vujadin
Poznat
- Poruka
- 9.689
Zemlja nije okrugla![]()
И тај резултат је добивен посматрајући земљу из свих углова.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zemlja nije okrugla![]()
Е та околност да ти ниси верник управо говори о недостатку морала ако себи дозвољаваш да на стотине и стотине постова ти овде нама "тумачиш Библију". ДаклеМ, у теби нема ни мало скромности нити обазривости на околност да ти из позиције атеисте имаш врло чудну вољу да другима "појасниш" сопствени антитеизам не схватајући да никако све и да хоћеш не можеш имати правилно(прихваћено) тумачење Светог писма.
Ja dragi eremita ne prenebregavam tumačenja Svetih otaca,Vaseljenske sabore i tomove tumačenja biblije napisanih od onih koji u njega veruju.Ovo boldovano mi se dopada.Tačno je da sam mnogo davno naučio i da čitam i da pišem ali ...za razliku od tebe ja sam pročitao sva dostupna tumačenja Svetih otaca,proučio sve Vaseljesnke sabore a posebno proučio istoriju hričšanstva o kojoj ti veoma malo znaš.A što je najgore nisam se bavio proučavanjem samo toga već sam izučavao mnogo toga u vezi sa svim znanim mitologijama i svim znanim religijama.Пренебрегаваш тумачења Светих Отаца, све Васељенске саборе, томове тумачења Библије написаних од оних који су спознали Бога и који у Њега верују. Једноставно, научио си да читаш и пишеш, отворио књигу... а затим и неколико тема.
У приватном животу имам једног таквог ллика који је верник - али је убеђен да он треба да тумачи Свето писмо - и онда узме и одвади два стиха и почне да ме масира својим умовањем и жељом да он мени објасни шта то и то значи - бежим од њега "главом без обзира".
Ја не кажем да ми твоје теме нису забавне, на против, омогућио си ми да упознам разна умовања и разне антитеистичке комбинације које далеко превазилазе обичну људску машту.
Ако си читао одговоре упућене мени од корисника ендонуклеазе - могао си да уочиш да тај човек као научник добија неврни напад од мојих постова и ако сам ја само цитирао креационисте. Е исто се тако осећа сваки верник читајући мудровања антитеиста у вези са веровањем у Творца.
Да је са твојим нивоом мудрости писана Библија онда она не би задавала толико проблема Јероху.
Problemi nisu nastali kad je biblija pisana, nego kad je primećeno koliko odstupa od realnosti. Kao julijanski kalendar. I odstupanje raste.
Мислим да си ово задње требао написати обрнутим редом. Мислим да данашња реалност жели да напусти Библију. Али како може једна реалност да напусти другу?
А на ову другу је онако како Исус каже.

vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Vidim da moram konkretizovati šta kaže Isus.Efežanima 2:8-9...
''Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji,Ne od dela, da se niko ne pohvali
Po mom skromnom mišljenju ovde Isus kaže da mu nije potrebno ničije pojedinačno niti bilo kakvo dosezanje u veri dobrim delima jer lepo i jasno kaže da bi se oni samo hvalili dobrim delima.
Da li to znači da su dobra dela ...nepotrebna...a što bi bilo i logično budući da smo po Isusovom učenju svi grešni samim rodjenjem pa biva malo nelogično da kao grešni činimo dobra dela jer bi to možda bilo barem malo...licemerno.
A onda pogledaj ovo....Jakov 2:17...
''Tako i vera ako nema dela, mrtva je po sebi.''
I ovde sam totalno zbunjen.Prvo se kaže da će biti spašeni kroz veru ali...ne od dela da se niko ne pohvali... pa onda ide ono da je vera mrtva ako nema dela.O čemu se ovde radi...Mora da francuzi imaju neko jednostavno ...tumačenje koje bi me izvelo iz ove moje trenutne zbunjenosti.
![]()
da od ljubavi bozje samo
ti kad shvatis ima da zines ko ja malopre
mislim ja sam se tek malopre prosvetlio
do tad sam ponavljao kao i ti
i da znas da je sve istina
probaj samo da zamislis da svi razumeju jedni druge i ne chine zlo nikome
i ima ih puno ovde,pa su mi pomogli
Не знам. Код Француза тога дела о добрим делима нема. Вероватно су сматрали да је сувишно, као што и изгледа, а можда није ни било.
Овде кронологија почимље пре два милиона година са " homo habilis " i " pebble culture ", а сточарство и земљорадња пре девет хиљада година, што мало одудара од других превода.
Можда га гледају из другог угла? Шта мислиш колико је седам пута тристашесдесет? Они гледају из толико углова. И сви су задовољни са оним шта су видели.

Bog bira koga ce spasiti .... i njega privlaci k sebi...![]()

"mnogo je zvanih ali malo izabranih "![]()

vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Šta je sada...više nije 8 x 360...malo se smanjilo na 7 x 360...ali... opet ih ima dovoljno.
A nisi mi odgovorio da li su francuzi čuli za kreacionizam i da treba da malo promene njihove spise i da ih usaglase sa najnovijim ''naučnim'' saznanjem.
A nisi mi bre ništa napisao šta misliš o ovom...da ponovim...
Efežanima 2:8-9...
''Jer ste blagodaću spaseni kroz veru; i to nije od vas, dar je Božji,Ne od dela, da se niko ne pohvali.''
u kontekstu sa ovim...Jakov 2:17...
''Tako i vera ako nema dela, mrtva je po sebi.''
![]()
olji,a ako ne svakako sam naj;ebo,"Pavle Rimljanima 3:10 "Kao što stoji napisano,ni jednoga nema pravedna"
Rimljanima 8:8 "oni koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi"
Rimljanima 10:20 "Potražiše me koji ne pitahu za mene;nađoše me koji me ne tražahu"
Jovan 6:44 "Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče otac moj koji me posla"
Ovde vidimo neke zanimljive stvari a to je da Bogu nikako ne možemo ugoditi,molili po čitav dan,dubili na glavi ili pili pivo,niko ne može do boga ako ga Bog sam ne dovuče (za uvo kao mi prase za božić).Znači ko traži,moli se pričešćuje itd...ništa mu ne važi,jer ko traži ne nalazi,ko pije pivo u birtiji,štipa konobarice itd... a Bog odluči da ga "dovuče" i spasi,on će biti spašen hteo-ne hteo. ovde se jasno vidi da je cela koncepcija,iskupljenja delima pogrešna.Bog je gazda i Bog spasi koga hoće. Ovo je jedina stvar koja je bitna u celoj Bibliji,kad sam je shvatio,to je bio bitan razlog što sam napustio manastir. Upitao sam se:"Što ja celu noć metanišem,kad se delom ne mogu spasiti?Bolje da idem piti pivo a Bog će me spasiti ako je to po njegovoj volji,a ako ne svakako sam naj;ebo,"
DELA su bitna kao dokaz vere ... ali delima se covek ne spasava nego VEROM
"mnogo je zvanih ali malo izabranih "