Kratki brakovi

JustSimple

Početnik
Poruka
28
Primetila sam da se jedan dobar deo brakova završi posle 2-3 godine. Šta mislite da je razlog, šta se to promeni tako brzo ako se ljudi vole , dobiju dete , dete je još malo a oni se već razvode?

Primetila sam da se jedan dobar deo brakova završi posle 2-3 godine. Šta mislite da je razlog, šta se to promeni tako brzo ako se ljudi vole , dobiju dete , dete je još malo a oni se već razvode?
Како су ушли у брак. Млада затруднела ?
Или ако није то, просто данас људи не воле да трпе ништа.
Свако гледа себе. Мало смо постали себични. То је проблем.
Ту си док играју лептирићи у стомаку.
Кад дође мука - е онда не могу више.

a da bi se potomstvo dobilo mora isljucivo da se zakonski sklopi brak i zivot pod istim krovom.
Не мора. Држава признаје ванбрачну заједницу.
Проблем је што људи неће да ступе у брак јер се плаше развода па живе без папира.

Како су ушли у брак. Млада затруднела ?
Или ако није то, просто данас људи не воле да трпе ништа.
Свако гледа себе. Мало смо постали себични. То је проблем.
Ту си док играју лептирићи у стомаку.
Кад дође мука - е онда не могу више.

Не мора. Држава признаје ванбрачну заједницу.
Проблем је што људи неће да ступе у брак јер се плаше развода па живе без папира.
Zasto bi se plasili razvoda? Posle nekoliko godina i vanbracna zajednica se izjednacava sa bracnom.

Najbolji test za ulazak u brak je odlaženje na odmor jedno dve nedelje, ne kraće, recimo u Grčku ili Španiju na more samo vas dvoje. Taman toliko, jer manje od nedelju dana može da bude malo. Da bi brak trajao, morate da imate prijatelje, probleme, da ih zajedno rešavate, i zajedničke interese. E, ako tu sve ide glatko onda je to to. Ako se namučite onda bolje tu da se prekine.

U slučaju neke između situacije, dakle ako ima neka sitnica gde vidite da nešto škripi pa kažete "a-ha, srediću ja to kod nje/njega kad se budemo uzeli" već znači da ne prihvataš osobu onakva kakva jeste, ne odgovara tvom idealu. Pa i ako kažeš sebi da to nešto nije mnogo strašni da ćeš moći da se pomiriš sa tom 'sitnicom' koja te, eto, malkice nervira, onda znaj da ćeš morati da praviš kompromis i ljudi sebi često kažu moći ću da živim sa tom njegovom/njenom osobinom. Tu neki kasnije u braku uspeju da održe to sebi zadato obećanje, ali dosta njih ipak ne.

Za brak je potrebno mnogo kompromisa. Kada prođe prva zaljubljenost, treba da ostane nešto što se zove podrška, poverenje, poštovanje. Ako toga nema, brak je kad-tad osuđen na propast. I činjenica je da u većini jedna strana bude ta koja sve to drži na okupu, ne insinuiram da je to najćešće žena...

Kratkog su uma pa su im zato i brakovi kratki. Osim toga, kako da udjemo u EU ako su nam brakovi trajni? Jedan od najvaznijih uslova za EU je da se iskoreni porodica. Svaka osoba sama za sebe i jedino moze biti u nekakvoj zajednici sa poslodavcem i bankom.

tesko je u doba mega individualizma objasniti nekom takvom sta je kolektiv, kolektivizam t.j. ziveti u zajednici.

Sta kazu sudske statistike o razlozima zasto se ljudi razvode u tim slucajevima?

пуцају бракови као женски шав на чарапи

ма 99 % тога се није ни волело како треба

да јесте не би се тако брзо распало

Back