Pa to je problem ,drzava je u bedi i nema neki fond koji bi isplacivao troskove lecenja lutalica i njihovog udomljavanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zvezdica:Ja verovatno nisam kompetentna da pricam o ovome, u vreme kada je moj otac radio privatni veterinari nisu postojali (mozda ih je i bilo, ali negde po selima).
Mozda da sumiramo ovako- niko ne ocekuje da se u vecini slucajeva radi potpuno besplatno. Ali treba se zapitati sta "neki" zapravo naplacuju i da li su takve cene realne.
ovde je rec o veterinarima i njihovoj humanosti prema zivotinjama koje nisu nicije. a i uostalom svima koji su i predvideli sve moze da se desi da jednog dana nece imati ni za hleb a kamoli za veta,tako da mislim da tvoj komentar nije na mestu pogotovo u ovoj temitanana...:Moj stav je da ako imash zivotinju (pritom si svestan gde zivish i kakvo je drushtvo u toj drzavi,ljudi ,privatnici i da je i zvaka skupa) imash i odgovornost kao nad detetom...Znamo svi da su veterinari poskupi ali kada neko kupuje ljubimca ili ga usvaja treba da racuna i tog veterinara...Znaci ako nemash novac da toj zivotinji obezbedish osnovno nemoj je ni uzimati....
Shto se uopshteno medicine tice i ljudi nailaze na kasapine a ne doktore tako da mene vishe plashi nestrucnost veterinara nego cena!!!
srecom imamo dobrog veterinara...
Kao i kada imash zivotinju malo se edukujesh i o bolestima i njihovim manifestacijama...lekovima za te bolesti i onda nemoze bash svako da ti kaze glupost...
Meni je jedan odgaivac prodao bolesno shtene koje se nije izvuklo...Nakon toga su me isti veterinari naucili kako da izaberem pri kupovini zdravo shtene...to jest da izvrshim rutinski pregled...
Znaci nemozemo mi menjati svet ni cene ali se mozemo edukovati pa da nas koshta manje(ni slucajno nisam mislila na raditi na svoju ruku lecenja) a ako nemash novac onda i nemoj uzimati ljubimca!!!
neide to ovako: uzmesh psa i nahranish dva puta dnevno!!!
vec:dom dobro obezbedjen (u mom slucaju pas je u kuci),dobra ishrana koja ne podrazumeva samo granule niti koru hleba,veterinari (vakcine u najboljem slucaju),vitamini,prateca oprema od povodca preko shampona i preparata protiv krpelja i buva,mala alternativna apoteka (kapi za oci ,bivacin,flogocid i josh mnogo toga),i naravno paznja ,ljubavi mazenja i shetnje,izleti i reke...
A ljudi se zale samo na veterinare....
Kazem zdrava u glavu osoba kupuje ili usvaja psa ako ima sve uslove za primerno drzanje ljubimca...a tu se ubraja i veterinar!!!
Znam da je tema "vet za lutalice" ali i istim tim psima i macama nije reshenje samo vet. vec i sve ostalo...
alal:Kada mi je hrcak bio bolestan mislim da je nekoliko vet. htelo da umre od smeha sto hocu da lecim " nesto" sto mogu ako ugine da kupim za 200 din.
Zvezdica:I ja sam imala slicna iskustva! Mnogo volim hrcke ali tesko je kada se razbole... Zato sto nema nikoga ko bi mogao da ih leci. Neki veterinari kojima se obratis i hoce da pokusaju, ali sa potpuno pogresnim lekovima ( hrčci ne smeju da primaju neke antibiotike), ili ni ne znaju sta mogu da urade. Ali i to su zivotinje i mi njih volimo! Znam ja da mogu da kupim drugog za 200 din, ali to nije moj Chipi, to nije moj Vito, to nije moja Beki!
Sta vlasnici hrcaka da rade? Rizicno je, ali ja razumem, ne postoji kod nas specijalizacija za glodare.... (zar ne?)
Hm....Šta će ti ovoliki uzvičnici? ...tanana...:"ovde je rec o veterinarima i njihovoj humanosti prema zivotinjama koje nisu nicije. a i uostalom svima koji su i predvideli sve moze da se desi da jednog dana nece imati ni za hleb a kamoli za veta,tako da mislim da tvoj komentar nije na mestu pogotovo u ovoj temi"
1.Koliko sam ja primetila raspravlja se i o cenama i o strucnosti veterinara!!!
2.privatni veterinar treba da plati i porez i lekove i da zivi od necega!!!
3.Humanost mozesh dobiti samo u formi saveta u najboljem slucaju!!!
4.Ako se oslanjash na veterinarski fakultet samo se prereacunaj koliko bi pasa trebali da lece a koliko ima lekara (veterinara)!!!
5.Da li je reshenje nezbrinutim zivotinjama obezbetiti samo veterinara???
6.......
Vilus prvo procitash i protumacish pa onda kometarishesh...Ovo je jako realno kao i poucno posebno onaj deo gde sami trebamo da se edukujemo da zbog gluposti neplatimo vishe jer ti danas VERUJ MI niko nishta nece dati dzabe!!!
Tema je pogodna samo za raspolozene da ostave adrese od strucnih veterinara i naravno jeftinijih i eventualno neko ko moze bar malo da pomogne u smislu finansija za neki verujem mali broj neznbrinutih zivotinja....
Ja sam samo realna i poshto ni ja ni vi ne mozemo ma koliko zeleli da imamo besplatnog i strucnog veta za nezbrinute zivotinje i ne mozemo menjati cene usluga, mozemo se bar EDUKOVATI da ne placamo neke gluposti niti otezanja bolesti da bi neko uzeo novac (naravno nisu svi takvi)....
Vilus pa ako ti nije teshko odgovori mi na PM (zato shto odskacemo od teme) shta to nije primereno u mom post-u shto ne nudi bilo kakvo alternativno,malo reshenje?
Zvezdica:I ja sam imala slicna iskustva! Mnogo volim hrcke ali tesko je kada se razbole... Zato sto nema nikoga ko bi mogao da ih leci. Neki veterinari kojima se obratis i hoce da pokusaju, ali sa potpuno pogresnim lekovima ( hrčci ne smeju da primaju neke antibiotike), ili ni ne znaju sta mogu da urade. Ali i to su zivotinje i mi njih volimo! Znam ja da mogu da kupim drugog za 200 din, ali to nije moj Chipi, to nije moj Vito, to nije moja Beki!
Sta vlasnici hrcaka da rade? Rizicno je, ali ja razumem, ne postoji kod nas specijalizacija za glodare.... (zar ne?)

Odredjen dobrovoljni prilog? Dobrovoljni prilog je koliko ti dobrovoljno daš, a ne da ga neko već "odredjuje"...dmauka:Udruženje za zaštitu životinja Centar za sterilizaciju i preventivnu brigu o psima i mačkama mešancima radi sterilizacije pasa i mačaka mešanaca po jako povoljnim cenama. Nalaze se u ulici Branka Momirova 3b u Krnjači, a brojevi telefona na koje mozete blize da se informisete su : 011 322 95 55 i 064 180 80 13.
Srdacan pozdrav,
Jelena Veljkovic
Info centar za zastitu zivotinja
ovaj mail sam dobio od orca-e, pre jedno mesec dana, zvao sam, sterilizacija se zakazuje, ako imate sredstva, dajete dobrovoljni prilog od 1200 dinara, ako nemate, nikom nista, oni ipak sterilisu. Mozete ih pitati i za ostale intervencije, verujem da ih rade. Jedini je problem sto nemaju uslove da drze zivotinje na postoperativnoj nezi, vec to mora kod kuce...
Bi2:Odredjen dobrovoljni prilog? Dobrovoljni prilog je koliko ti dobrovoljno daš, a ne da ga neko već "odredjuje"...Btw, sterilizacija je prošle godine u vet. ambulantama koštala 1000din.za mačke.