Veza sa psihički bolesnom osobom

Zavisi o kakvoj se boljki radi, ako se radi o nekoj blažoj boljci kao što je recimo anksioznost, neka fobija ili tako nešto onda ok , ali ako se radi o bipolarnom poremećaju i psihički nestabilnoj osobi za koju ne znaš kad će i na šta kako da reaguje i gde ono moraš da gledaš u karte ili pasulj na koju je nogu ustala danas i sa kojom nikad nisi načisto i koja može da raskine tobom svakog trena i iz čistog hira jer si je eto krivo pogledao ili se možda nisi adekvatno izrazio ono to je već svakako za izbegavanje i tu sreće nema, isto kao i sa depresivnim osobama, ono teško je voleti nekog ko je mračan, kome je čaša uvek polu-prazna i ko sve vidi crno i kako biti srećan a nekim ko zapravo i ne želi da bude srećan i ko zrači negativnom energijom.

Inače nije čak toliko ni bitno da li možda ima neku psihičku boljku (nebitno dal zvanično i napismeno ili ne) i da li je možda i na nekoj terapiji ili šta ja znam koliko je bitno samo se kloniti tih teških i negativnih osoba.

Zavisi o kakvoj se boljki radi, ako se radi o nekoj blažoj boljci kao što je recimo anksioznost, neka fobija ili tako nešto onda ok , ali ako se radi o bipolarnom poremećaju i psihički nestabilnoj osobi za koju ne znaš kad će i na šta kako da reaguje i gde ono moraš da gledaš u karte ili pasulj na koju je nogu ustala danas i sa kojom nikad nisi načisto i koja može da raskine tobom svakog trena i iz čistog hira jer si je eto krivo pogledao ili se možda nisi adekvatno izrazio ono to je već svakako za izbegavanje i tu sreće nema, isto kao i sa depresivnim osobama, ono teško je voleti nekog ko je mračan, kome je čaša uvek polu-prazna i ko sve vidi crno i kako biti srećan a nekim ko zapravo i ne želi da bude srećan i ko zrači negativnom energijom.

Inače nije čak toliko ni bitno da li možda ima neku psihičku boljku (nebitno dal zvanično i napismeno ili ne) i da li je možda i na nekoj terapiji ili šta ja znam koliko je bitno samo se kloniti tih teških i negativnih osoba.
Pa sam joj uspostavio dijagnozu :D

i cant even crazy girl GIF

Шта си ти урадио после јављања?

Мој савет би ти био, да се правиш као да ниси ни приметио да те блокирала. Не да питаш:"Па, шта је било, зашто си ме блокирала, шта сам урадио?"

Уместо тога, прави се да ниси ни приметио да те блокирала. Наставите нормално тамо где сте стали у последњем нормалном тренутку.

Нпр. испричај јој шта ти се данас десило.

Svi koji su samci i samice i posle 40 te garant imaju neku skrivenu dijagnozu.
Donekle se slažem. Imam par neudatih koleginica koje imaju odstupanja u ponašanju. Ne mogu reći sada da su psihički bolesne, ali se teško uklapaju u sredinu, teško se socijalizuju.
Ima i ovdje na forumu labilnih i nesocijalizovanih. Imaju poprilično godina, ali su i dalje adolescentni, što naravno nije normalno. Imati 40 ili 50+ godina, a ponašati se nezrelo je jako upitno u pogledu zdrave psihe.

Donekle se slažem. Imam par neudatih koleginica koje imaju odstupanja u ponašanju. Ne mogu reći sada da su psihički bolesne, ali se teško uklapaju u sredinu, teško se socijalizuju.
Ima i ovdje na forumu labilnih i nesocijalizovanih. Imaju poprilično godina, ali su i dalje adolescentni, što naravno nije normalno. Imati 40 ili 50+ godina, a ponašati se nezrelo je jako upitno u pogledu zdrave psihe.
Svi se trude da sacuvaju dete u sebi. Smatraju da ih to cini mladolikim.

A vas dvojica ste neki psihijatri.. ili već šta?
Još samo da im i terapiju odredite. :roll:
Pa ne znam koliko si devojaka promenio očigledno nedovoljno, ja pričam za vezu isključivo a ne ovako ako imaš nekih kvazi drugarica sto retko popijete kafu i vodite abrove, u vezi su cure bipolarne i pre ili kasnije te useru. Terapija je jednostavna, da kontrolišu emocije, da se smire generalno, da poštuju muško maximalno.

Svi koji su samci i samice i posle 40 te garant imaju neku skrivenu dijagnozu.
Imam još fore do 40-te pa ne reagujem u smislu da branim sebe. Dakle, to što si napisao je čista budalaština. Jako puno posmatram ljude i pratim njihova ponašanja, vjerovatno dijelom zbog svoje profesije a dijelom zbog balkanskog mentaliteta (mahalskog bi rekli u mom gradu) i zaključila sam već odavno da i nepuknuti puknu u lošem braku ili lošoj vezi. Statistički puno prije a i puno ćešće od samaca. Samci su sami svojim izborom ili zbog okolnosti, loše sreće ili manjka osoba suprotnog spola u svom okruženju i time su pošteđeni mnogih životnih problema koji se javljaju samo u zajednici i već time su spašeni "dijagnoze".
Da se razumijemo ja nisam protivnica braka i zajednice, vjerujem da ću se udati, imati i djecu (nadam se) i osigurati platu nekom psihijatru koji će liječiti mog budućeg muža :)

Muškarci sa psihopatskim ili kontrolišućim sklonostima vole takve žene. Jer ih njihovo ponašanje zabavlja, daje im osećaj moći nad njima. I seks im je bolji, s njima je zabavno.

Te žene (ovde pričamo o ženama zato što su one skolonije bipolarnim i graničnim poremećajima, dok su muškarci skloniji psihopatskim, agresivnim, kontrolišućim) su i same žrtve svoje nestabilne psihe i treba im lekarska pomoć.

Umesto toga nađu nekog slabijeg karaktera da mu piju krv. A često i same završe kao žrtve manipulatora koji nemaju empatije i koji se igraju s njima dok im na kraju ne dosade pa ih odbace kao smeće.

Jedino normalno rešenje, da ostanete zajedno i da oboma bude dobro (ili bar ok, ako je tu ostalo išta od ljubavi posle toliko trovanja) je da joj postaviš uslov da ide kod psihijatra.

Ovo pod pretpostavkom da si sam normalan.

A s obzirom da svi za sebe misle da su normalni, a najviše oni koji nisu, najsigurnije bi bilo da i sam prvo odeš na neki psiho pregled.

Back