Verenička i Partner viza - Australija

Ljudi, jel zna neko da li moraju dupli papiri da se podnose za partner i turisticku vizu, posto smo planirali da u julu predamo zena i ja za partner i za turisticku vizu u isto vreme?

Predajte za partner prije ako ikako mozete, jer od prvog jula poskupljuje za $2000. A ne znam za papire za turisticku.

- - - - - - - - - -

a Dali neko zna koliko Se doplaca posle odkad smenis verenickoj vo partner vizu ?

Veccika je predavala tako i nije niko od nje trazio da doplati ista, tako da vjerujem da ne treba nista da se doplati posle.

Hvala ti seka 1988, mi cemo da smenimo nakon medical check , imam pregled na 2 June, I onda cemo Se vencati i promeniti u partner I posle hocu aplicirati da turistickoj.

A zasto se ne prijavite odmah za partner? Ja i moj vjerenik cemo se prijaviti uskoro za partner, a planiramo da se vjencamo u narednih mjesec/dva. Jer sam se raspitivala i rekli su nam da mozemo da se prijavimo odmah za parter iako nismo vjencani, ukoliko cemo se vjencati ubrzo, tj prije nego sto se donese odluka o vizi.

Ljudi, jel zna neko da li moraju dupli papiri da se podnose za partner i turisticku vizu, posto smo planirali da u julu predamo zena i ja za partner i za turisticku vizu u isto vreme?

Ako predas prvo za partner, onda turisticku vezes za partner vizu, za turisticku ce ti trebati kopija pasosa, vjenacanog lista, ako si u radnom odnosu rjesenje za godisnji ili neko drugo odsustvo, i trebat ce ti pismo u kojem te muz/zena poziva da dodjes :D

@seka1988 Znam da je od 1.7.2015 skuplja viza i da je nesto manje od 7000$, ali sta je tu je.
@zizi.ba Ja sam u stalnom radnom odnosu, ali bi dao otkaz i predali za turisticku na 6 meseci, taman da proveden to vreme u AU sa zenom dok ne dobijem partner. Ne znam dal taj otkaz menja stvari? Pozz

Gendam,ja sam skoro dobila vizu 16.05 2015. i par dana pre toga sam imala intervju .U inervjuu sam izmedju ostalog rekla kako sam zatvorila svoju firmu i kako zelim da o tome obavestim ambasadu a moj CO mi je rekao da im to nije bitno i da nista ne saljem. U proteklih nekoliko meseci ja se isto to pitala kao i ti Mislim da ne treba da brines oko toga ,nego prikupite sto vise dokaza za vizu.Ne stedite da posaljete sto vise slika , korespodencije i otvorite neki zajednicki racun da se vidi da ti salje novac ,bez obzira sto ti mozda nije neophodno.Na to se najvise skocentrisite.Nadam se da sam ti malo pomogla :)

@zizi.ba, Hvala za info. Ali imam jos dosta pitanja :) Jel moguce obaviti taj lekarski i intervju u Australiji ako predamo ovde u Beogradu za partner visu? Posto ja kada bi predavao za partner, predao bi i za turisticku na 6 meseci. Mislim da li bi im ja bio tamo dostupan ako bi im trebalo nesto, bez obzira sto bi opet kazem, predali u BG-u?

Jeste li racune predavali u originalu ili ste slali iskopirane? i da li prepiska moze da se stampa dvostrano i mogu li PrtScr od prepiski da se umanje pa da vise stane na stranu? i da li treba tako ili im posaljem 500 papira za Partner aplikaciju?

- - - - - - - - - -

Onda im pojasnis tako, 'on je ostavljao beli karton kada je izlazio iz zemlje, iz tog razloga ga nemam, ali mogu da vam posaljem izjave te i te osobe koja ce potvrditi da je bio prijavljen kod mene', Ili neke slike iz tog perioda za koje kazes da je to tvoj stan i na kome se vidi on. Ili neke prijatelje koji su bili na zajednickom rucku kod vas, pa ih spomenes kao osobe koje mogu da potvrde da je on ziveo kod tebe.

'Nemam dokaze o transferu novca jer nisam imala bankovni racun, ali imam recimo garanciju tog i tog uredjaja koji je on kupio sa svojim novcem, a koji je sada kod mene, ili racun za avionsku kartu koju je on platio; Ili bilo koji racun koji je on platio u srb za zajednicke potrebe, on iskopira iz banke, a ti napises za sta je placeno (zajednicki trosak)'. Poenta je da ih zatrpas dokazima sta god ti traze, a ako nemas dokaza onda detaljno pojasnis zbog cega ih nemas.

Ako si, a pretpostavljam da jesi, vec predala overen prevod, onda samo posaljes original. Ako nisi onda posaljes i original i overen prevod.
E sad ne znam jel ti ovo poslao neko iz ambasade ili agent, al ja bih recimo sve ovo poslao i na kraju mejla pitao da mi jave ako im trebaju originali tih racuna, prevodi il bilo sta drugo, i da mi potvrde da su primili moj mejl.

Danas dobio i meil od kontakt oficira,Na cijeloj jednoj stranici opste napomene,kao da se konverzacija obavlja preko meila,da se ne salju originalni dokumenti,ako postoji neka greska prilikom aplikacije da se koristi forma 1022, itd itd.Na kraju jedino konkretno ja zatrazen odgovor na 74 pitanje iz forme 47 sp,Sjutra je 5 mjeseci i jos nema poziva za ljekarski

Danas dobio i meil od kontakt oficira,Na cijeloj jednoj stranici opste napomene,kao da se konverzacija obavlja preko meila,da se ne salju originalni dokumenti,ako postoji neka greska prilikom aplikacije da se koristi forma 1022, itd itd.Na kraju jedino konkretno ja zatrazen odgovor na 74 pitanje iz forme 47 sp,Sjutra je 5 mjeseci i jos nema poziva za ljekarski

Meni je poziv za lekarski stigao nakon 5 meseci i nedelju dana, pa se nadam da ce i tebi uskoro :)

Ja sam u tom 74 pitanju pisala, bukvalno gdje sam sve i koliko bila unazad 10god. (ako si u jednoj drzavi bio 12mj ili vise, moras policijski izvjestaj o nekaznjavanju iz te drzave)
Jesi popunjavao form 80?
To kad popunis i posaljes, vjerovatno ce i ljekarski...
Kakav proces i koje mucenje :confused::(

Nisam bio ni u jednoj drzavi duze od 2 mjeseca..Vjerovatno sam ispustio da odgovorim na to pitanje prilikom aplikacije, i nisam popunjavao formu 80.

Neko je jednom komentarisao da nije upisao HR a ni CG il BiH., racunajuci da su to bivse YU; a treba i to.
Nisam ni ja upisivala. Al jesam bukvalno sve ostalo..turisticki par dana Grcka, Italija pa do visemjesecnih poslovnih boravaka u drugim drzavama.

Pink cupcake ja sam stampao sve malo u boji malo bez boje , ali ne moras sve , istampaj bar pet listova iz svakog meseca, i to je to,,,,mene zanima zasto su meni dokaze vratili, i odradio sam sve , jel to vlado i ostali isto vama tako vraceno koji ste predali pre mene par meseci?

Hvala puno Korisnik75 :) Ako nije mnogo da te pitam koliko si fotografija predao i jesi li stampao komunikaciju dvostrano?

Back