Ne ides nista naravno. Puste ti na chip, puste ti pismo na adresu kuci ili koju si dala i dokumenta vrate zajedno sa tim i onda tek moze put

Jer postoji velika sansa da ti traze na primer letter of grant i tako dalje. Zato drzi kopiju tog pisma uz svoj pasos. Znam konkretan primer gde u Dubai traze da pogledaju papir/kopiju, ne scan pasosa

Zato obavezno imajte to uz sebe. U Sydney ili gde vec stignete mogu da vam traze opet to ili da vam skeniraju clearance.
Sto nas dovodi do drugog ( ili treceg ) dela vasih avantura u zivotu
THE MEDICARE CARD

E tu bez tog pisma je tesko da vam odobre medicare card, sto vam je inace zdravstvena kartica u prevodu; a ona vam treba za vozacku, a vozacka vam je i ID kartica...

Do you get the picture ?
Znam da su pre trazili da moras da budes u Srbiji ili zemlji apiciranja po odobrenju da bi se aktivirao proces, pa odatle kreces za AU. Mislim da se to nije promenilo, svejedno ce vas case officer da vas obavesti. Sve u svemu znam sigurno da ne smes da budes u AU kad ti se odobri ( u slllucaju da se odobri ) viza 309. Jer se ponistava. Zbog toga oni mogu da vam kalkulisu i da vam daju do 3 meseca ( turisticku ) da se to ne bi desilo. Ili sad kad su produzili malo pending time te "glavne" vize mogu da skoce na po 6 meseci.
Jos jedna stvar je da vas suprug/supruga mora da udje u Australiju pre vas na granici ili vec da bude ovde, a vi samo da dodjete.