis da su u svetu najbitnije osobe ciji je jedini doprinos covecanstvu sedenje na fotelji/stolici i razmisljanje o glupostima? Padcenjujes nauku ( fiziku, hemiju.... ) a bez nje ti i tvoji filozofi bi sada pisalo pod svecom ( mozda jer da nije bilo zainteresovanih ljudi u ono vreme mozda ni sveca ne bi postojala )....

Sta mislis zasto stoji pod navodnicima...? Hajde ukljuci logiku da vidim sta se krije kada razmisljas svojom glavom?

što bi te kažnjavao? šta si pa uradio? ustvrdio da ne postoji? :lol:

Pa sex pre braka, ukrao sam barem jedno 100 sladoleda kada sam bio mladji, takodje jednom sam otisao iz lokala a nisam platio racun.... I jos pojedine smrtne grehove... A nista, ja sedim i cekam da me zvakne a on se necka. Mora da se uplasio ili ga nema. Tesko da bozansko bice moze da se boji smrtnika tako da ispada da je ono drugo u pitanju, tj nema Boga....

Oh zar je moguce da i ti sidjes sa pjedastala? Znaci moguce mu je objasniti boju, samo ostaje pitanje sta "vidi" slepa osoba...

Значи, теби је немогуће објаснити. Потпуно си затворен у догме твог материјализма и твог утврђеног погледа на свет баш попут верника које нападаш. Толико да ево покушаваш негирати, иако то нико овде не спомиње, нешто што и најсировији материјалисти признају тј. да осећаји боје, мириса, укуса, чврстоће не постоје на предметима око нас, већ само у свести сазнајућег бића.
Али дао сам ти линк а овде то није тема.

Тема је, и поента, да је немогуће човеку без чула објаснити светлост, звук, мирис, укус. То је метафора која ти треба приближити да као што су за слепца који нема чуло вида , боје спектра нешто непојмљиво и да му је немогуће доказати њихово постојање или глувом постојање звука, или човеку без језика постојање укуса, или без носа мириса. Исто тако, за оно што верници зову бог, а што је трансцендентно, немамо чула, што значи да је то изван могућности сазнања.. непојмљиво..И зато је немогуће чулима доказати оно што је изван свих чула. И зато престани да тражиш доказе машући својим епруветама и ретортама. Докази постојања метафизичких ентитета захтевају много суптилнији приступ од простог зверања око себе.

Zasto mislis da su u svetu najbitnije osobe ciji je jedini doprinos covecanstvu sedenje na fotelji/stolici i razmisljanje o glupostima? Padcenjujes nauku ( fiziku, hemiju.... ) a bez nje ti i tvoji filozofi bi sada pisalo pod svecom ( mozda jer da nije bilo zainteresovanih ljudi u ono vreme mozda ni sveca ne bi postojala )....

Наука је корисна за оно што је њена област истраживања тј. појава, спољашњи емпиријски свет и односи у њему. Међутим, када је суштина света и живота у питању тај метод нема шта да тражи.

Sta mislis zasto stoji pod navodnicima...? Hajde ukljuci logiku da vidim sta se krije kada razmisljas svojom glavom?

Немој ти да ми спомињеш логику. Потпуно си заробњен у догме и не разликујш се много од ових верника.

da vam taj vas bog nije naobecavao svega i svacega voleli bi vi njega kao sto volite bliznje svoje ...videlo se u ratovima koliko volite bliznje svoje ...ajde bezite bre sa tom vasom ljubavi bez interesa...

Back