Zavisi od okolnosti i prioriteta. Svaki slucaj je za sebe, a ljudi svakakve situacije naprave pa zavisi od vise faktora. Takodje, kao sto sam rekao postoje generalni uslovi Australijske imigracije koji diktiraju mnogo toga. Postoji red neki kojim se aplikacije obradjuju zavisno od datuma predaje, ali dok se prethodna ne obradi sledeca ne moze da prodje, a nekad znaju da zapnu. Takodje, zato postoji rok koji vam daju. Znaci zrelo ako pogledamo, coveku kazu kako stoje stvari i da postoji rok u okviru koga ce da urade i dok taj rok ne prodje nema logike da zove i raspituje se kad ce.
Mozes jedino da ih pozoves ako treba da se uradi update trenutne situacije/podataka i sl. Jedno je sigurno, da ce vreme pending-a da se povecava, jer je nekad to trajalo mesec dana, a sad je doteralo na preko godinu i vise. Stvari se polako menjaju.
Takodje zavisi i za koga glasaju ovde i ko kakvu imigracionu politiku ima i program ... Sve to mora da se uzme u obzir i sve su to bitni faktori. Evo sad Septembra su izbori pa ce da vidimo kakav je rezultat. Mozda ce da skrate, mozda ce da povecaju broj aplikacija koje se obradjuju...
Jer oni imaju normu godisnje koliko obradjuju, nije da oni kao to sad sami donose odluke

Ipak oni odgovaraju jednoj ozbiljnoj drzavi.
Ja sam cekao oko 7 meseci, ali ima ljudi koji su dobijali za 3-4, pa cak i
mesec dana ... Znaci opet, to su sve druge okolnosti i konkretni slucajevi u nekim drugim trenucima. Nekad ce neko mozda da ceka i dve godine, pa ce 10 meseci da bude malo, kao sto je sad nekome 10 meseci puno u odnosu na 7-8, a njima je to puno u odnosu na 2-3 prethodno. I tako ...[/QUOT
Znam da su izbori septembra, zato se i mislim dokle će sve ovo da traje, izbori, izbor vlade, nove funkcije, nova mesta, novi zakoni...za sve to treba vremena, a mi ćemo da čekamo. Čekaćemo, jer nam drugo ne preostaje. Ja sam samo jednom poslala email nakon 4 meseca ćutnje, onda je suprug pozvao u BG nakon 5 meseći ćutnje i evo pre neki dan je opet pozvao. Rekli su da je moj predmet tamo i da će uskoro da se jave.
- - - - - - - - - -
Znam da su izbori septembra, zato se i mislim dokle će sve ovo da traje, izbori, izbor vlade, nove funkcije, nova mesta, novi zakoni...za sve to treba vremena, a mi ćemo da čekamo. Čekaćemo, jer nam drugo ne preostaje. Ja sam samo jednom poslala email nakon 4 meseca ćutnje, onda je suprug pozvao u BG nakon 5 meseći ćutnje i evo pre neki dan je opet pozvao. Rekli su da je moj predmet tamo i da će uskoro da se jave.