Onshore je kad apliciras iz Australije, offshore kada apliciras van AU. Stvarno ne znam sta da ti preporucim na koju vizu da ides. I na partner mozes da ides ako znas da cete se uzeti u toku odlucivanja za vizu (10-14 meseci). Po njihovim podacima za verenicku je potrebno manje dokumentacije,manje dokaza...mada je to sve relativno. Po meni je trenutno najbolje otici tamo na turisticku, aplicirati za verenicku tamo, odmah dobijas 'bridging' vizu koja ti vazi od trenutka isteka turisticke pa do kraja odluke, Imas i pravo da radis tamo(nisam siguran dal pune sate), nisi razdvojen fizicki od verenice... al to je vec moje razmisljanje.
Turisticku nakon verenicke uglavnom odobravaju, mada znaju i da odbiju, nema pravila.
ta bridging viza vazi mislis do kraja verenicke i bracne vize i kad se donese odluka samo cu tad morati da napustim i da ponovo udjem u zemlju? znaci fakticki ovih 10-14 meseci sto bih cekao ovde..mogao bih biti tamo za to cekanje ... hvala na odgovorima...imam ovde posao ali nisam prijavljen verovatno bi to bio problem za turisticku vizu jer me nista ne vezuje ... dal vredi pokusati u posetu ako imam na racunu oko 6000e.. ili ako se prijavim trenutno da li je dovoljno 3 meseca biti prijavljen najmanje ? mozes li mi reci ukratko po tvom misljenju za turisticku vizu par stvari koje su bitne pri predaji..hvala i izvini na mnogobrojnim pitanjima,ali stvarno hvala !