Pozdrav svima, procitao sam celu temu, ali nisam naso ono sto me je zanimalo.
Uglavnom svi rade skill assessment na pocetku, pre ielts-a pre vize i svega, tj iz Srbije. Ja sam vec u Australiji, imam studentsku vizu jos godinu dana, a cilj je ostati ovde i posle toga.
Plan je da odradim skill assessment za Telecommunications Technician, pa posle toga apliciram za Employer Nomination Scheme (subclass 186), stvar je u tome da sam ja vec zaposlen u jednoj firmi koja hoce da mi bude sponzor za ovu vizu.
Ielts vec imam, treba mi samo jos skill assessment. Najbolja stvar je sto kod ove vize nema poena, ali to me ujedno i pomalo brine, jer, nekako mi sve deluje suvise lako (naravno pod uslovom da prodjem skill assessment, jer mi je problem sto sam radio u Srbiji puno godina i stvarno imam iskustva, ali nisam bio prijavljen, mogu od poslodavca da dobijem sta treba, izjave i slicno, ali zvanicno nemam nista).
Dakle, moje pitanje je, da li je neko ovo vec radio, i da li postoji neka zackoljica na koju bi trebalo da obratim paznju? Takodje kod samog skill assessmenta, da li ce biti olaksavajuca okolnost to sto imam preporuke od Australijske firme, tj. da li ce mi ovi iz TRA progledati zbog toga kroz prste sto nemam pay slipove i izvode iz banke iz Srbije, jer sam sada zvanicno zaposlen ovde?
Svaki savet je dobrodosao, hvala, pozdrav.