Verenička i Partner viza - Australija

@ Vlado: Nemam 10k :D Aj bas cemo videti kako cu proci, izvestavam uskoro.
P.S. Bese potvrdjeno da je vozacka dozvola iz Srbije vazeca tamo?

Ne treba ni da imas, treba muz/sponzor :)
Hrvatske i BiH vozacke se samo zamene za australijske. Za srpske zavisi od drzave do drzave, al generalno je da se srb dozvola (internacionalna vozacka) uz pasos koristi dok traje privremena viza (temporary), a nakon toga (po dobijanju permanent vize) se polazu testovi/voznja za AU dozvolu.

Imam pitanje, meni je odobrena evisitor 651 u junu ove godine, I pisalo mi je da mi ona vazi do juna 2016. Medjutim mislila sam da kada se prijavim za visitor 600 da mi se poništava ova 651. Kao sto znate visitor 600 mi je odbijena, a kada sam sada provjetila status ove 651 pise "in effect". Da li to znaci da ja mogu sa tom vizom da putujem jos uvijek? Da li se mozda one poniste samo u slucaju da se ova druga odobri? :O

Imam pitanje, meni je odobrena evisitor 651 u junu ove godine, I pisalo mi je da mi ona vazi do juna 2016. Medjutim mislila sam da kada se prijavim za visitor 600 da mi se poništava ova 651. Kao sto znate visitor 600 mi je odbijena, a kada sam sada provjetila status ove 651 pise "in effect". Da li to znaci da ja mogu sa tom vizom da putujem jos uvijek? Da li se mozda one poniste samo u slucaju da se ova druga odobri? :O

Seko,ti vec imas vizu koja ti vazi. Mozda zbog toga ti nisu odobrili Visitor 600. Najbolje nazovi ambasadu i raspitaj se.

651 ti je i dalje vazeca (mozes da putujes do juna 2016 i ostajes do 3 meseca nakon ulaska), Hr pasos ?

Seko, eVisitor ti jos uvek vazi (da su ti odobrili sad subclass 600 prestala bi da vazi) i nije ni bilo potrebe za podnosenjem druge vize, pozovi ambasadu ali mozes da se opustis,sa eVisitor mozes da ulazis i izlasis iz zemlje koliko god hoces godinu dana s tim sto svaki put mozes da ostanes najduze 3 meseca.

Vlado, jasno mi je da sponzor treba da ima, and again: nemam(o) :D Imamo oko 6-7k, videcemo :)

Zdravo svima, pitanje za @vlado80 on mi nekako zvuči najbolje upućen u ove stvari a i sve je vec prosao i u Australiji je vec :). Znam da dosta vas aplicira za partner vizu u Bgd znaci tamo se vencavaju i tu se predaju papiri. Ne znam sta kazete za opciju da se u Aus dovede momak/devojka i u Aus obavi vencanje.Onda sigurno postoji neki nacin da se iz Aus aplicira za partner vizu i tako nema razdvojenosti.Viza se ceka u Aus ali sigurno se moraju postovati pravila turističke vize nema rada,zdravstva itd.Hvala svima na odgovorima :)

Ja sam se udala u Australji, ali smo se prijavili za partner dok sam bila izvan Australije. Postoji onshore i offshore partner viza. Mnogo je bolja opcija onshore vize, gdje se prijavite dok ste tamo oboje, i onda dobijes vizu koja ti dozvoljva da budes u Aus dok se donosi odluka za partner. Citala sam u pravilniku imas neke zakone naravno, nisam sigurna da li mozes da se zaposlis ili skolujes dok cekas partner. Znam da je ista cijena i jedne i druge sad, tako da ja preporucujem onshore, ja se kajem sto mi nismo za tu se prijavili.

Back