Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi mi mudrice pametan.
"Ko bi prevario djevojku, koja nije zaručena, te bi spavao s njom, da joj da prćiju i uzme je za ženu." (Izlazak 22:16).
Pojasni onda ovo. Zašto piše da je treba uzeti za ženu nakon što spava sa njom. Zar mu nije postala žena samim tim činom?

Jesi mi mudrice pametan.
"Ko bi prevario djevojku, koja nije zaručena, te bi spavao s njom, da joj da prćiju i uzme je za ženu." (Izlazak 22:16).
Pojasni onda ovo. Zašto piše da je treba uzeti za ženu nakon što spava sa njom. Zar mu nije postala žena samim tim činom?
Bog je to uradio sreco pametna i cak zapovescom nalozio...
Primera radi,i nakon pada u greh je ubistvo bilo zabranjeno ali eto,ipak je Bog ponovio zapovest na kamenim plocama,za svaki slucaj !!!

Zapravo ako si me dobro pratio mogao si videti da kada je rec o zajednickom dobrovoljnom seksu jednostavno ne postoje kategorije "seks pre braka" i "seks van braka"nego kad imas seks - ti si vec u braku !!!
a kad si već tu da te pitam nešto što mislim interesujei PeruŽderu.... kaži mi da li sme biti seksa sa nekim ko jede prasetinu? jel greh zarazan?

a kad si već tu da te pitam nešto što mislim interesujei PeruŽderu.... kaži mi da li sme biti seksa sa nekim ko jede prasetinu? jel greh zarazan?
u sektama samo između sebe, to se vodi računa, jer recimo žena ga uceni ništa od seksa jer si slab, ne jedeš prasećinu.

mislim da nefanatici subotari nemaju taj problem.komšija mog tasta je subotar a pokojna mu žena kako da kažem normalna. koliko sam ja video nisu imali (bar javno) problem sa tim.

a kad si već tu da te pitam nešto što mislim interesujei PeruŽderu....
Samo njega interesuje a ti njegov pravni zastupnik... ?
kaži mi da li sme biti seksa sa nekim ko jede prasetinu?
A sto ne bi smeo ako je to dobrovoljno ?
Imaju seksa i zive u braku sreci i zadovoljni,naravno ako li hriscaninu ne smeta svinjsko pecenje za sto i to sto bi trebao/la biti na streku zbog mogucih izleta bracnog druga u lepom komsiluku...
jel greh zarazan?
Nije zarazan ali cu pokusati da ilustriram jednim prostim primerom: ako li je neki bracni partner popet na sto dok onaj drugi stoji pored njega i ako se recimo uhvate za ruku s namerom da povuku bracnog druga tamo gde se nalaze,dali ce biti lakse onome koji je popet na sto da povuce drugog gore na stolu ili ce biti lakse onom drugom da ga smakne sa stola na zemlju ?
Pouka: uvek je lakse da onome koji zivi u otvorenom grehu "povuce"hriscanina kod sebe u provlaliju nego li da ga onaj drugi podigne na visi duhovni nivo i ucini ga hriscaninom.

ima klauzula kad sklapaš ugovor sa robijem koja ti se neće svideti sudeći po tvom avataru....
robi traži da nemaš seks pre braka i van braka
Zapravo ako si me dobro pratio mogao si videti da kada je rec o zajednickom dobrovoljnom seksu jednostavno ne postoje kategorije "seks pre braka" i "seks van braka"nego kad imas seks - ti si vec u braku !!!
jel to njih dvojica ugovaraju brak :jede2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back