Vernici vs. Ateisti!

Ja sam:

• Vernik

• Ateista

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sizife,
Poenta je u tome sto savremena sociologija, realno gledano, u vremenu u kome je nastala,
se zatekla poprilicno udaljena od nekadasnjih uredjenja sveta,
gde je znanje pripadalo monopolu samo maloga broja gornjih slojeva najnaprednijih drzava.
A kada se oslanja na arheoloske nalaze ona u stvari prati upravo slojeve koji sa tim znanjem nemaju gotovo nista.

Tako da nije mogla imati predstavu o mnogo cemu. Ali kada je rec o vekovima
od perioda nekoliko vekove pre nove ere pa sve do kraja srednjega veka nove ere,
(a to je bilo koliko - JUCE!)
pa bar u tom slucaju je imala dovoljan fond podataka da uvidi da
svet koji je upravo izmedju nje i davne proslosti funkcionise sasvim drugacije.

Jer nauka nije smela da se prezentuje javno! (Setite se bar heliocentrizma, sunce li mu njegovo.)
Osim u toku kratkog perioda I veka nove ere!
Upravo perioda Jovana (pretece), Isusa, Simona Maga (koji ju je prezentovao na cirkuski nacin)...
U tome je vic.
Ne moze sociologija da procenjuje saznajnu moc ljudi a da ne vodi racuna o drustvenim zakonima koji su na snazi u tome vremenu!

Ako nije cula za one davne zakone. Pa za ove jucerasnje valjda je cula nesto.
Odakle bilo kome ideja da je Isus u I veku nove ere mogao reci, sve i da je hteo, bilo kome da je on sin boga?

Tako nesto moze da tvrdi Hriscanstvo - ali sociologija je bila duzna da se raspita.
A ne da se mi sada ovde mlatimo oko dogadjaja u dobu koje nam nije adekvatno opisano.

Jer da je bar ono opisano iole adekvatno, mogli bi smo lakse shvatiti i sta je bilo u ranijima.

Sizife,
Meni je sociologija isto sto i svakome:
Sociologija je nauka koja izucava drustvo, podrazumijevajuci s tim razlicite oblike drustvenih odnosa...

A od kada postoje drustveni sistemi postoje i organizovani nacini proucavanja drustva.
Naravno samo tamo gde je vlast ozbiljnija.
Jer svaka razumna vlast ima potrebu za sto tacnijom predstavom formi i oblika ljudskih drustava.
Sto zbog unapredjivanja sebe sto zbog znanja o manama konkurencije (ratne, politicke, ideoloske, naucne, privredne...).

Dakle (najkrace): - organizovani nacin proucavanja drustva -.

Poslednja izmena:
ех, кад би ти бар знао ишта о духовности...
De si Gogi bekrijo stari, nema te nešto u ovim krajevima... lutaš malo, a?

Evo za tebe jedna domaća:

ziveli.jpg

Sizife,
Meni je sociologija isto sto i svakome:
Sociologija je nauka koja izucava drustvo, podrazumijevajuci s tim razlicite oblike drustvenih odnosa...

A od kada postoje drustveni sistemi postoje i organizovani nacini proucavanja drustva.
Naravno samo tamo gde je vlast ozbiljnija.
Jer svaka razumna vlast ima potrebu za sto tacnijom predstavom formi i oblika ljudskih drustava.
Sto zbog unapredjivanja sebe sto zbog znanja o manama konkurencije (ratne, politicke, ideoloske, naucne, privredne...).

Dakle (najkrace): - organizovani nacin proucavanja drustva -.

tvoj je problem sto si pun definicija...al kad trebas prakticno da ih primenis na diskusiju....ti se pogubis u lavirintu svojih razmisljanja i stavova....sto bi se reklo narodski preterano seres..daj mu ga malo po konkretizaciji....naporan si bre pobratime za citanje.....z:shock:

A ako postoji ides u raj ili pakao? Tko mi to moze dokazati?

Ne ne ides u "raj" ili "pakao" to se u Bibliji nigde ne spominje to je samo narod lepse ilustrovao ako biras Boga dobijes "raj" a ako biras Sotonu biras "pakao",naravno taj izbor vrsis ne recima nego delima na ovom svetu!ako si ubica,silovatelj,lopov,prevarant a pritom se ne pokajes i ne zatrazis oprostaj time si izabrao Sotonu i bices izbrisan unisten u ognju,a ako se molis bogu i cinis dobra dela izabrao si Boga i dobices vecni zivot u njegovom carstvu tj. "raju".

A vidim ostao si stari dobri mrzovoljni Goranče... dobro je, dobro je, da čujem nešto lepo od tebe, pomislio bih da ti je neko ukrao nalog.

Bilo kako bilo, ja volem žene a ne muškarce, a rakijicu sam ponudio onako baš drugarski, za povratak....

ако ниси педер, ако не делаш против србије, ако не мрзиш ни вернике...
прихватам и буре...
ракије.

De si Gogi bekrijo stari, nema te nešto u ovim krajevima... lutaš malo, a?

Evo za tebe jedna domaća:

ziveli.jpg
E, moj Sizife, gde ce ti dusa, covek se bori sa mamurlukom, a ti mu nudis jednu domacu. Pa od domace je i mamuran, te mu se prividjaju duhovi.

A ako postoji ides u raj ili pakao? Tko mi to moze dokazati?
Cini mi se da sam ti vec jednom objasnio. Ili je to pitanje postavio neko drugi. Posto nema boga, nema ni raja ni pakla, pa kad odapnes ukljucujes se, tj. tvoje telo, u lanac ishrane. Jasno? Kada te crvi i mikroorganizmi izjedu, a mozda se i neko drvo sa dubokim korenom ofajdi, ostaje samo malo krecnjaka i tu se tvoja prica zavrsava.

Poslednja izmena:
odakle li samo crpis toliku mrznju prema srpskom narodu
sta tebe boli guza za srpski narod uopste?:per:
Cuj, ti nisi srpski narod, to je vise nego ocigledno. Ti cak ne znas ni srpski prvolpis. Posto je ocigledno da konzumiras bunike, vodi racuna da je ta biljka, ako je jedes u malim kolicinama, halucigena, a ako malo preteras mozda i otegnes papke. Ti si glup ako mislis da Srbin moze da mrzi srpski narod. To moze da se smisli samo u bolesnoj svesti.

ju daleko bilo da dobiju dokaze...utronjalo bi se to ...bilo bi tu i skakanja sa brankovog mosta..z:)
Ovaj... nešto si obrnula... da ima validnih dokaza da postoje bogovi, ne bi bilo razloga da ostanemo ateisti.

Ovako, da verujemo u knjige pisane pre dve hiljade godina u kojima taj Bog ubija decu jer ćelavom viču da je ćelav... za to je zaista potreban poseban stepen zaslepljenosti.

Back