Vojna gimnazija u Beogradu...

To je dobro za nas ali ne i za zemlju, ako su deca dobro uradila treba da prodju, muka mi je vise humanih poteza ove zemlje koji unistavaju na duze staze sve najvaznije ovoj zemlji zarad srece pojedinaca. Ja sam iz vojvodine ali bih zeleo da ne prodjem ako nisam medju prvih 70(taj stav sam imao i pre testova)!
To je isto sto ce primati devojke u vojsku!
Mada iskreno ne verujem da ce se tako nesto dogoditi, nema logike. Teofilos, sta znate o tome?

svi testovi (psihicki, fizicki, opsteg obrazovanja...itd...) je tu samo da bi znali da li si ti sposoban i inteligentan ili ne. kada sve to prodjes, ona imas one bodove iz srpskog i mate i iz skole, i na kraju se gleda samo to. na osnovu bodova se pravi rang lista, i to je to. te ocene iz fizickih i psihickih testova ce se gledati samo ako jos neko ima isti broj bodova, pa da ubace onog boljeg...

svi testovi (psihicki, fizicki, opsteg obrazovanja...itd...) je tu samo da bi znali da li si ti sposoban i inteligentan ili ne. kada sve to prodjes, ona imas one bodove iz srpskog i mate i iz skole, i na kraju se gleda samo to. na osnovu bodova se pravi rang lista, i to je to. te ocene iz fizickih i psihickih testova ce se gledati samo ako jos neko ima isti broj bodova, pa da ubace onog boljeg...

E pa ne bih mogao da se slozim sa tobom jer neko moze da nabuba za prijemni i da ima 40 poena a da je u skoli bio vrlo dobar,i da ima vise poena od nekog ko je bio sve godine odlican i nekako omanuo na prijemnom,,a pritom da je taj koji je nabubao za prijemni na psiho testovima dobio sve cetvorke,i da se radi samo zbog toga da se vidi da li si inteligentan radili bi se po dva tri testa a ne ukupno 10 kolko smo mi radili..pa razmisli malo :think::think::think::think::think::think::think:

pa meni je opet super, ja sam dobio najbolju ocenu na psiho testu, a na opstoj kulturi sam imao preko 90% (preko 45). I ta prica ne pije vodu jer mi kod psihologa nismo nista radili, samo nam je rekao kako smo prosli i pitao zasto zelimo da upisemo. A i fizicki test, svi su prosli a jako mali broj sa ocenom A, skoro svi B. Tako da na osnovu psiho i fizickog se ne moze napraviti razlika. IQ je u stvari test profesionalnog usmerenja, mi smo to radili u skoli mesec dana pre testova, to nije pravi test intaligencije. A test opste kulture je polu nebitan. Msm da od te price nema nista.
A neko je spominjao da se za prijemni moze nastrebati, gledaj to ovako:(srpski) ja sam u staroj skoli bio medju najboljima u razredu, i kad sam promenio skolu, tras!, imam prosek izmedju 3 i 4. A imao sam 19 na srpskom na prijemnom, priznajem da sam ucio ko budala. Pritom sam imao 18 iz matematike (manje nego na srpskom) a proslogodisnji sam prvak Srbije u mati, ove godine sam uzeo srebrnu medalju. Jel me kapirate? Neko (uglavnom deca sa juga) moze da dodje sa 60 bodova iz skole a da pritom nema veze sa zivotom i da ima prednost u odnosu na nekog ko je imao nadrk*ne profesore u osnovnoj. A i prijemni je pokazatelj zelje, koliko jako zelis da je upises, vise ces uciti, pa ces bolje uraditi.
Meni je najlogicnije da ljudi otpadaju na psiho testu, fizickom, zdravstvenom, iq testu, (nemam pojma cemu sluzi test opste kulture) i da od onih koji prodju (ove godine oko 90% prijavljenih) se pravi selekcija na osnovu bodova dobijenih iz skole i prijemnog.
Bice slicno tome ali ne bas tako, meni je vodja puta rekao da oni imaju razne ocene koje daju, iz svega (cak ti i smanjuju neke poene ako pravis sranja dok si u sobi ili hodniku). I bude tu oko 9-10 (mozda sam preterao) ocena. Mada sigurno su presudne ocene ono za srpski, matematiku i proseci u skoli. Mada da ovo ostalo nije bitno ne bi ga ni radili... kako ste uradili ovo ostalo?

@aco
to sto sam ja napisao, nisam izmislio, nego mi je tako rekla psihologica.. za rang listu (od koje ti zavisi da li si upao ili ne) ti se gleda u pocetku samo prosek i prijemni. ako neko ima 85, a neko 80 bodova, tu nema razmisljanja. prolazi onaj od 85. a ako neko ima 80 a ovaj drugi isto 80, e onda se gledaju druge ocene (psihicki, fizicki...itd)

@max
u potpunosti se slazem sa tobom. nisu svi proseci jednaki. mi iz jovine (max i ja) prolazimo 4 i nesto, a u starim skolama bi bili 5.00, eventualno 4.90. e o tome vam mi govorimo. kako neko ko je imao sve proseke 5.00 i 60 bodova iz skole, moze da na prijemnom ima drasticno manje bodova od mene, koji sam imao proseke 5.00, a u jovinoj 4.5, 4.0...itd...
e o tome mi pricamo. ne mozes ti suditi po proseku. to je malte ne nebitno. pazi, ti imas neke profesore koji su onako fuj, stalno vas muce, daju keceve kao iz sale itd, a ja da imam neke koji poklanjaju ocene, daju ocene na lepe oci... itd, da ne smaram sa time.
e zato je vazan prijemni, jer je tu nesto sto se uci tokom celog skolovanja u osnovnoj skoli. e po tome se gleda da li si ti stvarno pametan ili ne. na prijemnom (barem u VoGi) nema varanja, poklanjanja bodova, ispravljanja nekih sitni gresaka...itd
ako si ti te proseke od 5.00 stvarno zasluzio, sto onda nisi na prijemnom imao 39/40 bodova...? e zato je njima u prvom planu, i ono sto prvo gledaju PRIJEMNI!!! meni i maxi ce 100% uzeti u obzir sto smo isli 2 godine u jovinu, i to nam nece biti neki minus, nego veliki plus!! ae da ne smaram vise, nadam se da sam barem malo pomogo. pozz

Back