time out
Obećava
- Poruka
- 98
JesamHvala..daj boze..ja crvam..pala sam u depresiju....hocu nazad :/
Jesi li ti iz BiH??

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JesamHvala..daj boze..ja crvam..pala sam u depresiju....hocu nazad :/
Jesi li ti iz BiH??
Hvala za informacije. Ja sam bila našla jednu sličnu knjižicu, ali nije bilo svih ovih informacija. Volela bih da šoferiram kroz Sydney, ali o tom potom, dok se plavuša prvo uklopi u novi život, a i bolje je kad se ide pešice, bolje se upozna grad i dobro je za liniju.Proverila sam 2 puta..Kada dobijes vizu posalju ti mail,i napisu ti i tamo da partner mora da bude u AU pre nego sto ti udjes (to je obavezno) , do kada moras da udjes i ostale informacije.Onda te pozovu telefonom da provere jeste li dobili mail i videli sve..Posle toga kao i sa turistickom vizom odstapas to pismo koje ste dobili na mail,jer ce najverovatnije u zemljama gde presedate traziti da vide papir gde idete i ostalo..
Ovo za voznju i NSW I QLD ista su pravila.Imas 3 meseca pravo da budes na medjunarodnoj dozvoli,posle toga polazes sve ali imas sva prava bez nekih ogranicenja kad dobijes dozvolu.. Tico79 Nas iz Bg gledaju kao nasilnicka voznjaNema preticanja uz psovke i sirenu,blinkanja ,bahatosti
Samo manji gas i polazes
![]()
Evo korisnih informacija u ovoj knjizici..P.S mozete promeniti jezik ,ako ne znate cirilicu http://www.immi.gov.au/living-in-australia/settle-in-australia/beginning-life/_pdf/ser.pdf
hehe pesiceHvala za informacije. Ja sam bila našla jednu sličnu knjižicu, ali nije bilo svih ovih informacija. Volela bih da šoferiram kroz Sydney, ali o tom potom, dok se plavuša prvo uklopi u novi život, a i bolje je kad se ide pešice, bolje se upozna grad i dobro je za liniju.![]()
Jedino tako ako doteram liniju, nema mi druge. Primiće me u avion, ne podležem taksi prekoračenja kilaže, ipak sam ekonomična, skupa je karta. JOJ moram malo da se šalim, inače sam gotova. A naš drug sa Hrvatskim pasošem počeo da se nervira, da li je ovako bolje, da li onako...ja predlažem da traži informacije u Ambasadi i neka ne sluša nikog (sem nashehe pesicee pa onda ce to biti pripreme za olimpijadu u brzom hodanju.. A linija
treba vec sad misliti o letu
![]()
Hvala jos jednom Battlecat!Ma ne, ako su vam rekli da moze tako, onda nista ne dirajte, samo pravite jos vise papirologije i usporavate svoj proces. Rekli su vam da moze i to bi trebalo da vas zadovolji. Uostalom, mozda vam je i bolje sa Hr pasosem, Hrvati ovde imaju jak lobi
P.S.
Uostalom, evo uz vozacku dozvolu iz HR vam ne treba polaganje i testovi.
ostavi hrvatski pasos naravno da je bolje. ja sam isto predala sa hrvatskim iako zivim u srbiji i posedujem i jedan i drugi.....ne znam dali nam je ista brze sa hrvatskim ali da se drugacije gleda gleda se ..bolje naravno !!
srbijeTica79 samo da te pitam jos nesto... Da li ti je u HR pass adresa iz HR ili SRB?
Jedino tako ako doteram liniju, nema mi druge. Primiće me u avion, ne podležem taksi prekoračenja kilaže, ipak sam ekonomična, skupa je karta. JOJ moram malo da se šalim, inače sam gotova. A naš drug sa Hrvatskim pasošem počeo da se nervira, da li je ovako bolje, da li onako...ja predlažem da traži informacije u Ambasadi i neka ne sluša nikog (sem nas), ali ako su već primili predmet neka ne dira i ne komplikuje. Bitno je da je prijavio promenu, da ne dođe posle do komplikacija.
![]()
srbijee msm da previse razmisljas o tim detaljima ..njima je bitno da si ti to promenio i prijavio i imas validan pasos za put ....ja idem sa dvoje dece .ja na hrvatski a njima sam predala srpski i niko nista mi nije rekao
Moj slučaj je ovakav. Predala sam Srpski pasoš, sa Srpskom adresom (prebivalište u Srbiji), a živim u Grčkoj, imam boravišnu dozvolu, koju sam dala na uvid, prevela...tražili su mi i potvrdu da nisam osuđivana u Grčkoj. Svaki predmet je za sebe, a ako ti nešto nije jasno pozovi ih i pitaj, ne muči se, pošalji email...Verujem da je tako,ali u HR pass mi je druga adresa u odnosu na prebivaliste koje sam prijavio,pa sam cuo sa druge strane od migracijskih agenata da je bolje da izvadim SRB pass pa da ga ponovo prilozim uz aplikaciju... Jaoooj nisam pametan sta da radim..![]()
Moj slučaj je ovakav. Predala sam Srpski pasoš, sa Srpskom adresom (prebivalište u Srbiji), a živim u Grčkoj, imam boravišnu dozvolu, koju sam dala na uvid, prevela...tražili su mi i potvrdu da nisam osuđivana u Grčkoj. Svaki predmet je za sebe, a ako ti nešto nije jasno pozovi ih i pitaj, ne muči se, pošalji email...
Hvala jos jednom Battlecat!I meni je logicno da uradim tako,ali znas da kenguri cesto prkose logici,pa rekoh mozda..?
Nema na cemuPa ja stvarno nisam naisao na jedan slucaj gde su nesto uradili, a da je po meni to nelogicno. Mogu da kazem da sam samo nailazio na pomoc i podrsku od Australijanaca pogotovu, mada i od community generlno. Nekad sam stav ljudi proizvede da se neki plan backfire, nesvesno, mahinalno.
Poenta je da moze, rekli su da nema frke i slusaj sta ti kazu. To je bitno.
Šta su ti tražil da priložiš, ako može informacija?Evo stigla i ja juce iz AUSistekla turisticka 6 mjeseci.. Partner vizu cekam 10 i po mjeseci vec..poslali su mi prije par dana traze jos nekih papira..pa to pripremam da posaljem,a onda Boze pomozi..
I samo da kazem da drzavljani BiH u NSW ne moraju da polazu vozacku,odete u RTA,platite,ispunite form i odmah dobijate vozacku,od januara je tako,provjerila sam licno..za srbijance nisam sigurna,ali mislim da moraju polagati..pozz za sve..![]()
Šta su ti tražil da priložiš, ako može informacija?![]()
za partner vizu ? e stvarno vise nisu normalni ..ne razumemDokaz o mjestu rodjenja od moje porodice-mame,tate,brace,mog muza i mene,,istoriju zaposlenosti,potvrdu da sam zavrsila fax,prebivaliste,izjavu sta sam radila dok sam nezaposlena...mislim da je to otprilike...
za partner vizu ? e stvarno vise nisu normalni ..ne razumem![]()
Hvala. Taman sam htela da te pitam da li ti prvi put ovo traže, posle toliko vremena ili je neka repriza u pitanju. To je samo caka za odugovlačenje, tako meni rade, svaki mesec se sete nešto novo. Pričala sam sa jednim prijateljem u AU koji je oženio Tajlađanku, pitala ga koliko je trajao proces i rekao mi za 6 nedelja su dobili partner vizu. Eto, vidite da može. Moj suprug je danas bio kod mog ujaka i dobio informaciju, da je jedna viza iz BG koja je predata krajem novembra odobrena i žena ovih dana poleće. I tako...Da..a to da sam zavrsila fax i prebivaliste sam vec slala,sad ponovo placam prevod..jbg
Pozdrav drustvo! Vidim da me pominjete, pa rekoh da se javimPocetkom septembra ce biti 10 meseci kako cekam partner vizu, sta reci, osim, STRPLJENJE je majka.
Je li jos nekom trazena neka dodatna dokumentacija? Mene niko jos nije kontaktirao iz ambasade, isto kao i da ne postojim
![]()
Je li iko od vas slao mail u ambasadu da pita kad bi mogao da dobije odgovor?? Sta je pisao u mailu,kako ste pitali?? Meni ako ne jave uskoro kad to posaljem hocu da pitam..pa makar bila i za 6 mjes neka mi kazu bice tad i ok,neizvijesnost me ubi...
Posto si predala mjesec dana poslije mene onda ocekuj uskoro da ti nesto traze jos![]()
Meni je u junu receno da cu biti obavestena ako bude promene i da nema potrebe da zovem, To je sve... Mailom nisam nikad komunicirala sa njima.
- - - - - - - - - -
Ne kontam zasto to treba, ako sam sve dostavila i zena je lepo pregledala i rekla sve u redu.. Cemu sad to dodatno?![]()
Meni cudno sto traze dokumente koje sam vec predala..