Vojna gimnazija u Beogradu...

Imam neki dobar osecaj da cemo svi koji smo ovde na forumu da prodjemo,nekako mi se tako cini,jer se trudimo da saznamo sto vise o tome... i na vreme i saznajemo neke stvari ;)
sem onog bisera sto kaze da je najinteligentniji u drzavi,e lepo ces ti biti docekan kod staresina u internatu,jedva cekaju takvog pametnjakovica... :hahaha:[/QUOT

Камо среће да прођемо сви,а ово што говоре за конкуренцију с југа ,на форуму нема никог са југа и ја мислим да су оно ипак мање информисани о свему,није да их омаловажавам,али ипак мислим да нису ипак толика конкуренција,јесте можда да су снажни и јаки,али ипак то је само један тест од укупно четри пет тестова колко већ има,а свима који ће у воги нека ме нађу на фејсбуку(ко има)да можемо и ван форума да се чујемо...Зовем се Александар Петровић....па ме нађите
Ja сам са југа, интересовање расте у мом крају...

Ja sam u Novom Sadu 19-ti. Sto ako se uzme da u mom okrugu zivi preko pola miliona stanovnika, a da Srbija ima 7 miliona, znaci 280 ljudi, ako se uzme da ima u Srbiji 30 okruga, znaci trebalo bi biti oko 600 kandidata. Moja licna procena je da ce biti 450-500 kandidata (kao i prosle godine). Sad se nesto prica da ce se primati vise nego obicno (pre je uvek bilo 90 a sad mozda cak 120, teofilos jel gresim), pa onda su nam sanse da prodjemo 20-25%. Pa nije lose. Znaci bar 2 sa ovog foruma prolaze. OK, smorio sam sa statistikom, hteo sam da kazem da nisu tako male sanse. Kad zavrsimo sa testovima da se svi vrate na forum i da ko prodje da se pohvali a ko ne prodje isto da se pohvali

Ko želi da postane pilot u Vojsci, bolje da 4 godine juri vezu i iz civilstva upiše avijaciju na Akademiji, jer ovako je rulet! Drže te u neizvesnosti do 4. godine, a da i ne znaš da li si zdrav i sposoban za pilota...
VoGi je izuzetna škola, samo posle nje treba upisati neki civilni fax jer je onda svaki lak za završiti, a stekne se puno više UPOTREBLJIVOG znanja nego na Akademiji. (Posle, ako baš volite uniformu, uvek možete postati oficir, ali tada držite konce u svojim rukama jer imate ZNANJE i na korak-dva ste od mastera ili doktora, a to sa Akademijom retko ko postane)
Kada kao oficiri prvih 5-6 godina imate isključivo zadatke poput uređenja kruga i slaganja magacina, sve što ste tamo naučili- zaboravite, a onda vas stave na mesto nekog referenta u komandi gde vas dokrajče papirologijom. Tu prestaje svaki intelektualni napredak.
Iz VoGi izlaze veliki kapaciteti koje Akademija i službovanje za tren uguše!
(Ranije sam bio uveren da je znanje jedina vrednost koju vam niko ne može oduzeti, ali nisam bio u pravu!)
Teofilos, klaso ;-) , slažete li se, ili ćete kao pedagog, diplomatski, ostati neutralni?
pozdrav!

Ko želi da postane pilot u Vojsci, bolje da 4 godine juri vezu i iz civilstva upiše avijaciju na Akademiji, jer ovako je rulet! Drže te u neizvesnosti do 4. godine, a da i ne znaš da li si zdrav i sposoban za pilota...
VoGi je izuzetna škola, samo posle nje treba upisati neki civilni fax jer je onda svaki lak za završiti, a stekne se puno više UPOTREBLJIVOG znanja nego na Akademiji. (Posle, ako baš volite uniformu, uvek možete postati oficir, ali tada držite konce u svojim rukama jer imate ZNANJE i na korak-dva ste od mastera ili doktora, a to sa Akademijom retko ko postane)
Kada kao oficiri prvih 5-6 godina imate isključivo zadatke poput uređenja kruga i slaganja magacina, sve što ste tamo naučili- zaboravite, a onda vas stave na mesto nekog referenta u komandi gde vas dokrajče papirologijom. Tu prestaje svaki intelektualni napredak.
Iz VoGi izlaze veliki kapaciteti koje Akademija i službovanje za tren uguše!
(Ranije sam bio uveren da je znanje jedina vrednost koju vam niko ne može oduzeti, ali nisam bio u pravu!)
Teofilos, klaso ;-) , slažete li se, ili ćete kao pedagog, diplomatski, ostati neutralni?
pozdrav!

Драги мој класићу,

наравно да високо уважавам твоје мишљење, свако им свој доживљај свега. У свему има и лепих и ружних ствари али мој је став да заједно треба да гурамо ка томе да буде боље у вом народу. Поздрав за моју 23. класу!

Teofilos,molim te da mi odgovoris,da li je veliki problem ako imas ravne tabane?
Pa ja mislim da jeste...
Kada ljudi se prijavljuju(ili dobiju poziv)za obicnu vojnu obuku(koja traje par meseci)ako imaju ravne tabane ne polazu vojnu obuku...nego idu civilno ili mozda neke bezvezne poslove(kuvar)...
Tako da tesko da ce te primiti zato sto su jako rigorozni zbog medicinskih stvari...

Akademija nije obavezna. Niko vam ne garantuje da cete otici iz gimnazije na akademiju ma koliko vi zeleli. Sve zavisi od proseka u gimnaziji i od prijemnog. Zadnja klasa gimnazije je imala oko 120 maturanata a oko 70 je otislo na akademiju, mnogi su verovali da ce otici samo zato sto su bili u VoGiju ali je ispalo da nisu. Valjda je sada jasnije.

Помоз Бог јунаци наши!!!

Ма опусти се Стефи, никаква катастрофа. Само сам све вас упозорио да пазите када јавно наступате. Видите, ја сам свештено лице и самим тим сам на неки начин ''обележен''. Сваки мој покрет,реч, гест сви који су око мене мере,процењују,гледају. Од мене очекују све најбоље. Тако ћете кроз који месец ви бити припадници наше часне Војске. Имаћете одговорност да јавно нашу Војску представљате на најбољи начин. О томе сам вам ја овде говорио, а не да се секирате. Нико вас овде неће мучити, амерички војнички филмови су више научна фантастика него реалност. Али да, сви дивни људи у овој школи, официри, профе и др. ће свако на свој начин вас гурати ка томе да постанете оно што и треба, достојанствени, темељни и родољубиви срспки официри. Равна стопала нису проблем велики. А сада вас поздрављам, за викенд водим другаре које ви нећете упознати(4. годину) у Студеницу. Остајте ми с Богом и само напред јунаци!!!

Da si imalo čitao prethodne stranice,video bi odgovor.

Sad meni više nije jasno. Da li je obavezna akademija posle vogija ili nije??

Ja sam bio vrlo-dobar, maturirao ocenom 5, sve 4 godine bio vazduhoplovni smer, zdravstveno sposoban, uspešno završio preživljavanje, padobransku i letačku obuku... i opet nisam primljen na Akademiju!
...što znači da ne samo da nije obavezna, nego ti je niko i ne garantuje.
@teofilos- pripremam ih na najgori scenario, čisto da se ne iznenade... I pored svega što smo prošli tih teških 90-ih, danas bih opet upisao VoGi jer je KAO ŠKOLA najbolja.
Jedina 'mana' su visoki kriterijumi u ocenjivanju i traženom znanju (bili, a sada ne znam). Ovo ne treba da zabrine vas sto upisujete- za ocenu 2 je dovoljno samo da budete pristojni i zainteresovani, a nastavnici će učiniti SVE da iz vas izvuku taj minimum znanja! A taj 'minimum' iz Gimnazije je dovoljan da se 'prošetate' kroz Akademiju ili BILO KOJI drugi civilni fakultet. (Ja uz posao studiram na DVA, potpuno različita- civilna, i kažem da je Gimnazija bila 'teža' od oba zajedno)
Ko traži znanje u VoGi- dobiće ga, verujte, i sa ocenom 2 i sa 5!

Ja sam bio vrlo-dobar, maturirao ocenom 5, sve 4 godine bio vazduhoplovni smer, zdravstveno sposoban, uspešno završio preživljavanje, padobransku i letačku obuku... i opet nisam primljen na Akademiju!
@teofilos- pripremam ih na najgori scenario, čisto da se ne iznenade... I pored svega što smo prošli tih teških 90-ih, danas bih opet upisao VoGi jer je KAO ŠKOLA najbolja.
Jedina 'mana' su visoki kriterijumi u ocenjivanju i traženom znanju (bili, a sada ne znam). Ovo ne treba da zabrine vas sto upisujete- za ocenu 2 je dovoljno samo da budete pristojni i zainteresovani, a nastavnici će učiniti SVE da iz vas izvuku taj minimum znanja! A taj 'minimum' iz Gimnazije je dovoljan da se 'prošetate' kroz Akademiju ili BILO KOJI drugi civilni fakultet. (Ja uz posao studiram na DVA, potpuno različita- civilna, i kažem da je Gimnazija bila 'teža' od oba zajedno)

Hvala ti puno na dobrim informacijama,dobro ce nam doci... :worth::worth:

Jel istina da na VA mozemo da studiramo 2 smera, dobijemo 2 diplome... Jel ti kad to zavrsis ako budes menjao posao moras da vracas dug?

Back