Verenička i Partner viza - Australija

I još jedna stvar.. Već sam postavljala to pitanje ali nisam dobila odgovor. Ako sam podnela zahtev za partner vizu, a odem na turističku u Au i tamo čekam partner vizu, kada je dobijem potrebno je da izadjem iz zemlje i ponovo se vratim sa tom novom vizom. Pitanje je gde je najbolje izaći, tj u koju zemlju otići i uzeti parner vizu?

A koliko novca u banci treba imati? Znam da ne postoji precizna cifra, ali šta je realno?

Pa znas kako, njima je dovoljno da ti imas onako pare da dodjes i zivis tu i da nisi na teretu drzave i poreznika. Moras da imas STALNI prihod u Australiji, odnosno garant mora da ima. Medjutim moze i iz druge zemlje uz bank statement. Neko ko je zaposljen i stalan posao ima. Jer ovako ti mozes da stavis pare na racun i skines, vratis tamo ko ti pozajmio i opet nemas nista. MIslilm to ljudi rade i to se zna.

Znaci poenta je da bombasticna cifra na racunu bez stalnog posla ne igra skoro nikakvu ulogu. Pogotovu za Srbiju.

Poslednja izmena:
I još jedna stvar.. Već sam postavljala to pitanje ali nisam dobila odgovor. Ako sam podnela zahtev za partner vizu, a odem na turističku u Au i tamo čekam partner vizu, kada je dobijem potrebno je da izadjem iz zemlje i ponovo se vratim sa tom novom vizom. Pitanje je gde je najbolje izaći, tj u koju zemlju otići i uzeti parner vizu?

Ne nego si u zemlji dokle ti vazi turisticka viza. Po isteku turisticke vize moras da budes van Australije ili postaje unlawful citizen i onda odgovaras. Izadji dan ranije moj je savet. Spouse 309 kad dobijes moras da uzmes letter of grant u zemlji podnosenja zahteva i vratis se u Au, ali samo pod uslovom da su svi uslovi ispunjeni. To jest da nisi prekrsila uslove turisticke prethodno.

Znaci turisticka koju dobijes je odvojena od 309 koju cekas i moras odvojeno da ih ispostujes, ne zavaravaj se da ces da cekas 309 u AU, jer turisticku ne daju duze od 3 meseca. Mozes da imas probleme sa tim kasnije mnogo.

Sto se zakona tice ti si u Au turista kako god ti je trenutna situacija i to moras da ispostujes sta pise u conditions ( uslovima vize ). Nema veze sto cekas 309 jer legalno to nema nikakvu tezinu.

Trebali su to da ti kazu u ambasadi. Spouse 309 uzimas ISKLJUCIVO u zemlji podnosenja zahteva.

Inace ako dobijes turisticku vizu i dodjes u AU onda imas pravo da se prijavis za 309 spouse vizu ONSHORE sa tim da ti se prethodni proces ponistava i pare koje si platila za aplikaciju u Srbiji npr., ALI cekas pending u Australiji. TO kosta oko 4000$ inace.

Poslednja izmena:
Ne nego si u zemlji dokle ti vazi turisticka viza. Po isteku turisticke vize moras da budes van Australije ili postaje unlawful citizen i onda odgovaras. Izadji dan ranije moj je savet. Spouse 309 kad dobijes moras da uzmes letter of grant u zemlji podnosenja zahteva i vratis se u Au, ali samo pod uslovom da su svi uslovi ispunjeni. To jest da nisi prekrsila uslove turisticke prethodno.

Znaci turisticka koju dobijes je odvojena od 309 koju cekas i moras odvojeno da ih ispostujes, ne zavaravaj se da ces da cekas 309 u AU, jer turisticku ne daju duze od 3 meseca. Mozes da imas probleme sa tim kasnije mnogo.

Sto se zakona tice ti si u Au turista kako god ti je trenutna situacija i to moras da ispostujes sta pise u conditions ( uslovima vize ). Nema veze sto cekas 309 jer legalno to nema nikakvu tezinu.

Trebali su to da ti kazu u ambasadi. Spouse 309 uzimas ISKLJUCIVO u zemlji podnosenja zahteva.

Inace ako dobijes turisticku vizu i dodjes u AU onda imas pravo da se prijavis za 309 spouse vizu ONSHORE sa tim da ti se prethodni proces ponistava i pare koje si platila za aplikaciju u Srbiji npr., ALI cekas pending u Australiji. TO kosta oko 4000$ inace.

Hvala na odgovorima! U ambasadi su mi u aprilu rekli da ne moram da se vraćam u Srbiju po vizu, već treba samo da izadjem i ponovo udjem u Au, jer je viza elektronska i nema potrebe da se fizicki pojavljujem u Srbiji. O.o

Hvala na odgovorima! U ambasadi su mi u aprilu rekli da ne moram da se vraćam u Srbiju po vizu, već treba samo da izadjem i ponovo udjem u Au, jer je viza elektronska i nema potrebe da se fizicki pojavljujem u Srbiji. O.o
Pozdrav svima! Ja takodje cekam na partner vizu i sad me zbunjuju vasi tekstovi oko cekanja? Meni je isto receno u ambasadi da vizu mogu da podignem samo tamo gde sam podneo zahtev t.j u Beogradu?

A da li će ti biti gotova partner viza za tih tri meseca? To je nagradno pitanje. Evo ja čekam jedanaesti mesec. Ne možeš se oslanjati na to da ti odeš tamo sa turističkom, vratiš se i op partner viza gotova ajd nazad. Mislim da to ima samo u crtanim filmovima.

A da li će ti biti gotova partner viza za tih tri meseca? To je nagradno pitanje. Evo ja čekam jedanaesti mesec. Ne možeš se oslanjati na to da ti odeš tamo sa turističkom, vratiš se i op partner viza gotova ajd nazad. Mislim da to ima samo u crtanim filmovima.

To mi je jasno, ali na sajtu immi.gov.au piše da ako sam roditelj Au državljana, mogu da produžim vizu do 12 meseci, tako da se ne radi o crtanom filmu. :)

Period cekanja verenicke,bracne vize je 12-14 meseci..Dok cekas mozes podneti zahtev za turisticku,koja se obicno odobrava na 3 ili na 6 meseci..Turisticka viza se gleda posebno.. Moras da prilozis sve sto je na listi,neki dokaz da ces se vratiti i ispostovati rok za izlazak iz zemlje , i najbitnije da imas dobrog garanta i prikazes stalan priliv novca na racunu..Svaka zemlja ima odredjeno koliko novca je potrebno dnevno..Za clanice EU prosek je oko 50e dnevno..

Posto su sada vize elektronske, ne moras da se vracas u zemlju odakle si aplicirao..Bitno je da izadjes iz AU da bi aktivirao novu vizu koju si dobio i da na osnovu nje napravis opet ulaz u zemlju..Ali tu je ono veliko ALI otkud ti znas npr izadjes iz zemlje kada ti istekne turisticka i odes na Tajland ili bolje negde gde nama ne traze vizu tipa Singapur ili Fidzi i cekas tamo ko zna koliko..Mozda 2 dana,nedelje ili meseca..
I drugo u ambasadi je garancija da ces napustiti AU povratna karta za zemlju odakle si aplicirao..Tako da opet ostaje ono povratna karta nazad,i to je jos jedan plus za tebe u ambasadi da neces ostati tamo..

Poslednja izmena:
Želim ti sve najbolje i da odeš i sve bude kao što si planirala. Samo sam htela reći, da ne ide kako mi planiramo i želimo, nego kako oni odluče. Najviše bih i volela da vidim da se nekome želja ostvarila i da se ne nervira i prođe sve kao što treba. Evo, Coka i ja se razumemo, skontala je šta sam htela reći. Uostalom, svaka viza je sama za sebe i ima svoju priču.

Samo da dam pojasnjenje za ove turisticke/ spouse 309 .

Znaci apliciras za spouse 309 i zavrsis sve i cekas pending. Odluka dal ce ili nece.

Za to vreme mozes da uzmes turisticku do Australije dok cekas, da bi bili sa partnerom ( porodica itd. ).

To ni u kom slucaju ne znaci da imas BILO KAKAV povlascen ili drugaciji polozaj od bilo kog turiste. TO je samo dobra volja AU vlade koja je uvela tu opciju. Znaci ne zavaravajte se, vi ste obicni turisti na toj vizi i ima da izadjete dokle je rok. To moze da vam upropasti ceo zivot, jer su ovo jelte, porodicne/zivotne odluke. AKo zeznete ovu "malu" vizu, onda los karakter moze da vam ugrozi "veliku" 309.

To sto ti mislis imam muza, zenu decu ovde etc. licno, nista ne znaci van licnog ubedjenja jer imas uslove za vizu, klasu i to ispostujes i moras da napustis zemlju.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

309 spouse viza je viza koja mora po potencijalnom odobrenju da se pokupi u zemlji apliciranja.Elektronska je da, ALI, ALI, ALI letter of grant ti stize na adresu postom i to moras da poneses, ali u isto vreme ti vracaju sva predata dokumenta u istoj posiljci. Trenutno proverite kako ide oko letter of grant, ali trebalo bi da je to to. Ako nisu promenili u zadnjih par meseci, u sta cisto sumnjam jer bi dobili obavestenje. Takodje na taj nacin se sprecavaju zloupotrebe jer te naravno vise kosta, vremena takodje nije bas za zezanje...

Nadam se da je malo jasnije.

P.S.

309 koja se ceka u Australiji i za koju ne moras da napustas zemlju je ONSHORE i kosta oko 4,000$ i to uopste nije ta klasa za koju vi aplicirate.

Poslednja izmena:
Samo da dam pojasnjenje za ove turisticke/ spouse 309 .

Znaci apliciras za spouse 309 i zavrsis sve i cekas pending. Odluka dal ce ili nece.

Za to vreme mozes da uzmes turisticku do Australije dok cekas, da bi bili sa partnerom ( porodica itd. ).

To ni u kom slucaju ne znaci da imas BILO KAKAV povlascen ili drugaciji polozaj od bilo kog turiste. TO je samo dobra volja AU vlade koja je uvela tu opciju. Znaci ne zavaravajte se, vi ste obicni turisti na toj vizi i ima da izadjete dokle je rok. To moze da vam upropasti ceo zivot, jer su ovo jelte, porodicne/zivotne odluke. AKo zeznete ovu "malu" vizu, onda los karakter moze da vam ugrozi "veliku" 309.

To sto ti mislis imam muza, zenu decu ovde etc. licno, nista ne znaci van licnog ubedjenja jer imas uslove za vizu, klasu i to ispostujes i moras da napustis zemlju.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

309 spouse viza je viza koja mora po potencijalnom odobrenju da se pokupi u zemlji apliciranja.Elektronska je da, ALI, ALI, ALI letter of grant ti stize na adresu postom i to moras da poneses, ali u isto vreme ti vracaju sva predata dokumenta u istoj posiljci. Trenutno proverite kako ide oko letter of grant, ali trebalo bi da je to to. Ako nisu promenili u zadnjih par meseci, u sta cisto sumnjam jer bi dobili obavestenje. Takodje na taj nacin se sprecavaju zloupotrebe jer te naravno vise kosta, vremena takodje nije bas za zezanje...

Nadam se da je malo jasnije.
Svaka čast na izlaganju. Ti si doktorirao za vize. Imam i ja puno informacija, kao i svi mi, čitamo tamo šta piše, ali pravila su pravila i važe za sve, a mi ponekad vidimo samo onaj deo koji se nama sviđa. Ovako je bilo. Suprug je došao iz AU i otišli smo u BG da apliciramo za partner vizu. Kaže on: Idemo u BG, popričam sa Ambasadorom, platimo vizu, čuknu ti vizu i idemo. Kažem ja njemu da ne ide to tako. I tako odemo u BG predamo formulare (imala sam prevode svega i svačega i što je trebalo i što nije), uzeli su šta im je trebalo, platili i rekli nam doviđenja, pozvaćemo Vas. To je bilo oktobra. Već novembra me pozovu i kažu da odem na lekarski, da ponesem još neka dokumenta i dođem na intervju. Suprug sav srećan ode za AU početkom novembra, jer je imao obaveze tamo, nadajući se kad odem u BG uzimam vizu i polećem. Završila sam i lekarski, odnela dokumente koji su falili, bila na intervjuu i opet kažu doviđenja, ovo može da potraje i do godinu dana od aplikacije. I evo me još sam tu.

Želim ti sve najbolje i da odeš i sve bude kao što si planirala. Samo sam htela reći, da ne ide kako mi planiramo i želimo, nego kako oni odluče. Najviše bih i volela da vidim da se nekome želja ostvarila i da se ne nervira i prođe sve kao što treba. Evo, Coka i ja se razumemo, skontala je šta sam htela reći. Uostalom, svaka viza je sama za sebe i ima svoju priču.

Ako je ovo bilo upućeno meni, onda hvala lepo, takodje! ;)

Ako je ovo bilo upućeno meni, onda hvala lepo, takodje! ;)
Izvini nisam naglasila da je za tebe shimmer, ali naravno da svima isto želim, da se sve reši kako treba i da nastavimo život sa voljenima. Evo Coka nas je obradovala jednom novom informacijom, da vize šalju emailom i to je to. Inače, suprug se javio u petak u BG i rekli su mu da će mi se javiti uskoro. :worth:

Moje iskustvo..
Predala prosle godine u decembru zahtev za partner vizu. Posle obavljenog intervjua u aprilu receno mi je da ne ocekujem vizu do kraja godine. Sluzbenica me je pitala da li postoji mogucnost da suprug ponovo dodje jer je nehumano da smo toliko dugo razdvojeni. Rekla sam da je on u par meseci bio dva puta i da bi bio problem ponovo traziti neplaceno odsustvo sa posla ali svakako da cemo probati ako je situacija takva. I tada sam cula da imam pravo da trazim turisticku vizu ali mi ne garantuju da cu je dobiti. Sluzbenica mi je dala formulare, par dana mi je trebalo da skupim ostalu dokumentaciju, prilozim i zadnje dve avionske karte od supruga (kao dokaz da je stvarno bio vec 2x u period kracem od pola godine), predam dokumente, dan posle dobijem email da je viza odobrena na 6 meseci od trenutka ulaska u zemlju i dali su mi i 3 meseca pravo na skolu.
I ono vrlo bitno, partner vizu mi ne mogu odobriti dok sam na teritoriji Australije. Morala sam im javiti datum ulaska kao sto cu im se morati javiti kada izadjem iz Australije I od tada cekati odluku o partner vizi (to moze biti 1 dana a moze biti i par meseci)..
Srecno ljudi!

Hahaha doktor za vize..Ali stvarno Battlecat svaka cast ..Ja imam poslednju informaciju da se dobija samo mail,da se ne ide u ambasadu i da ne salju nista..Da je elektronski i to je to..Putuj :) Ali to je najmanji problem .. Samo nek posalju vise mail-ove :D

Ne ides nista naravno. Puste ti na chip, puste ti pismo na adresu kuci ili koju si dala i dokumenta vrate zajedno sa tim i onda tek moze put :D Jer postoji velika sansa da ti traze na primer letter of grant i tako dalje. Zato drzi kopiju tog pisma uz svoj pasos. Znam konkretan primer gde u Dubai traze da pogledaju papir/kopiju, ne scan pasosa :D Zato obavezno imajte to uz sebe. U Sydney ili gde vec stignete mogu da vam traze opet to ili da vam skeniraju clearance.

Sto nas dovodi do drugog ( ili treceg ) dela vasih avantura u zivotu :D THE MEDICARE CARD :D :eek: E tu bez tog pisma je tesko da vam odobre medicare card, sto vam je inace zdravstvena kartica u prevodu; a ona vam treba za vozacku, a vozacka vam je i ID kartica... :D Do you get the picture ?

Znam da su pre trazili da moras da budes u Srbiji ili zemlji apiciranja po odobrenju da bi se aktivirao proces, pa odatle kreces za AU. Mislim da se to nije promenilo, svejedno ce vas case officer da vas obavesti. Sve u svemu znam sigurno da ne smes da budes u AU kad ti se odobri ( u slllucaju da se odobri ) viza 309. Jer se ponistava. Zbog toga oni mogu da vam kalkulisu i da vam daju do 3 meseca ( turisticku ) da se to ne bi desilo. Ili sad kad su produzili malo pending time te "glavne" vize mogu da skoce na po 6 meseci.

Jos jedna stvar je da vas suprug/supruga mora da udje u Australiju pre vas na granici ili vec da bude ovde, a vi samo da dodjete.

Poslednja izmena:
Ne ides nista naravno. Puste ti na chip, puste ti pismo na adresu kuci ili koju si dala i dokumenta vrate zajedno sa tim i onda tek moze put :D Jer postoji velika sansa da ti traze na primer letter of grant i tako dalje. Zato drzi kopiju tog pisma uz svoj pasos. Znam konkretan primer gde u Dubai traze da pogledaju papir/kopiju, ne scan pasosa :D Zato obavezno imajte to uz sebe. U Sydney ili gde vec stignete mogu da vam traze opet to ili da vam skeniraju clearance.

Sto nas dovodi do drugog ( ili treceg ) dela vasih avantura u zivotu :D THE MEDICARE CARD :D :eek: E tu bez tog pisma je tesko da vam odobre medicare card, sto vam je inace zdravstvena kartica u prevodu; a ona vam treba za vozacku, a vozacka vam je i ID kartica... :D Do you get the picture ?

Znam da su pre trazili da moras da budes u Srbiji ili zemlji apiciranja po odobrenju da bi se aktivirao proces, pa odatle kreces za AU. Mislim da se to nije promenilo, svejedno ce vas case officer da vas obavesti. Sve u svemu znam sigurno da ne smes da budes u AU kad ti se odobri ( u slllucaju da se odobri ) viza 309. Jer se ponistava. Zbog toga oni mogu da vam kalkulisu i da vam daju do 3 meseca ( turisticku ) da se to ne bi desilo. Ili sad kad su produzili malo pending time te "glavne" vize mogu da skoce na po 6 meseci.

Jos jedna stvar je da vas suprug/supruga mora da udje u Australiju pre vas na granici ili vec da bude ovde, a vi samo da dodjete.

ej posto si krenuo na tu vozacku zanima me dali znas kakva je sad situacija sa zamenom vozacke tj. srbijanske za australijsku ili mora polaganje u au . znam da imam pravo 3 meseca da vozim na nasu a posle ? e da i naravno zakon u qld ne nsw. posto znam da je i to razlika pozz

Back