louiskrstic
Domaćin
- Poruka
- 3.215
Ja sam već napisao negde da mi nije jasno zašto je ljudima toliko potrebna viša svrha da, kada bi ona zapravo postojala, bilo višestruko gore nego sada.
Nedostatak svrhe i smisla oslobađa.
Nedostatak svrhe i smisla ne oslobadja budući da time niko ne može isključiti važeće duhovne zakone u nižim svetovima. Posebno poznati zakon Uzroka i Posledica je taj koji striktno deluje. Medjutim, ono što ovde navodiš kao oslobadjanje je samo odbacivanje suočenja sa istinom. Posledicu delovanja duhovnih zakona ljudi nazivaju sudbinom (u ovim podnebljima) dok na istoku je zovu karmom.
Da bismo se suočili sa istinim i smislom i svrhom života te da realizujemo životni cilj (same sebe) neophodno je da prihvatimo punu odgovornost za svoje misli, reči, dela, emocije... Bez tpga niko od nas ne može spoznati svoj konačni životni cilj, iako teorijski nije sakriven.
Sve je to lepo samo da bi bilo dokaza za takve tvrdnje.
Najlepša stvar u svemu jeste što svako od nas ima obavezu da sam sebe uzdigne u svojoj svesti i time sebi pribavi dokaz. Težeći tom cilju mi ostvarujemo svoje potencijale a kad dosegnemo minimum svojih zahtevanih potencijala mi već imamo dokaz posle čega nam predstoji svestan i savestan rad na realizaciji.
Posto nisam evolucionista,
Nego, sto bi se dosadjivali u raju?
Samo ljudi iz svojih ličnih razloga (nepotpunih razumevanja isključuju kreaciju ili evoluciju. Praktično one obe imaju i mesto i ulogu. Jer, počelo se sa kreacijom na nedovoljno shvaćen način, ali se nastavilo sa evolucijom. Ta evolucija ima svoju spoljašnu stranu - evolucija naih tela i svoju unutarnju stranu - evolucija naše svesti (nas duhovnih bića). One imaju svoju povezanost i uslovljenost. Zato i znamo preko otkrivanja ostatak nekoliko prethodnih generacija čoveka koje su odradjivale svoju funkciju do odredjenog stadijuma svesti unutarnje strane. Jer, prvi mozak više nije mogao zadovoljiti naraslu svest...(analogija je kod računara i razvitka softvera i hardvera koji su uslovljeni...)
Pojam raja i našeg bivanja tamo nije onako kako to čovek vidi i shvata. Ljudi nazivaju rajem i ostale svetove niže kreacije gde se uglavnom odlazi posle smrti fizičkog tela. To su samo svetovi ili škole ili samo učionice za nas Duše (Sopstvo, Self ili kako god da ga zovemo). Tamo imamo svoja tela koja uglavnom zadrže oblik i formu ovdašnjih fizičkih. Potreba je samo takva da bismo se prepoznavali sa sebi bliskima i dragima. Medjutim, ono što stvatno možemo nazvati Rajem jesu čisto duhovni svetovi gde nemamo tela pa ni formu i oblik ali ih možemo imati ako želimo ili ako postoji svrha.
Ni u jednom svetu nismo bez obaveza i nismo nezaposleni osim što su one manje ili više "različite" od ovdašnjih...
Свест није предмет који ћеш ти ставити у епрувету и гледати. Мозак је опажај, слика у свести. Који може бити у каузалној вези само са другим објектима, са другим сликама али не и са свешћу која све те слике садржи у себи а која сама објекат није.
Ovo je suština i mi ne možemo pobijati ovakve tvrdnje pa ma koliko se one nama ne svidjaju. A ne svidjaju nam se samo iz naših ličnih razloga a ne zato što tu nema istine.
To ne znači da mi trebamo pobijati tvrdnju nekoga da je ipak mozak sve što predstavlja svest jer svako od nas ima prava da vidi kako vidi dok ne dobije potrebu da sagledava drugačije. To je sve proces naše evolucije svesti u kojem smo stalni akteri.
Sve super samo da je neko tu cistu svest video ili imamo neku mogucnost da stupimo u kontakt za njom. Nazalost ako se razmislja samo se vidi kako mozak radi (jace nego vec sto radi celo vreme).
Prvo; Mi jesmo svest ali svest odredjenog stadijuma i to svest koja je stalno u ekspanziji ka najvišem stadijumu svesti... U ovom svetu se ne možemo sagledati ali na višim svetovima možemo i uvek se počinje od snova, što prerasta u svesno putovanje višim svetovima a onda dodjemo do direktne projekcije i čiste ekspanzije svesti...
No, mi možemo iskusiti čiostu svest ali ne pre nego se dovoljno duhovno razvijemo jer bi nas to iskustvo izbacilo iz unutarnje mentalne ravnoteže i bili bismo izbačeni iz mogućnosti da i dalje skladno i odgovorno živimo ovde. Jer, sa ekspanzijom naše svesti promene doživljava i naš um, podiže nivo svoji vibracija ali i naše fizičko telo koje takodje sebe čini pogodnim za visoki nivo svesti, i snage. Jer, svest podrazumeva i snagu ili moć koju će moći podneti i naš um i naše telo. Zato je ekspanzija svesti uvek spor proces. Mora postojati neophodni balčans na svim nivoima...
Ipak, ako stvarno želimo dublje razumeti sebe, život, suštinu ... neophodno je da se svako ponaosob uključi u literaturu sa drugih polja saznanja. Nauka ima svoje mesto ali i svoj domet. Filozofija takodje ima i svoje mesto ali i svoj domet. Mi kao realna bića nismo ni telo ni um već kao duhovno biće jesmo iznad svega toga i jedino mi kao takvo biće možemo znati istinu...