O tome smo vec pricali. Dokaz da nesto postoji je taj sto ja mogu da ga osetim, opipam, omirisem, da razmenim molekule, atome sa tim objektom/mirisom... Ako vise osoba moze da deli isti osecaj kao i ja, recimo da i ti i ja mozemo da stavimo ruku u erpu punu vode. Nasa percepcija ce biti slicna ( toplota, bol, osecaj ) al i ti i ja ce mo u tom momentu znati da u toj serpi ima neceg sto se zove voda.
Kako? Oni tvrde da Bog postoji, slepac nema nikakve veze sa bilo cime. Ukljuci logiku. Postojanje necega moras da opravdas dokazom, slep covek nije doakaz nepostojanja boje jer on ne vidi usled nekog svog oboljenja ili mane.
Opet nije. Vernici tvrde da Bog postoji. Ja mogu da kazem da postoji biba koja se nocu uvlaci u glave vernicima i tera ih da pricaju te stvari jer se hrani njihovim neznanjem. Nemam dokaz jel je ta buba van culnog sveta...
Koje neposredno iskustvo potvrdjuje postojanje Boga? rec hipika od pre 2000god? U tom periodu je bilo jako puno njih koju su imali slicne price/bajke. A kolio se secam Sveti Petar ( tada jos nije bio svetac ) je jednog proroka kamenovao ( mozda do smrti ) koji je u tom periodu imalo nekoliko puta vise pristalica. Strah tera ljude da rade gluposti, obecanje, tj pruzanje olaksanja ljudima koji se pate utice mnogo na silu. Pogotovo ako im obecas vecni zivot u raju...