Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav drustvo! Vidim da me pominjete, pa rekoh da se javim:) Pocetkom septembra ce biti 10 meseci kako cekam partner vizu, sta reci, osim, STRPLJENJE je majka. :) Je li jos nekom trazena neka dodatna dokumentacija? Mene niko jos nije kontaktirao iz ambasade, isto kao i da ne postojim :roll:

bebo mozda bi trebala da im posaljes mail cisto da se javis da postojis ..secas se kako je bubamara cekala i tek kad im se javila oni se probudili pa trazili jos papira ...ne znam ali msm da je vreme da ti nesto konkretnije kazu!!

Kad sam zvala u junu, sluzbenik je rekao da cu biti obavestena ako bude bilo potrebe, pa mi se zbog toga ne zove, sve cekam aj mozda ce me kontaktirati, mogla bih sutra da zvrcnem jer moze samo od 9 do 11 h.da se poziva. Javicu ako budem imala neku informaciju. Tica79 i ja mislim da je vreme da mi nesto kazu :)

Kad sam zvala u junu, sluzbenik je rekao da cu biti obavestena ako bude bilo potrebe, pa mi se zbog toga ne zove, sve cekam aj mozda ce me kontaktirati, mogla bih sutra da zvrcnem jer moze samo od 9 do 11 h.da se poziva. Javicu ako budem imala neku informaciju. Tica79 i ja mislim da je vreme da mi nesto kazu :)
probaj mailom ..pise tamo da preferiraju da daju informacije mailom ....inace sto se tice zagubljene dokumentacije vrlo su spretni ..ja sam im poslala slike kao dokaz o vezi odma posle lekarskog ..dobila sam potvrdu da su primili a kad sam bila na intervjuu njih nije bilo kao da su u zemlju propale i trazili su mi ih ponovo ...tako da sve je moguce

Je li iko od vas slao mail u ambasadu da pita kad bi mogao da dobije odgovor?? Sta je pisao u mailu,kako ste pitali?? Meni ako ne jave uskoro kad to posaljem hocu da pitam..pa makar bila i za 6 mjes neka mi kazu bice tad i ok,neizvijesnost me ubi...
Ja pitam emailom, ali dobijem škrt odgovor. Jedino kad im nešto treba onda se dopisujemo. Kontaktiraj emailom sa osobom koja te je intervjuisala. Moj suprug je zvao u petak u BG da pita šta se dešava sa našim predmetom i rekli su da sam tamo. Rekao je da smo ušli u jedanaesti mesec čekanja i oni su mu rekli da smo obavešteni da može da potraje i 12 meseci i kao zvaće me ubrzo... E, ajd baš da vidim. :besna:

Ja vam ne bih preporucio da ih zovete i dosadjujete o tome. Pogotovu jer su vam rekli moguci vremenski prostor u okviru koga ce da odrade i da ce da vas zovu ako je potrebno ili ako se donese odluka u medjuvremenu da vas obaveste o tome.

Tu ne postoji nikakav razlog da se nesto zove, jer je to sve prilicno jasno i ne znam sta bi uopste oni mogli da vam kazu sto vec ne znate. Postoji godisnje broj ovih viza koji mogu da puste i to varira od godine do godine. Ne zavisi to samo do njih, nego do cele imigracione politike Australije.

Ja vam ne bih preporucio da ih zovete i dosadjujete o tome. Pogotovu jer su vam rekli moguci vremenski prostor u okviru koga ce da odrade i da ce da vas zovu ako je potrebno ili ako se donese odluka u medjuvremenu da vas obaveste o tome.

Tu ne postoji nikakav razlog da se nesto zove, jer je to sve prilicno jasno i ne znam sta bi uopste oni mogli da vam kazu sto vec ne znate. Postoji godisnje broj ovih viza koji mogu da puste i to varira od godine do godine. Ne zavisi to samo do njih, nego do cele imigracione politike Australije.
Dobro ok mozda si u pravu da ne treba biti dosadan i da se tako nista ne postize. A zasto onda neko dobije vizu za 8, 9 ,10 meseci a neko ceka 12 ? Rekli su ..bar meni na razgovoru da idu redom ,po datumu predaje. Bas me zanima sta ti mislis o tome.

Dobro ok mozda si u pravu da ne treba biti dosadan i da se tako nista ne postize. A zasto onda neko dobije vizu za 8, 9 ,10 meseci a neko ceka 12 ? Rekli su ..bar meni na razgovoru da idu redom ,po datumu predaje. Bas me zanima sta ti mislis o tome.

Zavisi od okolnosti i prioriteta. Svaki slucaj je za sebe, a ljudi svakakve situacije naprave pa zavisi od vise faktora. Takodje, kao sto sam rekao postoje generalni uslovi Australijske imigracije koji diktiraju mnogo toga. Postoji red neki kojim se aplikacije obradjuju zavisno od datuma predaje, ali dok se prethodna ne obradi sledeca ne moze da prodje, a nekad znaju da zapnu. Takodje, zato postoji rok koji vam daju. Znaci zrelo ako pogledamo, coveku kazu kako stoje stvari i da postoji rok u okviru koga ce da urade i dok taj rok ne prodje nema logike da zove i raspituje se kad ce.

Mozes jedino da ih pozoves ako treba da se uradi update trenutne situacije/podataka i sl. Jedno je sigurno, da ce vreme pending-a da se povecava, jer je nekad to trajalo mesec dana, a sad je doteralo na preko godinu i vise. Stvari se polako menjaju.

Takodje zavisi i za koga glasaju ovde i ko kakvu imigracionu politiku ima i program ... Sve to mora da se uzme u obzir i sve su to bitni faktori. Evo sad Septembra su izbori pa ce da vidimo kakav je rezultat. Mozda ce da skrate, mozda ce da povecaju broj aplikacija koje se obradjuju...

Jer oni imaju normu godisnje koliko obradjuju, nije da oni kao to sad sami donose odluke :D Ipak oni odgovaraju jednoj ozbiljnoj drzavi.

Ja sam cekao oko 7 meseci, ali ima ljudi koji su dobijali za 3-4, pa cak i mesec dana ... Znaci opet, to su sve druge okolnosti i konkretni slucajevi u nekim drugim trenucima. Nekad ce neko mozda da ceka i dve godine, pa ce 10 meseci da bude malo, kao sto je sad nekome 10 meseci puno u odnosu na 7-8, a njima je to puno u odnosu na 2-3 prethodno. I tako ...

Poslednja izmena:
Slazem se sa vama,i meni je receno od slucaja do slucaja zavisi.Nije zasvakog isto a naravno da idu po redu,a tu su i raznorazne provjere...takva je procedura i mora se bito strpljiv,cekanje razdvojenost je zaista nemam rijeci ,ali nadam se da ce svima nama doci taj dan i da ce mo sa voljenima biti zajedno,i kada budemo ovo citali slatko ce mo se smeskati:zcepanje:

moja ti je preporuka da ne zoves bez stvarnog razloga.kad sam bila na razgovoru rekli su mi da ih puno ljudi zove bez potrebe i da tim nista ne ubrzavaju nego samo trose njihovo vrijeme potrebno za obradu nasih viza :)i pitali me idem li na koji forum,ja za ovaj nisam rekla ali moza i sami znaju.:)

- - - - - - - - - -

Zavisi od okolnosti i prioriteta. Svaki slucaj je za sebe, a ljudi svakakve situacije naprave pa zavisi od vise faktora. Takodje, kao sto sam rekao postoje generalni uslovi Australijske imigracije koji diktiraju mnogo toga. Postoji red neki kojim se aplikacije obradjuju zavisno od datuma predaje, ali dok se prethodna ne obradi sledeca ne moze da prodje, a nekad znaju da zapnu. Takodje, zato postoji rok koji vam daju. Znaci zrelo ako pogledamo, coveku kazu kako stoje stvari i da postoji rok u okviru koga ce da urade i dok taj rok ne prodje nema logike da zove i raspituje se kad ce.

Mozes jedino da ih pozoves ako treba da se uradi update trenutne situacije/podataka i sl. Jedno je sigurno, da ce vreme pending-a da se povecava, jer je nekad to trajalo mesec dana, a sad je doteralo na preko godinu i vise. Stvari se polako menjaju.

Takodje zavisi i za koga glasaju ovde i ko kakvu imigracionu politiku ima i program ... Sve to mora da se uzme u obzir i sve su to bitni faktori. Evo sad Septembra su izbori pa ce da vidimo kakav je rezultat. Mozda ce da skrate, mozda ce da povecaju broj aplikacija koje se obradjuju...

Jer oni imaju normu godisnje koliko obradjuju, nije da oni kao to sad sami donose odluke :D Ipak oni odgovaraju jednoj ozbiljnoj drzavi.

Ja sam cekao oko 7 meseci, ali ima ljudi koji su dobijali za 3-4, pa cak i mesec dana ... Znaci opet, to su sve druge okolnosti i konkretni slucajevi u nekim drugim trenucima. Nekad ce neko mozda da ceka i dve godine, pa ce 10 meseci da bude malo, kao sto je sad nekome 10 meseci puno u odnosu na 7-8, a njima je to puno u odnosu na 2-3 prethodno. I tako ...
Znam da su izbori septembra, zato se i mislim dokle će sve ovo da traje, izbori, izbor vlade, nove funkcije, nova mesta, novi zakoni...za sve to treba vremena, a mi ćemo da čekamo. Čekaćemo, jer nam drugo ne preostaje. Ja sam samo jednom poslala email nakon 4 meseca ćutnje, onda je suprug pozvao u BG nakon 5 meseći ćutnje i evo pre neki dan je opet pozvao. Rekli su da je moj predmet tamo i da će uskoro da se jave.

Poslednja izmena od moderatora:
moja ti je preporuka da ne zoves bez stvarnog razloga.kad sam bila na razgovoru rekli su mi da ih puno ljudi zove bez potrebe i da tim nista ne ubrzavaju nego samo trose njihovo vrijeme potrebno za obradu nasih viza :)i pitali me idem li na koji forum,ja za ovaj nisam rekla ali moza i sami znaju.:)
Naravno da znaju. Možda mi ne znamo za neki na kome brže daju vize :zper:

Ja sam cekao oko 7 meseci, ali ima ljudi koji su dobijali za 3-4, pa cak i mesec dana ... Znaci opet, to su sve druge okolnosti i konkretni slucajevi u nekim drugim trenucima. Nekad ce neko mozda da ceka i dve godine, pa ce 10 meseci da bude malo, kao sto je sad nekome 10 meseci puno u odnosu na 7-8, a njima je to puno u odnosu na 2-3 prethodno. I tako ...[/QUOT
Znam da su izbori septembra, zato se i mislim dokle će sve ovo da traje, izbori, izbor vlade, nove funkcije, nova mesta, novi zakoni...za sve to treba vremena, a mi ćemo da čekamo. Čekaćemo, jer nam drugo ne preostaje. Ja sam samo jednom poslala email nakon 4 meseca ćutnje, onda je suprug pozvao u BG nakon 5 meseći ćutnje i evo pre neki dan je opet pozvao. Rekli su da je moj predmet tamo i da će uskoro da se jave.

- - - - - - - - - -

Izvini,a kada si predala papire?

- - - - - - - - - -

To traje stalno jer takodje i u Australiji kao i svuda ta politicka dinamika se desava non-stop. Od toga zavisi sve i nekad to utice na ove vize o kojima pricamo ovde.

Sto se tice zvanja ja kao sto rekoh ne razumem sta ocekujete da vam kazu. Ja za 7 meseci cekanja ni jednom nisam pozvao, apsolutno. Postoji rok u kome vam se obradjuju aplikacije koji vam kazu i u tom roku oni to treba da urade i da vas obaveste i to je to. U tom roku ne treba da zovete nista. Jedino u slucaju da je prosao navedeni rok pa onda moze, inace ovako je besmisleno iz svih razloga navedenih iznad.

Jos gore je ako mislite nesto da ih silite tim putem ili konfrotirate se. To jednostavno ne ide tako i mozete da ugrozite sopstveni proces losim karakterom, na sta se mnogo obraca paznja kad treba da te puste ovde da zivis. Ako vam daju rok, u kom periodu cekate da se zavrsi, sacekajte lepo i stalozeno. Onda moze poziv ako eventualno nije u roku u sta cisto sumnjam da moze da se desi.

Malo odgrovornije pristupite i sagledajte sve to moj vam je savet.

Poslednja izmena:
Battlecat upotpunosti se sa vama slazem,ja takodje mislim da oni to rade profesionalno i ako vam kazu da je vas rok obrade u tom periodu,treba sacekati...oni u ambasadi nevole da ih zovemo cesto i navalentnost,to se radi kako ste rekli po redu ali naravno da je sve individualno.Jasamo mogu da kazem da su zaista bili do sada ljubazni i profesionalni i na razgovoru i lekarskom ,tako da nemam sto reci.Recenomi je dasve zavisi od slucaja do slucaja ,tako ,dase netreba ljutiti i sacekati,poz..:p

Back