Socrates
Obećava
- Poruka
- 78
Mi smo "zlonaměrni", Romanus daje "validne istorijske ili istoriografske izvore, cak i wikipediu" i to "na svaki odgovor", a "nase partije skoro sve , se ponasaju kao seoski komesari prema Vlasima". Znači i ti si "naš"?
Hvala ti što si priznao da Romanus "napada i kritikuje drzavu Srbiju".
Dosado božja velikorumunska.![]()
naravno da jeste zlonamerni, jer kako da objasnim suprostavljanje bez argumenata na stolu?
kako mozete da objasnite nesto sto ne razumete? Ko od vas poznaje Vlahe i cuje ih kako pricaju izmedju sebe u svojim porodicama?
Kako to mislite "naš"?
Istoricar, Srbin, ili Vlah ?

Zar skretanje paznje i javno iznosenje stava da je drzava Srbija kontinuirano radila na asimilaciji vlaskog stanovnistva istocne Srbije nije kritika iste. Ali posto smo u demokratiji ista je dozvoljena i pozeljna.
Sa ovim " dosado...." verovatno insinuirate da sam ja Romanus ili neki njegov pomocnik?
Nisam. Ovde sam dospeo sa Facebook-a prateci neki thread "Vlasi nisu Rumuni"
i zaista nisam mogao da izdrzim da se ne suprostavim prozivci koju ste krajem marta `odradili`
Da,
kako cemo da objasnimo apel Patrijarha Pavla u 2001-oj godini da se Vlasi izjasne kao Srbi a ne Vlasi? to nije uticaj na Vlahe?
na to je odgovorenom zutim listicima na kojima je doslovce pisalo " NE STIDIM SE STO SAM VLAH" bez ikakve dodatne poruke.
Kako objasnjavate navalu zainteresovanih politickih stranaka iz Beograda da ucestvuju i dobiju mesto u Nacionalnom Savetu Vlaha, za cije mesto ce se boriti 06.06.10. ?
Kako objasnjavate izjavu g. Ljajica (u vreme dok je bio ministar za manjine) koji je rekao,a bio sam tada prisutan, doduse nezvanicno -
borite se za svoju kulturu i tradiciju, za svoje obicaje ali vlasko pitanje ne potezite jer vam beograd nece dozvoliti?
Ako pustite Vlahe da se izjasne kako zele, rezultat ce biti isti ili slican kao pre 10 godina, mozda manji zbog imigracije Vlaha, samo ce se neznatno povecati broj rumuna u istocnoj srbiji.