Pogledaj molim te lepo sta si napisao pod tackom1,i tackom 4.
Citiram: Pravi Vlah-
1.Vekovima su Rumuni i njihova drzava Rumunska Zemlja od stranaca bili nazivani Vlasima, odnosno Vlaskom. To su im bili zvanicni, drzavni, poslovni, knjizevni, crkveni, itd medjunarodni nazivi.
4.U kasnom devetnaestom veku, nastankom Kraljevine Rumunije (sjedinjenjem Vlaske i Moldavije), nazivi Rumuni i Rumunija polako su bili prihvaceni u medjunarodnoj zajednici, a stari nazivi --Vlasi i Vlaska, kad se govorilo o Rumunima i Rumuniji-- polako su otpali iz opste medjunarodne upotrebe
Znaci ,sto ne bi Rumuni bili Vlasi?
Ruminija je nastala u kasnom XIX veku
spajanjem Vlaske i Moldavije. Znaci spajanjem dve drzave nastala je treca-Rumunija.Iz gore navedenog proizilazi da su Rumuni delom Vlasi,a delom Moldavci.Naziv Rumunija je mogao da nastane bas od te Vlaske reci"jo mis rumn".Vekovima su stranci ljude na teritoriji sadasnje severoistocne Srbije i juzne Rumunije nazivali Vlasima(na Vlaskom "rumn"),a onda je vremenom preovladavala ta Vlaska rec(rumn),koja je najzad dobila na smislu spajanjem gore navedenih drzava

.
Mozemo i ovako da gledamo na ovaj problem.
Ako je tvoj stav tacan,sto ne bi bio i moj?
P.S. Izvinjavam se sto sam pogazio rec da necu vise polemisati oko ovog posta,ali sam morao,posto sam vise puta citiran.Zamolio bih dobronamerne ljude da me ne citiraju vise,kako bih se odvojio od ove teme.Hvala.