Verenička i Partner viza - Australija

I jedna preporuka svima koji putuju u Australiju, pogledajte karte preko Minhena, mnogo su jeftinije, ja sam dobila tu informaciju i kada sam provjerila vidjela sam da su oko 300-400 eura jeftinije nego preko Beograda :)

Jel moze nesto vise o ovom? Na koji nacin trazis 'preko Minhena', neki sajt? Ili je to vezano za Bosnu jer mi iz bgd-a ne idemo 'preko' bgda vec 'iz' bgd-a.

mislim da mi iz beograda nemamo drugi nacin sem bg minhen ali verovatno su to vise premestaja cim su jeftini jer i ja sam pitala i u pravu je ima mnogo jeftinih karti ali sa 3 ili 4 premestaja i mnogo se duze putuje jer se puno ceka na aerodromima

- - - - - - - - - -

da seka ali sa koliko premestaja jer koliko znam tako jeftine karte imaju puno premestaja

mislim da mi iz beograda nemamo drugi nacin sem bg minhen ali verovatno su to vise premestaja cim su jeftini jer i ja sam pitala i u pravu je ima mnogo jeftinih karti ali sa 3 ili 4 premestaja i mnogo se duze putuje jer se puno ceka na aerodromima

- - - - - - - - - -

da seka ali sa koliko premestaja jer koliko znam tako jeftine karte imaju puno premestaja

I ja isto to mislim..upravo samo to i gledam ..ja imam neku frku sa tim raznim aeordromima pa gledam samo sa jednim presedanjem ato je Beograd-Abu Dabi -Sidnej i najjeftinija karta u jednom pravcu je 780 eura preko Flight Center.Jos nisam posetila neki od tih sajtova gde su sletanja po 3-4 puta.Zvuci mi kao put oko sveta za 40 sati.:)

I ja isto to mislim..upravo samo to i gledam ..ja imam neku frku sa tim raznim aeordromima pa gledam samo sa jednim presedanjem ato je Beograd-Abu Dabi -Sidnej i najjeftinija karta u jednom pravcu je 780 eura preko Flight Center.Jos nisam posetila neki od tih sajtova gde su sletanja po 3-4 puta.Zvuci mi kao put oko sveta za 40 sati.:)

Prije par dana sam kupila kartu Sarajevo-Beograd-Abu Dhabi-Sydney, oko 800 eura

Sve druge opcije su bas kako kazes put oko svijeta, previse konekcija i predugo se ceka, a ova opcija je najjeftinija

da tako je najbolje jer kako kazu ljudi australija je na karaj sveta i ovako putujes po 18 il 20 sati zavisi pa sad jos i sa toliko premestaja i mnogo duze putovanje pa c oveku treba mesec dana da se oporavi od tog puta ja neznam kako cu izdrzati ova dva kad budem putovala ako mi odobre vizu jer mnogo mi tesko kad uzlece avion ja sam isto ovde pitala agenciju koliko je karta Beograd-Doha- Perth bilo je oko 860 evra tako nesto ipak mislim da je nabolje na ovakav nacin jeste da je ono jeftinije ali kad pomislim koliko aviona menjam pa vremenski koliko se putuje to je strasno

OK, znam da vi iz Beograda idete iz Bgd-a, ali govorim za sve...preko Qantas airline ima i opcija sa jednim premjestanjem u Dubaiju, oko 550 eura je karta u jednom pravcu...a ima opcija i sa vise premijestanja normalno...

- - - - - - - - - -

http://www.qantas.com.au/travel/airlines/home/de/en

Na ovom sajtu sam ja pronasla... a to da su 300-400 eura jeftinije mislim na povratnu kartu...a kada se ide u jendom pravcu onda se ne isplati komplikovat...

Cao svima ..trebalo bi mi par saveta ...elem sa devojkom sam se upoznao pre dve godine preko skype na nekoj svadbi ..i mi smo ostali u kontaktu vec dve godine ..svaki dan se cujemo nije prosao dan da se necujemo za tih dve godine..ona sad dolazi i planiramo za verenicku vizu..mi mozemo da prilozimo sve poruke chat..i video pozive i par razgledica sto imamo..kad bude dosla imacemo i slike i to cemo da prilozimo..pa me zanima sta bi jos moglo da ide u prilog da se preda u ambasadi..da li postoje sumnje da mogu da me odbiju? nije nista lazno ..pozz

Cao svima ..trebalo bi mi par saveta ...elem sa devojkom sam se upoznao pre dve godine preko skype na nekoj svadbi ..i mi smo ostali u kontaktu vec dve godine ..svaki dan se cujemo nije prosao dan da se necujemo za tih dve godine..ona sad dolazi i planiramo za verenicku vizu..mi mozemo da prilozimo sve poruke chat..i video pozive i par razgledica sto imamo..kad bude dosla imacemo i slike i to cemo da prilozimo..pa me zanima sta bi jos moglo da ide u prilog da se preda u ambasadi..da li postoje sumnje da mogu da me odbiju? nije nista lazno ..pozz

Dobrodosao,
Da sam neki advokat onda bih ti rekao 'ma moze sve', al posto nisam onda cu ti reci da 'naravno' postoji sansa da te odbiju. Na tebi je da dobro pripremis dokumentaciju, a ono na cemu ti mogu zameriti je i sledece:
- licno upoznavanje (to ces vec resiti uskoro)
- namera da zivite zajedno (bilo bi bolje kada bi proveli neko vreme ziveci zajedno, i da skupljas dokaze o tome, racuni, slike i slicno)
- finansijske transakcije izmedju vas (iako mi na to gledamo kao 'sponzorstvo' njima je to dokaz bliskosti)
- socijalni zivot (da i drugi priznaju vasu vezu, slike, izjave)
- namera da se vencate (morate zakazati vencanje)
Srecno

Danas od ambasadu sa pobarali od meni dokaz za kako smo se prvo upoznali t.e poruku itd, I nakon sto smo pratili dokaze advokat Je rekao da je potrebno 70 Dana da bi Se to proverilo Dali je dovolnjo, neznam zasto sa pobarali to , Jel ima neko vakvi desavku ?
Pa ako ides preko advokata (MARA) onda je to to, i drugima su dodatno trazili dokaze, mozda ne iste ali nije cudno da traze dodatne dokaze.

Dobrodosao,
Da sam neki advokat onda bih ti rekao 'ma moze sve', al posto nisam onda cu ti reci da 'naravno' postoji sansa da te odbiju. Na tebi je da dobro pripremis dokumentaciju, a ono na cemu ti mogu zameriti je i sledece:
- namera da zivite zajedno (bilo bi bolje kada bi proveli neko vreme ziveci zajedno, i da skupljas dokaze o tome, racuni, slike i slicno)
- finansijske transakcije izmedju vas (iako mi na to gledamo kao 'sponzorstvo' njima je to dokaz bliskosti)

Hvala vlado na iskrenim savetima..elem ona nije mogla da dodje zbog posla za ovih dve godine koliko se cujemo..pa ce sad uzeti odmor i bice tu mesec dana ..toliko mozemo provesti vremena zajedno razlog toga je sto mora nazad zbog posla ima obaveza oko placanja kuce i sve i ne moze ostati duze... joj bilo je finasiske transakcije ali nisam sacuvao one papire preko western uninona..da li postoji mogucnost da izvadim to nekako u banci da mi daju na osnovu moje licne karte koliko je puta uplaceno? reci mi vencanje se zakazuje posle predaje papira za verenicku vizu? i zajednicki racun jel to moze ona da izvadi tamo ili ovde kad dodje da izvadimo zajednicki racun..nisam upucen u vezi banaka kako to ide..hvala puno svima

Dobrodosao,

Hvala vlado na iskrenim savetima..elem ona nije mogla da dodje zbog posla za ovih dve godine koliko se cujemo..pa ce sad uzeti odmor i bice tu mesec dana ..toliko mozemo provesti vremena zajedno razlog toga je sto mora nazad zbog posla ima obaveza oko placanja kuce i sve i ne moze ostati duze... joj bilo je finasiske transakcije ali nisam sacuvao one papire preko western uninona..da li postoji mogucnost da izvadim to nekako u banci da mi daju na osnovu moje licne karte koliko je puta uplaceno? reci mi vencanje se zakazuje posle predaje papira za verenicku vizu? i zajednicki racun jel to moze ona da izvadi tamo ili ovde kad dodje da izvadimo zajednicki racun..nisam upucen u vezi banaka kako to ide..hvala puno svima

(Vazi i za druge koji ce tek aplicirati) Ovo bi prvo trebao da prodjes, olovku u ruku i zapisuj najbitnije stvari, ima previse informacija, nadam se da ti je engleski razumljiv.

http://www.immi.gov.au/forms/Documents/1127.pdf
http://www.immi.gov.au/visas/pages/300.aspx
https://www.immi.gov.au/Visas/Pages/checklists/300.aspx

a zatim i ovo

http://www.australiaforum.com/visas-immigration/69777-partner-visa-wait-time-resources.html
http://www.australiaforum.com/visas-immigration/20733-partner-visa-should-i-apply.html

ja ti nazalost ne mogu pomoci sa konkretnim detaljima vise nego u prethodnoj poruci, jer sam isao preko partner vize (koja ima dosta slicnosti, ali se i razlikuje od verenicke). Al bi se za pitanje o westernu i ovlastenju racuna raspitao u banci. Vencanje ako planirate u AU onda ona tamo izvadi NOIM papir.

Bitna stavka je da od 01.07 krece nova tarifa, nekih 7000aud ce kostati aplikacija, ako se prijavis do tada ustedeces nekih 2000aud.

Ukratko, imas vise opcija, za verenicku mozes jedino offshore da apliciras, za partner mozes u AU ili offshore. Dosta ljudi odavde aplicira za verenicku ili partner, pa ode tamo na turisticku. Trenutno se ceka 10ak meseci na odluku.

Poslednja izmena:

Back