Више се исплати: НЕ ПОШТОВАТИ ЗАКОН!?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
1. Бесплатна легализација за све!
http://www.smedia.rs/vesti/detalji.php?id=52762


news_52762.jpg

Ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da bi trebalo gradjanima omogućiti da besplatno legalizuju bespravo sagradjene objekte

2. Inicijativa za donosenje saveznog zakona o amnestiji

Od prestanka NATO bombardovanja, i zvanicnog ukidanja ratnog stanja, Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava pokrenuo je kampanju za donosenje zakona o amnestiji gradjana koji su odbili da ucestvuju u ratu ili su nacinili neki delikt vezan za obavljanje vojne sluzbe tokom ratnog stanja. Ovaj komitet je, kako je saopsteno na proslonedeljnoj tribini, uputio pismo jugoslovenskom premijeru Momiru Bulatovicu sa zahtevom da po hitnom postupku predlozi usvajanje saveznog zakona o amnestiji, kakav je nedavno izglasan u crnogorskom parlamentu.
Biljana Kovacevic-Vuco, predsednik Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava, istice da je ovaj zahtev saveznoj vladi upucen, izmedju ostalog, i zbog toga "da bi se izbegle negativne posledice koje mogu da proisteknu po gradjane Srbije posle usvajanja crnogorskog zakona o amnestiji, ali i za gradjane Crne Gore ukoliko savezni organi pokazu jaku zelju i volju da sprovode savezne zakone. Ne treba imati veliku mastu da bi se zamislilo do kakvih bi ekscesa to moglo dovesti".
http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/archive/data/199911/91123-003-pubs-pod.htm

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Поштовати или не поштовати Закон, Хамлетовско је питање. Ова два наслова (а има их безброј) потстакла су ме да видим шта Форумаши мисле, колико се исплати бити: поштен, лојалан, обавезан, .... држави и друштву у којем живимо.
Овој причи додајем и ,,легални'''оркуп станова државних органа испод тржишне цене. Додуше они су се постарали да то покрију Уредбом.
 
Poslednja izmena:

Back
Top