Veze i brakovi zasnovani na seksu

Ponela me jedna tema, pa da malo prodiskutujemo.

Dajte, nek' mi neko objasni taj fenomen. Često čujem da se govori kako je neki brak opstao samo zbog dobrog seksa. Pa čekaj, ako ništa drugo ne valja, meni ne bi ni bilo do seksa sa tom osobom :eek:
Je l' sam ja blesava, ili šta? :eek:
Zar moramo imati iste prioritete u vezama?
Nekome bračni drug treba zbog podrške, oslonca, nekoga koga če držati za ruku dok bude umirao, a nekome samo da bi imao potomstvo, dok nekim trecim treba da bi zadovoljio nagone, a tada sve dolazi na svoje mjesto.

Zanimljivo je sledeće... ljude u tridesetim godinama svi pritiskaju da se pâre... nađi dečka/djevojku, vrijeme ti je, znaš da savršeno ne postoji, pročeprkaj malo pod površinom, gledaj dušu čovjeku, šta i ako nije iz tvojih snova, nije ni loš...
Zar nije tako?
A, onda se nađe neko ko zaista to posluša... raščlani svoje potrebe i traži partnera samo prema onoj najvažnijoj...
I tada ispada idiot?

Tako da, šta god da uradiš... uvijek će se neko iščuđivati nad tvojim izborima.

Dajte, nek' mi neko objasni taj fenomen. Često čujem da se govori kako je neki brak opstao samo zbog dobrog seksa. Pa čekaj, ako ništa drugo ne valja, meni ne bi ni bilo do seksa sa tom osobom :eek:

slazem se donekle mada mislim da je seks indikator same veze. i pokazuje stvarno stanje odnosa. ako je i pored svega on dobar, verovatno je i sve drugo dobro samo oni nisu nasli pravi nacin u tim drugim situacijama.
prosto mislim da ako dobar seks opstane uprkos svim ostalim komplikacijama, njih dvoje itekako imaju nesto sustinsko dobro..dok ne nauce kako da se postavi u ovim ostalim slucajevima...
imas kada je sve savrseno ali los seks. e nije tacno, to savrseno je samo privid. tu NISTA ne stima...

slazem se donekle mada mislim da je seks indikator same veze. i pokazuje stvarno stanje odnosa. ako je i pored svega on dobar, verovatno je i sve drugo dobro samo oni nisu nasli pravi nacin u tim drugim situacijama.
prosto mislim da ako dobar seks opstane uprkos svim ostalim komplikacijama, njih dvoje itekako imaju nesto sustinsko dobro..dok ne nauce kako da se postavi u ovim ostalim slucajevima...
imas kada je sve savrseno ali los seks. e nije tacno, to savrseno je samo privid. tu NISTA ne stima...

:ok:sad mi pade na pamet..ako samo sex valja treba se boriti sa ostalim nekompatibilnostima da veza opstane..a sta god je to ostalo sto se podudara i sex nam ne odgovara..to je onda ko prijateljstvo..ne zasniva se na sexu pa cemu onda trud da se ostane u takvoj vezi..druzite se brate

Zar moramo imati iste prioritete u vezama?
Nekome bračni drug treba zbog podrške, oslonca, nekoga koga če držati za ruku dok bude umirao, a nekome samo da bi imao potomstvo, dok nekim trecim treba da bi zadovoljio nagone, a tada sve dolazi na svoje mjesto.

Zanimljivo je sledeće... ljude u tridesetim godinama svi pritiskaju da se pâre... nađi dečka/djevojku, vrijeme ti je, znaš da savršeno ne postoji, pročeprkaj malo pod površinom, gledaj dušu čovjeku, šta i ako nije iz tvojih snova, nije ni loš...
Zar nije tako?
A, onda se nađe neko ko zaista to posluša... raščlani svoje potrebe i traži partnera samo prema onoj najvažnijoj...
I tada ispada idiot?

Tako da, šta god da uradiš... uvijek će se neko iščuđivati nad tvojim izborima.

O, bravo, stvarno je tako.
Svi pričaju da pristaju samo na savršenstvo, a savršenstva nema... :)

nisi blesava, ni ja ne mogu da se sexam ako sam nezadovoljna tom osobom,
ako ne zadovoljava moje duhovne potrebe, onda tu nema ništa od sexa.

:) i ja sam tako mislila ali me je zivot porekao.....sex moze biti itekako paralisuci i toliko dobar da te drzi godinama uz osobu sa kojom i nemas neki blizak niti savrsen odnos...cak moze osoba da te nervira.....:D....ali, kad se kita digne u visine, svi problemi nestanu......

Pa nervira te ali i privlaci istovremeno, dakle nije sigurno sve lose u tom odnosu..a savrseno ne postoji iovako

Naprotiv, često se te veze koje su bazirane samo na sexu ispostave kao brzogoreće i površne štaviše.

opstao, al pitanje kolko vremena opstao...:per:

...uverenja sam a i praksa pokazuje da sam u pravu - da takvi brakovi ne traju dugo...

blesava si
kome je sex no.1 i čulno uzivanje
sto da ne
život ionako cine proset stavri

Pa nervira te ali i privlaci istovremeno, dakle nije sigurno sve lose u tom odnosu..a savrseno ne postoji iovako

Sve zene (a i muskarci) ce deklarativno reci da ne bi ostali u takvoj vezi, ali u praxi..... sex je mocno oruzje i moze dugo da zadrzi u vezi koja je u osnovi sranie

da, sex je mocno oruzje...nekad se pitam da li bih opstala sa njim da nema tog ubitacnog sexa....

Nisi blesava.......sex je jako vazan,ali ne moze brak da opstane samo na tome,logicno.......ako se dvoje niucemu ne slazu,kao pali s marsa,niokocega ne mogu da se dogovore,pa ajd da se ebemo........svaki sex ima svoj pocetak i svoj kraj,sta dalje........:sad2:......brakovi se vestacki odrzavaju,svi nalaze oduska sa strane,prvo nasa forumaska populacija na primer.......neko sam sebe ubedjuje da mu nije lose u braku,eto dobar je sex,a ne mogu ocima da se pogledaju......ali ljudima vecini vidim je lakse i to da trpe nego da krecu ispocetka,kad prevale neku 35tu kao da nema nazad.......a ima naravno........svako ima svoj kalkulator........sex je jako vazan dakle,ali ne najvazniji......:manikir:

Back