Византијско царство Ромеја

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam o kojoj temi govoriš, ali čekam da vidim šta ti taj američki istoričar govori o tituli cara Dušana, kako ispade da si tvrdio, a posebno da čujemo je li izjavio da je dvoglavi orao simbol Vizantije još od vremena cara Zenona, koji je tako uveo da glave označavaju dva carstva iz jednog tela.

Da vidimo gde se tako izlupetao, pa da više ne pričamo o njemu.
Ниси прочитао одговор добио си га , радило се остало о Душановој титули и сина му Уроша и то питај Невена Исајловића јер рече да су рашки логотети грешком унели земље поморске у титулу оно се односили на Егејску обалу у ствари.Рашки логотети то нису разумели па преписали Твртку који ништа није знао нормално о титулисању свог прадеде Уроша првог па ни рашки логотети већ неки чобани преписали Твртку то и то тако остало

То не знамо уопште човек је то изјавио да се јавља тачно деценију након абдикције Ромула Аугуста и слања царских инсигнија у Константинопољ.
Видео је заштићен правима поставио сам га али не може да се отвори овде.
Обзиром да си писао Курти ,Мурти ,Ковалском ко зна коме још можеш човеку послати мејл и питати га ја ћу ти послати линк видеа.

Ma može da se otvori link, samo u drugom prozoru. Postavi ovde da vidimo jerbo to da životom nikakve veze nema.

Dvoglavi orao simbol Vizantije od cara Zenona i to sve glave dva carstva.

Ustaška posla, što bi rekao Scott Isle.

Ma može da se otvori link, samo u drugom prozoru. Postavi ovde da vidimo jerbo to da životom nikakve veze nema.

Dvoglavi orao simbol Vizantije od cara Zenona i to sve glave dva carstva.

Ustaška posla, što bi rekao Scott Isle.
Усташка посла?
Мислим да се то на тебе најчешће односило овде.
Можда грешим.

Screenshot_2024_0521_173251_com.krstarica.krstarica.png

Који psycho историчар или незавизни анал.литичар.🙏🤣🤣🤣🤣🤣

Не видим да би се нешто битно променило да се у историографији данас уместо назива византијски користи римски или ромејски или источноромејски назив за ту политичку творевину.Ствар договора.
Зато што су Грци, а безвредни масони поготову, познати да на то ''новоименовање'' накалупе потпуно нову историју ...

Код њих је празноглаво заношење том кметском ''рестаурацијом Ромеје'', зато шутирају Византију тј. тј. тј. ''латински'' термин, који се више код ''нас на западу'' (какав чудан термин у односу на Грке) користио...

Буквално, новом Речју желе да романтизују и ревитализују Гркофилију, стара су то етно заношења доконих библиотекара, који морају у ре-креацију већ креиране историје Визанатије...

Гордост, која мора да зачиње нова значења, рекло би се...

Car Dušan je po srpski bio car Srba i Grka. Na grčkom jeziku,
И на словенском такође

a i na latinskom, tako.

И на словенском такође

To piše u izvorima i u literaturi.

И на словенском такође...

Dakle, ništa se ne bi promenilo po pitanju titule.

Ma kakav Zenon. Dvoglavi orao nije uveden kao simbol carske vlasti i te države tada, već mnogo vekova kasnije, u kasnom srednjem veku, u vreme Komnina i Paleologa. I nije uopšte predstavljao nikakvog cara u dva carstva. Nema veze to sa životom što pričaš.

Спамујете хералдиком...

Pitao sam @Ројалиста da ako bude imao prilile navrati na temu i napiše koju o upotrebi dvoglavog orla u Vizantiji.

Mislim da bismo ovo mogli pripisati tome kakve se gluposti ponekad mogu čuti kod ljudi koji pričaju o periodu koji slabo poznaju.

U svakom slučaju @NickFreak ti si se uhvatio tako neke gluposti koja zapravo nikakve potvrde nema i možda se čovek samo izlanuo (nisam čuo, pod uslovom da si sve verno preneo). Ako si rekao da ćeš mu pisati, slobodno to uradi; jedva čekam da čujem šta bi imao da kaže i čime bi bio u stanju da potkrepi to pošto bukvalno nikad nigde niko tako nešto nije izjavio i nema ni na osnovu čega da se tvrdi tako nešto u izvorima.

Pitao sam @Ројалиста da ako bude imao prilile navrati na temu i napiše koju o upotrebi dvoglavog orla u Vizantiji.

Mislim da bismo ovo mogli pripisati tome kakve se gluposti ponekad mogu čuti kod ljudi koji pričaju o periodu koji slabo poznaju.

U svakom slučaju @NickFreak ti si se uhvatio tako neke gluposti koja zapravo nikakve potvrde nema i možda se čovek samo izlanuo (nisam čuo, pod uslovom da si sve verno preneo). Ako si rekao da ćeš mu pisati, slobodno to uradi; jedva čekam da čujem šta bi imao da kaže i čime bi bio u stanju da potkrepi to pošto bukvalno nikad nigde niko tako nešto nije izjavio i nema ni na osnovu čega da se tvrdi tako nešto u izvorima.
Па како да не. Кад нема кише добар је и град ево ти без тона за твоје лепе окоце попи један бенседин дуо ретард и следећи пут пошаљи 50е за ово даниноћно малтретирање ја нисам у невладином сектору да ме плаћају што свирам Панову флаути на крстарици.

Па како да не. Кад нема кише добар је и град ево ти без тона за твоје лепе окоце попи један бенседин дуо ретард и следећи пут пошаљи 50е за ово даниноћно малтретирање ја нисам у невладином сектору да ме плаћају што свирам Панову флаути на крстарици.

Da, vidim sada. Zahvaljujem. :ok:

Nema to nikakve veze sa onim što se dogodilo u vreme vlasti cara Zenona; rekao je nešto što je potpuno netačno.

Zašto ti misliš da je to istina samo zbog toga što je jedan Amerikanac izjavio i koliko god bilo u koliziji sa svim saznanjima o dvoglavim orlu, stvarno ne znam.

Možda jeste jedan dobar primer kakve se gluposti mogu izvesti iz toga kad je neko u javnosti neprecizan.

Da, vidim sada. Zahvaljujem.

Nema to nikakve veze sa onim što se dogodilo u vreme vlasti cara Zenona; rekao je nešto što je potpuno netačno.
Ако је неколико деценија касније мислим на грб онда није Зенон сигурно али Ромул Аугуст је инсигније послао цару Зенону.
Тако да Зенон је био цар читавог Рима и они после њега Побогу ко је владао Италијом и Римом до 800.?
Ја бих рекао да је византологија направљена за слепце са Балкана у нормалним јаким независним земљама људи уче нормалне ствари.
Не оснивају им византологију под окупацијом Немцима па под Титом па сад исти што им Тито и комунисти отворили у Србији Београду Нишу сад пљују тог истог Тита.
Да није Тита не било ни Византолишког института у Србији.

Ако је неколико деценија касније мидлим на грб онда није Зенон сигурно али Ромул Аугуст је инсигније послао цару Зенону.
Тако да Зенон је био цар читавог Рима и они после њега Побогу ко је Владао Италијом и Римом до 800.?
Ја бих рекао да је византологија направљена за слепце са Балкана у нормалним јаким независним земљама људи уче нормалне ствари.
Не оснивају им византологију под окупацијом Немвима па под Титом па сад исти што им Тито и комунисти отворили у Србији Београду Нишу сад пљују тог истог Тита.

Ne znam u kom univerzumu više od polovine celog milenijuma godina može biti nekoliko decenija kasnije. Ne samo što nije Zenon, nego nije ni pedeset njegovih naslednika.

Čovek je jednostavno pogrešio.

Ne znam u kom univerzumu više od polovine celog milenijuma godina može biti nekoliko decenija kasnije. Ne samo što nije Zenon, nego nije ni 10 njegovih naslednika.
То је оно што ви у Новом Саду знате или Београду али то на жалост није центар универзума ни овог света ни Европе.
Уосталом питај човека имаш контакт да те научи нешто али немој да га смараш као мене јер ће да ме кара што сам ти дао контакт.

То је оно што ви у Новом Саду знате или Београду али то на жалост није центар универзума ни овог света ни Европе.
Уосталом питај човека имаш контакт да те научи нешто али немој да га смараш као мене јер ће да ме кара што сам ти дао контакт.

To je ono što tvrdi celi svet, ne Aleksandar Solovjev i D. Acović, već čitava planeta. To predavanje nije ni heraldičko niti skoncentrisano na istoriju Vizantije i znamenja i nema nikakve razloge da ga pitam za nešto što vrlo pouzdano znam da nije tačno. Ne u Beogradu ili Novom Sadu, već i Americi.

Sama činjenica da si se ti uhvatio nekoliko reči iz YouTube Shorts u kojima se navodi nešto što je očigledno netačno i što ti misliš da to iz nekog razloga poništava u celosti najelementarnije stvari koje se na svakom koraku nogu pronaći, od Vikipedije do stručnih radova koji se bave istorijatom znamenja, idilično pokazuje koliko si elementarno nesposoban da zaključuješ i povezuješ stvari, kao i koji je tvoj pristup istoriji. Tebe ni najmanje ne zanima šta je istina i ne pokazuješ ni trunke napora da je otkriješ, već čuješ samo nešto što ti se svidi i urežeš to sebi u pamćenje, stvarajući nekakav paralelni univerzum u kojem živiš i zamišljaš da to ima nekakve veze sa istorijom jer ti bukvalno misliš da to na neki način poništava sve.

1000013770.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_flags_and_insignia

Ne znam zašto bih ja pitao čoveka, kad si ti taj koji tvrdi da je nešto što je tako očigledno neistina, zapravo tačno. Tako da, izvoli, samo napred.

Odgovor ti se neće svideti, to ti garantujem.

Има и нешто корисно у свему томе да нема Византологије не би било ни Албаније ни Црне Горе ни Косова ни Македоније и поновљене Хоментијанове Охридске епископије.
Исти сценарио као код Лионске уније ,Охридских повеља поништава се дело Светог Саве нестаје српска и бугарска аутокефалност пада под Охридску ромањску епископију и постаје једна општа турско-истамбулско-цариградска црква.

Ништа ми нисмо зидали ми смо дошли и затекли саграђене цркве који су зидали твоји преци и Арбањаси ми смо их само преузели и нагрдили ћирилицом.

Ето зато је била потребна Византологија и комунизам да тај посао заврши и завршава и данас сад су велики финали.
Зато су сви византолози у дипломатији и на тим одговорним функцијама у нашој држави.

To je ono što tvrdi celi svet, ne Aleksandar Solovjev i D. Acović, već čitava planeta. To predavanje nije ni heraldičko niti skoncentrisano na istoriju Vizantije i znamenja i nema nikakve razloge da ga pitam za nešto što vrlo pouzdano znam da nije tačno. Ne u Beogradu ili Novom Sadu, već i Americi.

Sama činjenica da si se ti uhvatio nekoliko reči iz YouTube Shorts u kojima se navodi nešto što je očigledno netačno i što ti misliš da to iz nekog razloga poništava u celosti najelementarnije stvari koje se na svakom koraku nogu pronaći, od Vikipedije do stručnih radova koji se bave istorijatom znamenja, idilično pokazuje koliko si elementarno nesposoban da zaključuješ i povezuješ stvari, kao i koji je tvoj pristup istoriji. Tebe ni najmanje ne zanima šta je istina i ne pokazuješ ni trunke napora da je otkriješ, već čuješ samo nešto što ti se svidi i urežeš to sebi u pamćenje, stvarajući nekakav paralelni univerzum u kojem živiš i zamišljaš da to ima nekakve veze sa istorijom jer ti bukvalno misliš da to na neki način poništava sve.

Pogledajte prilog 1551451

https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_flags_and_insignia

Ne znam zašto bih ja pitao čoveka, kad si ti taj koji tvrdi da je nešto što je tako očigledno neistina, zapravo tačno. Tako da, izvoli, samo napred.

Odgovor ti se neće svideti, to ti garantujem.
Ма пусти вики пошаљи човеку на адресу иди пољуби Жваланду и уживај!

Back