Verenička i Partner viza - Australija

Cestitke i od mene!!

ps N&L

Idi uvijek na ovaj link:http://www.border.gov.au/Lega/Lega/Help/Location/serbia
tu ces naci uvijek info o stvarima koje te interesuju sad tipa health, police check....evo ti i copy (znaci od policije uvjerenje trebas!)

Police check
Expanded Serbia, Republic Of
Serbia, Republic Of
Additional information

Relevant document: ‘Certificate’ (Uverenje).
Residents: Apply to the Ministry of Internal Affairs (police station).
Non-residents: Apply in person to the Serbian embassy in your country of residence. An application form can be obtained at time of application.
Fee: payable.
Processing time: approximately one week.

I HVALA TEBI ZA INFO OKO DODATNIH DOKUMENATA!

POZDRAV!

N&L,

Ja sam aplicirala 8 decembra isto 2015, obradovao si me kad si napisao da su tebe vec zvali....molim te ako ti nije tesko mozes li mi samo napisati kakva su ti to dodatna dokumenta trazili ili ovde ili private message ako nije problem, cisto da se pripremim ako i mene uskoro /daj boze/ zovnu...

A sto se tice ljekarskog, po meni imas na svojoj aplikaciji na immi gov au kad kliknes na nju pise ti sa lijeve strane View health assessment .....i kad kliknes dobijes ovo:

Health assessment for IME I PREZIME TVOJE

Examinations required
This person is required to complete health examinations for this visa application. Click on the link below to organise these health examinations.
Organise health examinations.
Once this person's health examinations results have been assessed by the department this page will be updated to reflect this.
Note: If this person does not complete the required health examinations the visa application can be refused.

i kao sto vidis imas link da kliknes i tu imas sve info, ispunices prvo jedan obrazac online i dobiti HAP broj ako nisi dosad evo ti dodatne info gdje mozes nazvati da ti i oni daju sami HAP broj...

ps evo za Srbiju sam ti kopirala ovo sa tog linka (ako zivis u Srbiji)

Panel physician
Expanded International Organization for Migration (IOM) - Belgrade
International Organization for Migration (IOM) - Belgrade
Street address

Skenderbegova street no. 3
11000 Belgrade
Counter hours

Monday to Friday 9am to 5pm by appointment only​
Telephone

+381 (11) 3282-072
+381 (11) 3282-073​
Fax

+381 (11) 2412 739
Additional information

Doctor(s):
Dr Tamara Berberovic Terzan

Pozdrav, Ja sam uradila svoj lekarski pre apliciranja ali nisam sigurna da li preporucljivo sam organizovati lekarski nakon apliciranja bez da vas je kontaktirao vas CO u vezi istog.
Na sajtu stoji (za one koji nisu uradili lekarski pre apliciranja):
"You will be advised by email or by your case officer what health examinations you need to do (if any). You will then be requested to complete these examinations within a certain time period. Please wait until your visa case officer contacts you, do not use the My Health Declarations service if you have already lodged a visa application. It will delay processing of your visa application.
Note: To minimise processing delays, you should complete your required health examinations as soon as possible after your case officer has advised you to do so."

Ali, obzirom da sajt nije apdejtovan milion godina, moguce je da se nesto promenilo, svakako ne bi bilo lose proveriti prvo pre organizovanja bilo cega.

- - - - - - - - - -

odobrena viza danas :) :) :) !!!!!!!!!!!!!!!! Posle jedne godine i jednog dana!

Cestitam! Sve najbolje! :)

Pozz ljudi. Buduci da da ja imam prebivaliste u BiH,Mostar, ali vec 8 mjeseci sam sa svojim vjerenikom iz Aus u Hrvatskoj. Imamo ugovor o stanu na 10 mjeseci. On voli Split pa smo se odlucili za Split. Buduci da nas gazda stana nije projavio u policiji vec preko turisticke agencije, jer mu se tako stan vodi, nezz hocemo li imat problema s tim.
Agen iz Aus me je pitao zasto zivimo u Sp a prebivaliste mi je u BiH. Morala sam napisati izjavu samo o tome.
Ja njima mogu dati potvrdu iz mupa iz BiH mog prebivalista, jer se jos nisam odjavila , mada se ne mislim vise vracat. Jer nam je plan predat za turisticku vizu cim zavrsimo s vjerenickom, s jos nekim dokazima. U slucaju da me odbiju za turisticku ici cu roditeljima par mjeseci koji zive u drugom gradu u BiH dok se on ne vrati iz Aus, treba zbog posla ici.
Sad ne znam sta me mogu pitati jos o adresi. Dali je netko morao dodatno prilagat dokaze o adresi s potvrdom o prebivalistu?
I sto je to form 80?

Agent te je pitao za prebivaliste iz prostog razloga sto postoje dve razlicite adrese, ukoliko si napisa odgovararajucu izjavu objasnjavajuci to onda ne bi trebalo da bude problema. A form 80 ne traze uvek svima. Izgleda ovako https://www.border.gov.au/Forms/Documents/80.pdf

- - - - - - - - - -

@ ivanaaav i N&L: Tek sad videh da je CO trazio lekarski a ja se raspisala o tome kako ga ne treba sam organizovati hahahaha Samo zanemarite moj kometar :D

Agent te je pitao za prebivaliste iz prostog razloga sto postoje dve razlicite adrese, ukoliko si napisa odgovararajucu izjavu objasnjavajuci to onda ne bi trebalo da bude problema. A form 80 ne traze uvek svima. Izgleda ovako https://www.border.gov.au/Forms/Documents/80.pdf

- - - - - - - - - -

@ ivanaaav i N&L: Tek sad videh da je CO trazio lekarski a ja se raspisala o tome kako ga ne treba sam organizovati hahahaha Samo zanemarite moj kometar :D

Ramona hvala ti do neba. Na svako pitanje koje sam postavila, ti si dala odg. Hvala ti puno.
Jesi li ti odmah nakon predaje partner vize aplicirala za turisticku?

Ramone,

Njega je vec kontaktirao CO, ja sam mu dala brojeve telefona sa site, moze nazvati pa provjeriti u pravu si jer ja nemam pojma da li su jos tacni, tako stoje na linku njihovom ..Ps za Bosnu su i dalje validni i cisto da prijavim za one koje interesuje...kako stoji na site-u tu se radi health check nije se promijenilo..

- - - - - - - - - -

ps Ramone hahaha i ja tek sad vidim gore tvoj komentar, malo smo se zbunili svi, zanemari i ti moj zadnji plsss

odobrena viza danas :) :) :) !!!!!!!!!!!!!!!! Posle jedne godine i jednog dana!

Cestitam , neka jr sretno

- - - - - - - - - -

Drugari ,da li mozda neko zna nakon vjencanja u Aus , sta treba poslati u imigraciono za promjenu u partner vizu , posto je to sledeci korak do medicare.Vec dva puta zovem i ostavljam mail da mi posalji , kazu najbolje poslati online izmjenu , ali mi nista nisu poslali. Inace moj savjet svima na vjerenickoj , da se u medjuvremenu vjencaju i preinace vizu prije nego sto je dobiju, rijesice se u startu gomile papira i obaveza.

- - - - - - - - - -

Drugari ,da li mozda neko zna nakon vjencanja u Aus , sta treba poslati u imigraciono za promjenu u partner vizu , posto je to sledeci korak do medicare.Vec dva puta zovem i ostavljam mail da mi posalji , kazu najbolje poslati online izmjenu , ali mi nista nisu poslali. Inace moj savjet svima na vjerenickoj , da se u medjuvremenu vjencaju i preinace vizu prije nego sto je dobiju, rijesice se u startu gomile papira i obaveza.
Pozdrav. Mi upravo apliciramo za vjerenicku, kraju smo.
Vjencanje nam je zakazano za 5.3.2017. U Sydneyu.
Jeste li se vi vjencali kod nas ili u Aus?. Jeste li ikako predavali tur. vizu, nakon aplociranja vjerenicke?

Tratincice, na sta mislis? Kakva gomila papira? Mi smo se vjencali u Australiji nakon odobrene verenicke vize, i samo smo popunili 820 aplikaciju, u kratkim crtama, platili fee, prilozili samo vjencani list, jer je tako savjetovano na australskom forumu, i naravno sponsorship form, i viza je odobrena u roku mjesec dana. Nista drugo ismo prilozili. A za Medicare smo odmah aplicirali drugi dan nakon 820 aplikacije, prije nego je odobrena. Bilo je dovoljno da oni u Medicare uredu vide da ce Bridging visa da vazi kada 300 viza istekne... Nadam se da sam pomogla donekle... Pozdrav za sve, i zelim puno strpljenja onima koji cekaju!

Na to sam mislila , nakon vjencanja odem po izvod i kazu mi da ce biti gotov za 2 do 3 mjeseca , jer sad rade dokumentaciju iz decembra , onda platim taksu za priority i kazu bice gotovo za 5 dana .Hvala na informaciji za ovo gore , gdje ste procitali na forumu za ovak form da i ja iscitam i popunim formu cim uzmem izvod.

Pozz ljudi. Nakon koliko vremena su od vas trazili ljekarski i potvrdj o nekaznjavanju? I koji su to dodatni dokumenti koji su znali traziti kasnije?
Hvala

- - - - - - - - - -

Ja sam sacekala malo, 2 meseca mislim da je bilo proslo, jako brzo mi je bilo odobreno, za 3-4 dana ali mislim da je to zato sto sam trazila samo dva meseca i imala potvrdu sa posla da mi daju placeno odsustvo na toliko vremena.
Ok, mi cemo odmah aplicirati za tur, tj agent ce nam predati koji nam radi i vjerenicku vizu.
Ja sam nezaposlena, ali imamo kupljene karte za Euro 2016 u Francuskoj, u 6. mjesecu, s nasim naznacenim podacima, idemo i bit cemo mjesec dana u Fr. Ne znam dali ce im to biti neka sigurnost da cu se vratiti.
Plan nam je ic za Australiju oko 15.3., a vracaamo se pocetkom 6.mj.

Kada su meni trazili dokumenta ja sam pisala na migration.belgrade@dfat.gov.au ali kada sam posle pitala na isti mail za nesto jos nista mi nije odgovoreno, posle sam videla da u mailu koji mi je CO poslala da stoji
"
Thank you for the information provided.

If you have any immigration or citizenship related questions, you need to contact the Europe Service Centre"

Tu bi trebalo da tvoje pitanje bude prosledjeno tvom CO. (tako je bar kod mene bio slucaj)
Znaci http://www.border.gov.au/forms/europe ukoliko nije u pitanju odgovor na nesto sto su oni vec trazili od tebe da im dostavis/pojasnis itd.

Evo i mene... zaboravis da kazem da je nas CO Marija i da nas je zvala krajem januara mene na kratak razgovor od 2 min. Poslate na lekarski, uradile danas , ponovo neka dokumenta da dostavimo i pismo maticara o vencanju u Au. Nadam se da je to sve. Saljem sve kad stigne to pismo od verenika. Jedino jos mogu da zovu na eazgovor ponovo

- - - - - - - - - -

Tratincice, na sta mislis? Kakva gomila papira? Mi smo se vjencali u Australiji nakon odobrene verenicke vize, i samo smo popunili 820 aplikaciju, u kratkim crtama, platili fee, prilozili samo vjencani list, jer je tako savjetovano na australskom forumu, i naravno sponsorship form, i viza je odobrena u roku mjesec dana. Nista drugo ismo prilozili. A za Medicare smo odmah aplicirali drugi dan nakon 820 aplikacije, prije nego je odobrena. Bilo je dovoljno da oni u Medicare uredu vide da ce Bridging visa da vazi kada 300 viza istekne... Nadam se da sam pomogla donekle... Pozdrav za sve, i zelim puno strpljenja onima koji cekaju!

Ovo je nevjerovatno, da ste dobili partner vizu nakon mjesec dana, mi cekamo vec 6mjeseci, vremenski rok je od 9 do 12 mjeseci.
Dobili smo bridging vizu odmah nakon apliciranja za partner, ali aktivna je tek kad istekne vjerenicka i ima uslov da se ne smije putovati, inace ne vidim ni kakva je svrha te vize, samo da je legalno pokriven boravak u vremenu kad nam istekne vjerenicka a cekamo z partner.
Inace svima bi savjetovala da se prvo vjencaju pa predaju aplikaciju za vizu, jer ovako kad dodjes opet popunjavas formu za partner 40 I 47, I prilozis I vjencani list, I ostale dokaze.. identicne stvari radis i placas.
Nama su nakon pola godine trazili I formu 80, I policijski izvjestaj iz Australije...znaci prilozite i to u startu, da ne traze naknadno, apsolutno ne vidim razliku izmedju ovog cekanja i prethodnog cekanja za vjerenicku.
Besplatne casove engleskog nemamo dok smo na vjerenickoj, bar je kod nas tako. Mediker smo dobili cim smo predali za aplikaciju za partner vizu, ponesete pasos, trenutnu vizu i dokaz da ste aplicirali za novu (mejl ili acknowledgement letter) i pronadje vas u komp bez problema i dobijete mediker.
Ukoliko ste kojim slucajem zakazali vjencanje nesto kasnije a dosli ste u Australiju, svo vrijeme do vjencanja i predaje za partner vizu vi ste bez medikera sto nije slucaj sa onima koji su dosli na partner vizi, mi smo kupili privatno ljekarsko osiguranje dok sam ovdje jer smo imali par mjeseci do vjencanja. Znaci na vjerenickoj vise glava boli, vise je obaveza, placanja, i dodatnog cekanja...Da i vrijeme dok cekate na vjerenicku vizu vam se ne ubraja u konacnom vremenu za permanent vizu sto nije slucaj sa partner..

Poslednja izmena:
Zao mi je, cekajuci, da se toliko zakompliciralo u vasem slucaju. Mi zivimo u Perth-u, i mora da svaka state obradjuje svoje aplikacije, a istocna obala je prenaseljena, pa otud i cekanje... Tacno je da bridging visa ima no travelcondition, ali ako predas zahtjev za Bringing visa B, ona ti dozvoljava da otputujes i da se vratis. Sto se tice bolja verenicka ili partner, nema tu sta je bolje, koje uslove zadovoljavas, za tu mozes da predas. Ima ljudi koji su se samo vjencali, a ne zive zajedno, i ne mogu dokazati financial and household commitments, pa su ih odbili. To je jos skuplje, i komplikovanije...

Back