Vlasi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sokrate, Tesko mi je da uspem da ti objasnim, kad ne zelis da razumes sta ti rekoh: ti uzimas pare proucavajući, gledas sa strane...Ja sam od "njih", medju "njima"..
Mozda ce ovako biti jasnije: dok ti prelistavas šturu literaturu i razmisljas o sexu gledajuci slicice, ja ga upraznjavam.Iskustvo empirijsko i teoretsko ne da se uporediti.:D

P.S. Izvinjavam se nekima, ne nadjoh bolji primer da prosvetlim ovog placenika.:dash:

Svi smo mi pomalo placenici a cini mi se da zene koje su ovde na istoriji i politici su pacenice.:per:

Sokrate, Tesko mi je da uspem da ti objasnim, kad ne zelis da razumes sta ti rekoh: ti uzimas pare proucavajući, gledas sa strane...Ja sam od "njih", medju "njima"..

I ja sam medju vama, već duže vreme,, tačnije od 2001 do danas,
i razumem jezik, običaje i težak način života koji vodite u Istočnoj Srbiji.
Tako da mi nije problem da empirijski proverim svoje teorije.

Vaša seksualna iskustva me nešto baš i ne interesuju.
:dontunderstand::dash::rtfm:

Izvini, jel ti to mislis na neki tezak nacin zivota koji imaju Vlasi u istocnoj Srbiji ili?

Nije isto biti MEDJU i BITI,aman,zaman!
Ne znam da li je tesko sada u istočnoj Srbiji, tebi sigurno jeste.

Moram opet da pomenem sex- ne moze evnuh da "empirijski" istrazuje pitanja sexa:dash:
Ima za to kvalifikovanijih i neoštećenih.
Mora da ima "sa šta"- osnovna polazna i neizbežna je to stvar..

Ubacujem samo termin sexa ali džabe kad ni to ne razumeš.
Što ne odes sad malo medju Eskime i antropološki ustanovis da nisu Eskimi, nego Paštuni??

da Savršen dokaz , zaista
Meni se čini da tu piše Oni Rastafarianci ali nema veze....
:dontunderstand::zcepanje::rotf:
Што је баби мило , то јој се и снило. Овако поступају само некритички пропагандисти. На овој теми их је било довољно да се види мотив њиховог деловања.
Сад је јесно ко је ко.

nemam potrebe za autorima,
dovoljna je moja rec,
covek pre vam je navodio autore celih 20 forumskih stranica
velicine Cvijica, Djordjevica, Kanitza
i svejedno ste ga napadali bez pardona.
Sada je sve receno o ovoj temi.

Tako je Socrates, primetio sam, sad su i tebe napali kao Romanusa bez paradona, nemas potrebe nista da im objasnjavas kad oni to rade namerno.

Не могу ја да разумем зашто се Власима оспорава да буду Срби??
И само име им је по српској средњевековној касти, као и по остацима обожавања предхришћанског српског Бога Власа..а не по влашком Богу или по румунском Богу???

По чистој логици Румуни треба да се изјасне да ли су Румуни или Власи, а не Власи да се изјашњавају.
Зашто бих ја или било ко други од нас, власоваца, био примораван да се изјашњава као нешто што није?
Политика је .... знамо шта је.

Сократе, не знам шта би било меродавније него да чујеш како моја породица говори "између себе" да те убедим да су ми Власи итекако познати, хехехе.
А ти? Шћу румуњешће?

Neznas ti rumnješće neznas ti najverovatnije ni jednu vlasku rec, po tvojoj logici svi su ludi samo si ti pametna.

Biti lazov je jedno a napadati dobre ljude bez razloga je osobina zlih ljudi.

Poslednja izmena:
Neznas ti rumnješće neznas ti najverovatnije ni jednu vlasku rec, po tvojoj logici svi su ludi samo si ti pametna.

Biti lazov je jedno a napadati dobre ljude bez razloga je osobina zlih ljudi.

A dobar čovek je onaj što je promenio 4-5 pseudonima na Krstarici jer su ga svugde uhvatili da propagira velikorumunsku propagandu? A i pored toga je vrlo poznat i pod svojim ličnim imenom kao propagandista:per: Idi , tamo kod njega na sajt pa se do mile volje samozadovoljavaj.

Nije isto biti MEDJU i BITI,aman,zaman!
Ne znam da li je tesko sada u istočnoj Srbiji, tebi sigurno jeste.

Moram opet da pomenem sex- ne moze evnuh da "empirijski" istrazuje pitanja sexa:dash:
Ima za to kvalifikovanijih i neoštećenih.
Mora da ima "sa šta"- osnovna polazna i neizbežna je to stvar..

Ubacujem samo termin sexa ali džabe kad ni to ne razumeš.
Što ne odes sad malo medju Eskime i antropološki ustanovis da nisu Eskimi, nego Paštuni??

Argintu,
zena mi je 100% pure Vlajna / Rumana
da tu nu sti nic sa scri romaneste.
I kakva si ti to Vlajna kad ne znas ni da pises na Vlaskom
{a u Srbiji covek je odatle odakle mu je zena zar ne?}
Nista nije tesko u zivotu.

Nesto mnogo ti pominjes sex, mora da si strahovito sagorela
:rotf:
...Vlajna vruca ode kuca!:hahaha:

A primetio sam da si ipak meni napisala da sam `placenik`
Kada bi znala ko mi je poslodavac, ne bi se bas ovako smejala

Ne, mislim na tezak nacin zivota koji imaju i vode svi u Istocnoj Srbiji koja je cini se
zapostavljena i prepustena sama sebi ....
А који део Србије није препуштен себи, леба ти?
Још су Власи ту најорганизованији па сами улажу, праве мостове, путеве, куће са лабудима и лафовима, шта раде они из Сурдулице осим што долазе у Београд да продају картон, просе и перу шофершајбне?

I kakva si ti to Vlajna kad ne znas ni da pises na Vlaskom
Дај ми једног ко зна да пише на влашком.

Kada bi znala ko mi je poslodavac, ne bi se bas ovako smejala

Ако твоје залагање овде има везе са твојим професионалним ангажманом, твој послодавац нема добру намеру према Србији. Да је и министар у влади.

Poslednja izmena:
Што је баби мило , то јој се и снило. Овако поступају само некритички пропагандисти. На овој теми их је било довољно да се види мотив њиховог деловања.
Сад је јесно ко је ко.

opa ....
Ja sa malom dozom humora i zdravog, pozitvinog stava
ne mogu da doprem do vasih usijanih glava...
Javio sam se ovde samo zato sto sam citao zanimljivu prepisku koju ste pretvorili
u linc jednog `propagandiste` za koga cvrsto verujem da to nije, vec brani svoje stavove.

Sta je ko i ko je ko ce se tek videti.

ps. link mi je ostao negde ispod orgulja, klavir nemam.

А који део Србије није препуштен себи, леба ти?
Још су Власи ту најорганизованији па сами улажу, праве мостове, путеве, куће са лабудима и лафовима, шта раде они из Сурдулице осим што долазе у Београд да продају картон, просе и перу шофершајбне?

Дај ми једног ко зна да пише на влашком.

Slazem se, ipak nisu oni krivi sto Beograd ne razmislja o nijednom delu Srbije daljem od Sopota. Snalaze se kako znaju i umeju, samoorganizuju i samoobrazuju -
otuda ti labudovi i lafovi, Lose i parcijalno obrazovanje u belome svetu.
Ne zaboravite da su Vlasi do pre 50-100 godina bili nomadi, pa su sada evropski nomadi,
prokrstarice ceo svet u potrazi za poslom, vredni i radni ljudi. E posto se i Vlasi dosetili,
nama je krivo.
Pogledajte primer Kosova - juce je otpocela izgradnja autoputa Nis - Pristina - Tirana
koji ce biti zavrsen valjda 2012 cak i Prokletije damnit im nece smetati., a danas se najavljuje otpocinjanje autoputa Beograd - Subotica po 6-i put koji prolazi kroz veliku ravnu Vojvodinu, i ko je ovde lud? Svi rade samo Srbija stoji, broji i pere pare od donacija Eu.

Ja znam da pisem na Vlaskom !???!
Aktivno govorim Engleski i Italijanski, Vlaski razumem i pricam vrlo dobro. Naravno ucio sam Latinski 8 godina,
Prosto je, koristis latinicu, reci koje ne mozes da napises po Vuku pisi po Italijanskom ili pak Rumunskom alfabetu i na dobrom si putu da pises plravilno. I da te ne optuze da si
neki "romunizator" , "porpagandista" i slicno

Ако твоје залагање овде има везе са твојим професионалним ангажманом, твој послодавац нема добру намеру према Србији. Да је и министар у влади.

Мој послодавац је баш одатле одакле си рекао,
И има све намере ка развоју и очувању државе Србије.

А мој долазак овде нема никакве везе са мојим послом, осим
једне мале ствари - имам знање и архиву која је баш повелика о овој теми,
па сам желео да то поделим са вама и смирим страсти. Колико пута морам да
вам понављам да свет није црн и бео - углавном је сив.

Pa moje misljenje je da se radi o teskom zivotu Vlaha u istocnoj Srbiji, pa ih zato i nema vise u istocnoj Srbiji vec u belom svetu ostalo je nekih 15-20% uglavnom stari ljudi.

Pa to ti i nije bas neki argument, iskreno receno! Ne zelim da imas utisak da te nesto ja sad optuzujem ili napadam, ali bih volela da mi pojasnis to sto tvrdis.

Slazem se, ipak nisu oni krivi sto Beograd ne razmislja o nijednom delu Srbije daljem od Sopota. Snalaze se kako znaju i umeju, samoorganizuju i samoobrazuju -
otuda ti labudovi i lafovi, Lose i parcijalno obrazovanje u belome svetu.
Ne zaboravite da su Vlasi do pre 50-100 godina bili nomadi, pa su sada evropski nomadi,
prokrstarice ceo svet u potrazi za poslom, vredni i radni ljudi. E posto se i Vlasi dosetili,
nama je krivo.
Pogledajte primer Kosova - juce je otpocela izgradnja autoputa Nis - Pristina - Tirana
koji ce biti zavrsen valjda 2012 cak i Prokletije damnit im nece smetati., a danas se najavljuje otpocinjanje autoputa Beograd - Subotica po 6-i put koji prolazi kroz veliku ravnu Vojvodinu, i ko je ovde lud? Svi rade samo Srbija stoji, broji i pere pare od donacija Eu.

Ja znam da pisem na Vlaskom !???!
Aktivno govorim Engleski i Italijanski, Vlaski razumem i pricam vrlo dobro. Naravno ucio sam Latinski 8 godina,
Prosto je, koristis latinicu, reci koje ne mozes da napises po Vuku pisi po Italijanskom ili pak Rumunskom alfabetu i na dobrom si putu da pises plravilno. I da te ne optuze da si
neki "romunizator" , "porpagandista" i slicno

Ali iz navedenih razloga, ne mozes reci da Vlasi "pate" i da su prepusteni sami sebi. Cela Srbija i ukljucujuci Srbe, je prepustena sama sebi!

Pa to ti i nije bas neki argument, iskreno receno! Ne zelim da imas utisak da te nesto ja sad optuzujem ili napadam, ali bih volela da mi pojasnis to sto tvrdis.

Tvrdim da su ostali starci da cuvaju kuce dok su jos zivi, a njihova deca, unuci i praunuci najverovatnije nikada nece vise da se vrate u Srbiju i onako vecina Vlaha sto je u inostranstvu, ima vec strano drzavljanstvo a od srpskog su se odrekli.

Tvrdim da su ostali starci da cuvaju kuce dok su jos zivi, a njihova deca, unuci i praunuci najverovatnije nikada nece vise da se vrate u Srbiju i onako vecina Vlaha sto je u inostranstvu, ima vec strano drzavljanstvo a od srpskog su se odrekli.

Alo bre covece, pa to nije slucaj sa Vlasima samo. To je i kod Srba tako.
Kod mene u Pomoravlju bar je tako.

Ajde Srebrena kazi ti nesto na vlaskom, pa da vidimo da li uopste znas vlaski.

Drugo sto je zanimljivo odakle to, mislim da vas ima nekoliko koji "poznajete" istoriju Vlaha, kada ste se to i iz kog razloga interesovali i nesto naucili o istoriji Vlaha?

Ili su vam glavni argumenti cepanje, vredjanje i ostali primitivizmi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back