Verenička i Partner viza - Australija

Moji prijatelji su prosle god dosli u Aus..ona je bila drzavljanin,a zivjeli su u BiH.. I trazili su im da nadju garanta u aus,medjutim nisu uspjeli,i nakon 13 mjes cekanja nazvali su ih i rekli da je i on dobio vizu...
ma naravno ..svaki slucaj je za sebe ..po meni odlazak i selidba nisu igra ..moja rodjena tetka ,muz i deca su otisli pre 11 godina ali su cekali 3g i morala je nasa dalja familija da uplati neki iznos kao garanciju,pismeno da garantuju njihov smestaj i priloze slipove od plata i to su im saopstili nakon 2 godine cekanja da bi nakon 2 godine i 8 meseci dobili vizu. a takodje imali su vrlo trazena zanimanja u au...ali svako zna najbolje i svakome je njegova muka najveca ja to razumem.

ma naravno ..svaki slucaj je za sebe ..po meni odlazak i selidba nisu igra ..moja rodjena tetka ,muz i deca su otisli pre 11 godina ali su cekali 3g i morala je nasa dalja familija da uplati neki iznos kao garanciju,pismeno da garantuju njihov smestaj i priloze slipove od plata i to su im saopstili nakon 2 godine cekanja da bi nakon 2 godine i 8 meseci dobili vizu. a takodje imali su vrlo trazena zanimanja u au...ali svako zna najbolje i svakome je njegova muka najveca ja to razumem.

Koja je kod njih viza bila u pitanju?

Zemlje Europske unije cekaju do 8-9 mjeseci, dok ostali duze.

Zvala sam nedavno ured u Austriji pa su mi rekli da jedini nacin za uplatiti onih $2680 dolara za partner vizu je direktno u njihovom uredu i to platiti eurima, ili preko kreditne kartice.

Kako ste vi placali.

Sto ako netko nema kreditnu karticu ili mu je daleko do Vienne?
Cudno mi je to da ne moze npr. preko internet bankarstva?

Pomozite
Ja sam u BiH platila preko Komercijalne Banke, da li je sada doslo do nekih promena, to ne znam.. Morala sam imati otvoren devizni racun

Zemlje Europske unije cekaju do 8-9 mjeseci, dok ostali duze.

Zvala sam nedavno ured u Austriji pa su mi rekli da jedini nacin za uplatiti onih $2680 dolara za partner vizu je direktno u njihovom uredu i to platiti eurima, ili preko kreditne kartice.

Kako ste vi placali.

Sto ako netko nema kreditnu karticu ili mu je daleko do Vienne?
Cudno mi je to da ne moze npr. preko internet bankarstva?

Pomozite

Mi smo platili keshom u evrima direktno u ambasadu. Pozovi, vidi sa njima, pomoci ce ti sigurno. Pitaj sta te zanima od tih specificnih situacija, verovatno ce da ti predloze nesto...

ej battlecat nemoj da nas deprimiras iovako nam nije lako ..kako sad produzili rok ..ja sam predala 19 februara 2013 i lepo mi pise rok od 9 do 12 meseci . mada su se ogradili da moze da bude ranije a moze i posle roka kao zavisi od okolnosti ...:rtfm: ja msm da bi moj muz trebao da razmatra opciju da dodje u srbiju da zivi !!

Pa to ti kazem. Ja ti kazem sta sam cuo direktno od njih. Inace ako malo ispratis istoriju dobijanja tih viza steknes siru sliku i otprilike kako to moze da ide u buduce...

Mi smo platili keshom u evrima direktno u ambasadu. Pozovi, vidi sa njima, pomoci ce ti sigurno. Pitaj sta te zanima od tih specificnih situacija, verovatno ce da ti predloze nesto...

Pa to ti kazem. Ja ti kazem sta sam cuo direktno od njih. Inace ako malo ispratis istoriju dobijanja tih viza steknes siru sliku i otprilike kako to moze da ide u buduce...
ma znam da si u pravu totalno ,stezu oni sve vise !!

Pa nekad je naseljavano stanovnistvo iz Evrope masovno, a sad kad svi se nesto zale onda malo stop ovima, ajd sad malo neki drugi i tako to ie ... Kao na semaforu :D Uostalom, povrh toga svega sta se desava u svetu , Srbija je plus i nerazvijena zemlja, nestabilna i to takodje radi protiv svih vas.

Srbija jeste nerazvijena, ali treba imati u vidu mlade potencijale kojih ovde ima, hocu reci-mi svoju inteligenciju nosimo sa sobom! :)

kako bre nije poenta ..vidis da pojma nemas ni ti ne citas ovaj forum ..a magistri inzinjeri ..olimpijci sa medaljama ...kad im dodjemo tamo ..ustvari oni nisu svesni koliku gresku prave sto nas drze u karantinu sve duze i duze!!!
Tica79 upravo to sam htela da kazem. Moj suprug je cuo za slucajeve kad su neke sumljive ljude sa krivicnim dosijeom pustali za par meseci samo zato jer zivi u nekoj drugoj drzavi. Dok nas cimaju samo zato sto smo odavde, a biografije nam nisu za baciti. :)

Pozdrav svima,znam da ste dosta pricali o temi za au..ali mene jedno zanima da li su se promenile stvari,sto se tice tih viza,ja bih aplicirao Partner vizu ,jer ste konstatovali da je najsigurnija za odlazak .. pa me zanima koliko kosta sad apliciranje za partner vizu,pregledi i sve sto spada u cenu vize,moze li mi reci neko onako formalno koliko treba novca? I da li su i dalje rigorozni po pitanju dobijanja partner vize? hvala svima unapred, i izvinjavam se na ponavljanim pitanjima..

Pozdrav svima,znam da ste dosta pricali o temi za au..ali mene jedno zanima da li su se promenile stvari,sto se tice tih viza,ja bih aplicirao Partner vizu ,jer ste konstatovali da je najsigurnija za odlazak .. pa me zanima koliko kosta sad apliciranje za partner vizu,pregledi i sve sto spada u cenu vize,moze li mi reci neko onako formalno koliko treba novca? I da li su i dalje rigorozni po pitanju dobijanja partner vize? hvala svima unapred, i izvinjavam se na ponavljanim pitanjima..

mozda ne bi bilo lose da za pocetak procitas http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/books1.htm
tu su sve informacije koje su potrebne: da li ispunjavas uslove da se prijavis, cena partner vize, sta je sve potrebno da se prikupi

da napomenem samo za sve koji su do sada pisali da se nose dokazi o vezi da je meni sluzbenik prilikom zakazivanja razgovora rekao da iskljucivo donesem to kada me pozovu na razgovor, znaci da ne saljem sada kada apliciram.
Vidim da je neko pisao da su izgubili pa savetujem da se odnese tek na razgovoru

mozda ne bi bilo lose da za pocetak procitas http://www.immi.gov.au/allforms/booklets/books1.htm
tu su sve informacije koje su potrebne: da li ispunjavas uslove da se prijavis, cena partner vize, sta je sve potrebno da se prikupi

Izvini nisam te razumeo,Devojka je iz Australije,ja sam iz Srbije,ako bi ona dosla vamo ,vencamo se odemo u ambasadu i predamo papire... zbunila si me tom recenicom da li ispunjavam uslove da se prijavim??!! Zar moze neko da mi uskrati spajanje porodice..?!

kako bre nije poenta ..vidis da pojma nemas ni ti ne citas ovaj forum ..a magistri inzinjeri ..olimpijci sa medaljama ...kad im dodjemo tamo ..ustvari oni nisu svesni koliku gresku prave sto nas drze u karantinu sve duze i duze!!!:zcepanje::zcepanje::zcepanje: salimo se battlecat ..sta nam drugo preostaje

Ma idi, to kao lutrija za njih pa da ubodu nekog novog Teslu mozda, pa jedva cekaju da prime :P

Izvini nisam te razumeo,Devojka je iz Australije,ja sam iz Srbije,ako bi ona dosla vamo ,vencamo se odemo u ambasadu i predamo papire... zbunila si me tom recenicom da li ispunjavam uslove da se prijavim??!! Zar moze neko da mi uskrati spajanje porodice..?!

Moze, ako nije genuine. Odnosno istinski :D Inace za sve te informacije najbolje je da se obratis direktno ambasadi ili na njihovom sajtu da nadjes. Ovo sto je milenaja izbacila ...

Izvini nisam te razumeo,Devojka je iz Australije,ja sam iz Srbije,ako bi ona dosla vamo ,vencamo se odemo u ambasadu i predamo papire... zbunila si me tom recenicom da li ispunjavam uslove da se prijavim??!! Zar moze neko da mi uskrati spajanje porodice..?![/QUOTE]

Mozes da nazoves ambasadu i da pitas ali ce te oni svakako uputiti na sajt tj. na ovaj link koji sam ti ja poslala. Jako je lepo objasnjeno sta je sve potrebno da se prikupi. Da ne tupim sada o medjunarodnom pravu :) i spajanju porodice... ne bi trebali da odbiju tj. uvek na to mozes da se pozoves ako bas dodje do toga, ali ne bih savetovala to da se radi jer je potrebno samo vreme da se saceka, prikupe svi potrebni papiri, i naravno ako je to stvarno odnosno ako je zaista brak ne bi trebalo da bude problema. Jedini problem u ovom procesu koliko ja kapiram je vreme.
Recimo, moj muz i ja sada cekamo da se on vrati tamo i da ponovo pocne da radi za stalno pa da mi posalje primanja unazad tri meseca i tek cu tada da predam sve. Verujem da bi mi i bez toga primili aplikaciju pa naknadno da dostavim ali prosto zelim da sve bude kako treba, da sve sto mogu prikupim i predam da ne zovu dodatno.

Raspisa se ja i ono sto nisi pitao ali ajd rekoh malo da napisem :)

Mozes da nazoves ambasadu i da pitas ali ce te oni svakako uputiti na sajt tj. na ovaj link koji sam ti ja poslala. Jako je lepo objasnjeno sta je sve potrebno da se prikupi. Da ne tupim sada o medjunarodnom pravu :) i spajanju porodice... ne bi trebali da odbiju tj. uvek na to mozes da se pozoves ako bas dodje do toga, ali ne bih savetovala to da se radi jer je potrebno samo vreme da se saceka, prikupe svi potrebni papiri, i naravno ako je to stvarno odnosno ako je zaista brak ne bi trebalo da bude problema. Jedini problem u ovom procesu koliko ja kapiram je vreme.
Recimo, moj muz i ja sada cekamo da se on vrati tamo i da ponovo pocne da radi za stalno pa da mi posalje primanja unazad tri meseca i tek cu tada da predam sve. Verujem da bi mi i bez toga primili aplikaciju pa naknadno da dostavim ali prosto zelim da sve bude kako treba, da sve sto mogu prikupim i predam da ne zovu dodatno.

Raspisa se ja i ono sto nisi pitao ali ajd rekoh malo da napisem :)[/QUOTE]
Ma predaj za vizu, ne čekaj, jer dok ti dobiješ vizu on će u penziju.

Interesuje me da li ja mogu da predam sve papire za vizu osim toga da je on u stalnom radnom odnosu pa naknadno da dostavim?
Razmisljam se i mislim da cu cekati vecnost dok taj papir stigne

Vidiš koliko čekamo. Ja ti predlažem da predaš, jer teško da ćeš u narednih 6 meseci dobiti vizu, a on će za to vreme rešiti svoje pitanje i dostavićeš naknadno. Ja sam ponela dokumenta sa sobom kad sam aplicirala, neka su uzeli neka ne, a kad sam išla na intervju rekli su šta još da ponesem. Nakon toga 6 meseci nisu ništa tražili, a onda su počeli opet da traže neke dodatne dokumente.

Back