- Poruka
- 89.439
dobro veče i tebi..
Mada je ovde i Bog rekao laku noć..
Mada je ovde i Bog rekao laku noć..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što kafana nije više pri vrhu?dobro veče i tebi..
Mada je ovde i Bog rekao laku noć..![]()
Nigde više kafane nisu pri vrhu.. mi smo poslednji odlepili našu..Što kafana nije više pri vrhu?
Ovde na krsti makija vidim.ko saradnika bozijeg.Nemoj da ga odvlacis od tog puta..Nas pavle kaze nikad nisam mislio da cu biti patriharh ali kad su me izabrali sta sam mogao da se odricem.veruj, pravoslavni veruju a sekte znaju. ti živi i radi u svojoj veri oni nek žive u svom znanju.
jer niko ništa ne zna samo veruje, a ego sve zna samo ne zna da ne zna.
o bogu znamo koliko i mrav o nama.
da li nešto postoji da ne razumeš u pravoslavlju, nema, sve razumeš i znaš (pošto imaš internet).
kad bi ti i ja npr seli bez biblije i bez priručnika, svetih otaca ... i pričali o pravoslavlju ili sa nekim agnostikom koji je proučavao pravoslavlje da li bi smeo da izjaviš da više znaš o pravoslavlju?
e jedino to ako spasi krstu da ima veću posećenostNigde više kafane nisu pri vrhu.. mi smo poslednji odlepili našu..
čisto da se zna da samo se borili..
Када је сујета присутна онда долази до гордости, свађе. Није несрећа што ми имамо супротна гледишта, јер се ствар мора сагледати са више страна.Ovde na krsti makija vidim.ko saradnika bozijeg.Nemoj da ga odvlacis od tog puta..Nas pavle kaze nikad nisam mislio da cu biti patriharh ali kad su me izabrali sta sam mogao da se odricem.
ma kakve veze imaju vede sa pravoslavljem, iako oba pogleda potiču iz azije, jedno iz judeje deugo iz persije.aaaa... pa dobro, to je njegovo gledište, ali nije zabrana da drugi
o tome pišu..
Hajde za tebe razumljivo ali me zanima o cemu ce Sale da pise na ovom pdf-u ?Neka Maki drži pravoslavnu stranu, da ja mogu povremeno o Vedama
da pišem.
Teoloska rasprava nije i ne moze biti fajt ali to automatski podrazumeva prezentiranje Biblijskih dokaza na najbolji moguci nacin da bi sagovornik sve to mogao razumeti.Ovo je dakle cilj a ne obavezni ishod !Када је сујета присутна онда долази до гордости, свађе. Није несрећа што ми имамо супротна гледишта, јер се ствар мора сагледати са више страна.
А пред нашим духовним очима да нам је слога и љубав и да их узајамним праштањем чувамо као зеницу ока. Ономе, пак, ко нас злурадо запита ко је овде остао победник, а ко побеђени да знамо и мирно и јасно и себи и њему одговори: Овде су се срела браћа која су то била и остала.
voli da se takmiči u igri "ko je u pravu?", za njega je ovo fajt.
ma o kakvoj teološkoj raspravi ti pišeš. jedino ako kurs subotnje škole smatraš kad prođeš da si teologTeoloska rasprava nije i ne moze biti fajt ali to automatski podrazumeva prezentiranje Biblijskih dokaza na najbolji moguci nacin da bi sagovornik sve to mogao razumeti.Ovo je dakle cilj a ne obavezni ishod !
Ne znam zašto Makija u tom svetlu vidiš, kada je ugledni primer za to Robi.Када је сујета присутна онда долази до гордости, свађе. Није несрећа што ми имамо супротна гледишта, јер се ствар мора сагледати са више страна.
isključiv, suprotno gledište za njega je hula (pokupio od sektaša)
А пред нашим духовним очима да нам је слога и љубав и да их узајамним праштањем чувамо као зеницу ока. Ономе, пак, ко нас злурадо запита ко је овде остао победник, а ко побеђени да знамо и мирно и јасно и себи и њему одговори: Овде су се срела браћа која су то била и остала.
Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке.
piše više nego što zna tj prepisuje a treba bar razumeti a ne potvrđivati.
pa ako patrijarh Pavle nije bio hrišćanin ja lično ne znam ko je.
Njemu si odgovorila a meni nisi,primetila si opasnost na vreme i junacki si se povukla,jel tako ?Teoloska rasprava nije i ne moze biti fajt ali to automatski podrazumeva prezentiranje Biblijskih dokaza na najbolji moguci nacin da bi sagovornik sve to mogao razumeti.Ovo je dakle cilj a ne obavezni ishod !
bogte ko da se borimo za makijevu dušu.Ne znam zašto Makija u tom svetlu vidiš, kada je ugledni primer za to Robi.
Maki iznosi svoje gledište beskompromisno, ali nikada u raspavi sa njim
nisam doživela da vređa moju inteligenciju ili da mi se ruga ili izvrće
napisano, kako to Robi čini. On prosto ne bira sredstvo da bi do cilja
došao, a cilj je poraziti protivnika.
a i evidentirana si lično kod jehoveNjemu si odgovorila a meni nisi,primetila si opasnost na vreme i junacki si se povukla,jel tako ?
U redu,nista strasno, i to je neka strategija....
Evo kako izgleda ''teološka rasprava'' sa tobom. Strategije, opasnosti, junaci,
povlačenje.. ratna terminologija, ukratko..
Teoloska rasprava ne podrazumeva da je vode teolozi nego da je tema teologija....isto kao sto je slucaj i sa ekonomskom raspravom,politickom raspravom i t.d.ma o kakvoj teološkoj raspravi ti pišeš. jedino ako kurs subotnje škole smatraš kad prođeš da si teolog
Ovo sto si citirala jeste sarkasticna konstatacija a ne teoloska rasprava...sa jedne takve si se povukla na samom pocetku jos juce kada sam te pozvao da zajednicki proucimo Jov.14 poglavlje ali si ti odustala konstatacijom da ti moja pitanja navodno nisu dovoljno inspirativna...Njemu si odgovorila a meni nisi,primetila si opasnost na vreme i junacki si se povukla,jel tako ?
U redu,nista strasno, i to je neka strategija....
Evo kako izgleda ''teološka rasprava'' sa tobom. Strategije, opasnosti, junaci,
povlačenje.. ratna terminologija, ukratko..
ali nisi teolog nego propagiraš adventizam (ako nisi znao to je svima jasno sem tebi) , teologija je nešto drugo mnoge discipline i strani jezici su u igri (starogrčki, starojevrejski) a ti nisi pokazao ništa od toga i sebe stavljaš u rang teologa.Teoloska rasprava ne podrazumeva da je vode teolozi nego da je tema teologija....isto kao sto je slucaj i sa ekonomskom raspravom,politickom raspravom i t.d.
E sad ako se insistira na strucnu teolosku raspravu onda se podrazumeva da je vode teolozi po zvanju ili mozda neki koji to nisu po zvanju ali jesu po znanju te materije.
Iskreno ti kazem da mi to nikada nije i nece biti cilj jer je pravi cilj jednog hriscanina ukazati na Biblijsku realnost kako to najbolje zna i ume.Ne znam zašto Makija u tom svetlu vidiš, kada je ugledni primer za to Robi.
Maki iznosi svoje gledište beskompromisno, ali nikada u raspavi sa njim
nisam doživela da vređa moju inteligenciju ili da mi se ruga ili izvrće
napisano, kako to Robi čini. On prosto ne bira sredstvo da bi do cilja
došao, a cilj je poraziti protivnika.
Na svetosavlju pronadjoh lep odgovor ali naravno posto smo sujetni i nismo u otackoj veri tesko ga prihvatamo.Ima i makija u prici.Pozitivno naravno ali mi to vidimo bas kako pise capisio si nam veru a pojma nemas.Када је сујета присутна онда долази до гордости, свађе. Није несрећа што ми имамо супротна гледишта, јер се ствар мора сагледати са више страна.
isključiv, suprotno gledište za njega je hula (pokupio od sektaša)
Позвани смо да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и надопуни наше недостатке.
piše više nego što zna tj prepisuje a treba bar razumeti a ne potvrđivati.
pa ako patrijarh Pavle nije bio hrišćanin ja lično ne znam ko je.
A nije ti lakse da si napisao da samo propagiram hriscanstvo ?ali nisi teolog nego propagiraš adventizam (ako nisi znao to je svima jasno sem tebi)
Jel trebam ovde s tobom pricati starogrcki ili starojevrejski samo da bih ti pokzao da znam nesto vise od tebe ?, teologija je nešto drugo mnoge discipline i strani jezici su u igri (starogrčki, starojevrejski) a ti nisi pokazao ništa od toga i sebe stavljaš u rang teologa.
ti smeš da pišeš o medicini ali ne smeš da lečiš, jedino ako ti poveruje neka budala da si lekar zato što pišeš o medicini.
aj ne treba puno pameti da bi ovo shvatio.
Pa i ja kad se upletem sa Robijem u beskrajne dijaloge, samu sebebogte ko da se borimo za makijevu dušu.
kad nisi pratila njihove beskrajne dijaloge onda i ne možeš da vidiš.
jer ako ja tebi kažem da ništa ne razumeš a isto se ponašam, kakav sam, bolji, gori, isti?
ne znam koliko puta treba da ponovim činjenicu da Srbi nikad suštinski nisu ni prihvatili hrišćanstvo već deklerativno zato što crkva ima prefiks srpska. izbaci prefiks pa ni deklarisanih neće biti i popovi ostadoše bez posla.Na svetosavlju pronadjoh lep odgovor ali naravno posto smo sujetni i nismo u otackoj veri tesko ga prihvatamo.Ima i makija u prici.Pozitivno naravno ali mi to vidimo bas kako pise capisio si nam veru a pojma nemas.
Зашто наши људи од првог дана не изучавају веру својих отаца, него упиру очи на разна људска схватања и проживљавања религиозности старих исконских лутања и заблуда. У том залажењу у бесмисао? Од вере се тражи егзотика и спољашња разлика само због тога што је на пример, наш свештеник недостојан свог позива, или нема способности да нам пренесе лепоте Православља? Тиме ми га видимо као власника наше вере? Наша вера је наша, и у разним периодима историјског живота Цркве њене разне службе су покретане ради сведочења о њеној чистоти и правилности исповедања. Свако има право да у својој црквености и са правилним односом према њеном уређењу, сведочи и штити своју веру. Ту нема елитизма, али је потребно реално знање, које огромна већина наше нације нема. Зато падамо у сујеверје и обичаје и погрешно усмеравамо нашу веру чак до бесмисленог исповедништва