Ja sam predala u oktobru 2012.pa su mi rekli da se ceka 9-14mjes, u prosjeku godinu dana...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
MIslim da se taj rok produzio i da nije vise 12 meseci za ove vize. Za one koji su predali posle Januara 2013. Takvu barem ja informaciju imam...
Zemlje Europske unije cekaju do 8-9 mjeseci, dok ostali duze.
Zvala sam nedavno ured u Austriji pa su mi rekli da jedini nacin za uplatiti onih $2680 dolara za partner vizu je direktno u njihovom uredu i to platiti eurima, ili preko kreditne kartice.
Kako ste vi placali.
Sto ako netko nema kreditnu karticu ili mu je daleko do Vienne?
Cudno mi je to da ne moze npr. preko internet bankarstva?
Pomozite
Znaci li to ako je neko u Beogradu aplicirao sa HR pass da ceka 8-9 meseci?
Zemlje Europske unije cekaju do 8-9 mjeseci, dok ostali duze.
Zvala sam nedavno ured u Austriji pa su mi rekli da jedini nacin za uplatiti onih $2680 dolara za partner vizu je direktno u njihovom uredu i to platiti eurima, ili preko kreditne kartice.
Kako ste vi placali.
Sto ako netko nema kreditnu karticu ili mu je daleko do Vienne?
Cudno mi je to da ne moze npr. preko internet bankarstva?
Pomozite
MIslim da se taj rok produzio i da nije vise 12 meseci za ove vize. Za one koji su predali posle Januara 2013. Takvu barem ja informaciju imam...
mlada ...moze neko za tebe da plati u australiji u imigracionom...moj muz je tamo platio a meni poslao slip..ne postoji druga mogucnost koliko znam ..pitaj zendeli ili nekog ko je jos slao u bec .
na zalost ne znaci ..to sam i ja pitala ...hrvatska ce tek mozda sledece godine doci na tu listu..ali da si sa tajlanda ili iz kine dobijo bi za 2,3 meseca![]()
a planirate na bracnu vizu ili neku drugu...msm da se ti nisi dobro raspitala..ja msm da ti moras biti tamo da bi bila sponzor svom suprugu. moras da imas obracunatu taxu i prihod u au da bi mogla da garantujes. dobro se prvo raspitaj pa vidi sta placas ...bez obzira sto si rodjena tamo nemas bas neke privilegije ako nema ko da vas doceka. ti mozes da predas .oni ce prihvatiti ali nece vam viza biti odobrena jer oni nas pustaju tamo samo ako su sigurni da im neidemo na jasle tj. na socijalnu pomoc. imas na sajtu www.immi.gov.au tacno kako treba da izgleda sponzorstvo. ne mozes drugacije platiti ...samo direktno to vazi i za beograd!!Nas dvoje zivimo u Hrvatskoj, pa zajedno planiramo ici tamo. Ja ne zivim u Aus, ali sam rodjena tamo,
Ajd pliz da netko javi tko je placao odavde, jesu li stvarno te dvije mogucnosti jedine.
Kreditna kartica i njihov u red u Becu?
a planirate na bracnu vizu ili neku drugu...msm da se ti nisi dobro raspitala....ti moras biti tamo da bi bila sponzor svom suprugu. moras da imas obracunatu taxu i prihod u au da bi mogla da garantujes. dobro se prvo raspitaj pa vidi sta placas ...bez obzira sto si rodjena tamo nemas bas neke privilegije zbog toga nazalost. ti mozes da predas .oni ce prihvatiti ali nece vam viza biti odobrena jer oni nas pustaju tamo samo ako su sigurni da im neidemo na jasle tj. na socijalnu pomoc. imas na sajtu www.immi.gov.au tacno kako treba da izgleda sponzorstvo. ne mozes drugacije platiti ...samo direktno to vazi i za beograd!!
na osnovu cega ?? samo drzavljanstva bez financijske potpore ..teskooo..da bi znao sve kako i sta traze moras da sazvaces booklet1 veruj mi..i tu jasno pise ko moze da sponzorise i na koji nacin,Ako ona ima Au državljanstvo nema veze gde se nalazi, njen muž bi trebalo da dobije vizu.
na osnovu cega ?? samo drzavljanstva bez financijske potpore ..teskooo..da bi znao sve kako i sta traze moras da sazvaces booklet1 veruj mi..i tu jasno pise ko moze da sponzorise i na koji nacin,
Moj muž ima državljanstvo a živimo u Srbiji zajedno već skoro 10 godina. I ja sam razgovarala u ambasadi o tome i ljudi su mi rekli da sponzorstvo nema veze kada je partner viza u pitanju. Ako je poenta dokazati da su stvarno u pravom braku a ne iz interesa za dobijanje Au vize, kako onda mogu da traže da on živi u Au a ja u Srbiji godinama? Nema nikakve logike.
isto tako na p ocetku ili sredini ovog foruma imas primer ljudi koji su bili u braku godinama, imaju i sina od par godina ..u njihovom slucaju je zena au drzavljanin..ona je otisla sa detetom tamo ..morala da nadje posao i preda za taxu njemu je odobrena viza tek za 7 meseci. i to je bilo pre par godina ....msm to je sve lepo objasnjeno u tom bookletu1 koji imas da odstampas na netu. Nije bas samo da dokazes da je brak pravi ...relno i to traze zbog love jer im je cilj da ti ostanes u tom braku a ne da se razvedes i opet njima na jasle....vidi moras da shvatis da se sve vrti oko love ..tamo ovde nebitno
Naravno, plus je imati sponzora, ali nije neophodno![]()
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1127.pdf
evo posto te mrzi da trazis imas ovde ...sta je duzan da ispuni taj partner drzavljanin !! naravno da su australci bili humani i dalje su humani ali ne prema partnerima . to sto sam rekla da se vrti oko love nisi ukapirala najbolje..sta njih briga volis li ti tvog muza ili te on vodi da mu peres ves ..mislis boje se da ce nekom srce da se slomi ili ne zele da se razvedes ubrzo ..trazis socijalnu pomoc koja pri tom nije mala ..jos ako imas dece ne moras ni da radis. oni zele da se uvere da je tamo neko ko ce da brine o tebi , pruzi ti smestaj i plati tvoje troskove. a to ce samo neko ko te voli i koga ti volis ..ma msm mozemo ovako u krug ..procitaj ceo forum ..i booklet pa mozemo o tome, jer ja jesam i znam o cemu pricam. predpostavljam da postoji jos neka varijanta ..mozda da im dokazes da nosite sa sobom toliko love da moze da vam podmiri zivot za neki period ...ali to sad vec predpostavljam.
http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/1127.pdf
evo posto te mrzi da trazis imas ovde ...sta je duzan da ispuni taj partner drzavljanin !! naravno da su australci bili humani i dalje su humani ali ne prema partnerima . to sto sam rekla da se vrti oko love nisi ukapirala najbolje..sta njih briga volis li ti tvog muza ili te on vodi da mu peres ves ..mislis boje se da ce nekom srce da se slomi ili ne zele da se razvedes ubrzo ..trazis socijalnu pomoc koja pri tom nije mala ..jos ako imas dece ne moras ni da radis. oni zele da se uvere da je tamo neko ko ce da brine o tebi , pruzi ti smestaj i plati tvoje troskove. a to ce samo neko ko te voli i koga ti volis ..ma msm mozemo ovako u krug ..procitaj ceo forum ..i booklet pa mozemo o tome, jer ja jesam i znam o cemu pricam. predpostavljam da postoji jos neka varijanta ..mozda da im dokazes da nosite sa sobom toliko love da moze da vam podmiri zivot za neki period ...ali to sad vec predpostavljam.
ma naravno ako su ti rekli ....nemoj da se uzbudjujes uopste ...ove devojke sto su odbijali na turisticku ciji muzevi zive i rade tamo ..verovatno im se nisu svidele a i nisu rodile decu...ma msm..postoji jos jedan faktor ..a to je sreca....ja tebi zelim da ti se sve zelje ispune i da sto pre odes kao i svima .mi smo ovde ne da se iritiramo i svadjamo nego da razmenjujemo iskustva i da cekanje koje je i ovako dugo lakse prebrodimo. ....kad je covek siguran u nesto on ne moze da se iziritira i plane ne znam sto se ti toliko iritiras na ovom forumu..njegova svrha definitivno nije to...pozz![]()
Moja supruga je takodje AU drzavljanka. Kada smo predavali za partner vizu,pitali smo u ambasadi da li je neophodno da supruga bude zaposlena i da bude u AU dok cekamo vizu,oni su odgovorili da nije. To su nam potvrdila i dva ovlascena migracijska agenta iz AU. A,sto se tice socijalne pomoci u formi koju sam popunjavao lepo pise da nemam pravo da trazim nikakvu pomoc od AU naredne dve godine,odnosno dok nepostanem PR.
hahahah pa ne mozes ti mene sreco da iznerviras pogotovo ne iz tih razloga .....za razliku od tvoje ..moja garancija je vrlo jakaUpravo ti rekoh da se ne nerviras (no hurt feelings)...i ja tebi želim sve najbolje i hvala. Ja se uopšte ne "iritiram", kako ti to kažeš, samo imam drugačije iskustvo i mišljenje od tvog. I rekoh, "uz dužno poštovanje ne slažem se" , i bila sam pristojna i iznela mišljenje, ali je tebe nešto ujelo pa si počela da vredjas kako ne kapiram i ko će kome čarape da pere, i sarkastično pišeš. A onda mi kažeš da se ja "ne iritiram"... hahaha...ženo, carice koja si pročitala ceo forum, svaka čast,sredi se, kad moram tako da se spustim i kažem ti. Idi radi u ambasadi kad sve znaš najbolje.
Aj zdravo
hahahah pa ne mozes ti mene sreco da iznerviras pogotovo ne iz tih razloga .....za razliku od tvoje ..moja garancija je vrlo jaka...
WOW bravo devojko ..cudi me da te vec nisu uvezli ...ustvari ti neces ni dana cekati vizu..ustvari ti si vec tamo !!! show si majke miAu sad si me našla.. jadna ja, magistar elektrotehnike i računarstva, dobitnik 2 srebrne medalje na Evropskom takmičenju u robotici, sigurno im ne trebam, znaš, jer mi je slab sponzor.
Srećo, aj zaobidji me.