Cestitam , neka jr sretno
- - - - - - - - - -
Drugari ,da li mozda neko zna nakon vjencanja u Aus , sta treba poslati u imigraciono za promjenu u partner vizu , posto je to sledeci korak do medicare.Vec dva puta zovem i ostavljam mail da mi posalji , kazu najbolje poslati online izmjenu , ali mi nista nisu poslali. Inace moj savjet svima na vjerenickoj , da se u medjuvremenu vjencaju i preinace vizu prije nego sto je dobiju, rijesice se u startu gomile papira i obaveza.
Tratincice, na sta mislis? Kakva gomila papira? Mi smo se vjencali u Australiji nakon odobrene verenicke vize, i samo smo popunili 820 aplikaciju, u kratkim crtama, platili fee, prilozili samo vjencani list, jer je tako savjetovano na australskom forumu, i naravno sponsorship form, i viza je odobrena u roku mjesec dana. Nista drugo ismo prilozili. A za Medicare smo odmah aplicirali drugi dan nakon 820 aplikacije, prije nego je odobrena. Bilo je dovoljno da oni u Medicare uredu vide da ce Bridging visa da vazi kada 300 viza istekne... Nadam se da sam pomogla donekle... Pozdrav za sve, i zelim puno strpljenja onima koji cekaju!
Ovo je nevjerovatno, da ste dobili partner vizu nakon mjesec dana, mi cekamo vec 6mjeseci, vremenski rok je od 9 do 12 mjeseci.
Dobili smo bridging vizu odmah nakon apliciranja za partner, ali aktivna je tek kad istekne vjerenicka i ima uslov da se ne smije putovati, inace ne vidim ni kakva je svrha te vize, samo da je legalno pokriven boravak u vremenu kad nam istekne vjerenicka a cekamo z partner.
Inace svima bi savjetovala da se prvo vjencaju pa predaju aplikaciju za vizu, jer ovako kad dodjes opet popunjavas formu za partner 40 I 47, I prilozis I vjencani list, I ostale dokaze.. identicne stvari radis i placas.
Nama su nakon pola godine trazili I formu 80, I policijski izvjestaj iz Australije...znaci prilozite i to u startu, da ne traze naknadno, apsolutno ne vidim razliku izmedju ovog cekanja i prethodnog cekanja za vjerenicku.
Besplatne casove engleskog nemamo dok smo na vjerenickoj, bar je kod nas tako. Mediker smo dobili cim smo predali za aplikaciju za partner vizu, ponesete pasos, trenutnu vizu i dokaz da ste aplicirali za novu (mejl ili acknowledgement letter) i pronadje vas u komp bez problema i dobijete mediker.
Ukoliko ste kojim slucajem zakazali vjencanje nesto kasnije a dosli ste u Australiju, svo vrijeme do vjencanja i predaje za partner vizu vi ste bez medikera sto nije slucaj sa onima koji su dosli na partner vizi, mi smo kupili privatno ljekarsko osiguranje dok sam ovdje jer smo imali par mjeseci do vjencanja. Znaci na vjerenickoj vise glava boli, vise je obaveza, placanja, i dodatnog cekanja...Da i vrijeme dok cekate na vjerenicku vizu vam se ne ubraja u konacnom vremenu za permanent vizu sto nije slucaj sa partner..