BOKYSTAMY
Veoma poznat
- Poruka
- 10.976
BOKYSTAMY
Re: VERA...ŠTA JE TO...
A ko je bio Behemoth koji je imao rep nalik kedrovom drvetu...a koji se kao najveće gigantsko stvorenje pominje u bibliji...
![]()
zar to nije slon? gde se pominje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BOKYSTAMY
A ko je bio Behemoth koji je imao rep nalik kedrovom drvetu...a koji se kao najveće gigantsko stvorenje pominje u bibliji...
![]()
zar to nije slon? gde se pominje?
BOKYSTAMY
Po nekim tumačenjima nekih naučnika Behemoth je ili slon ili hipopotamus ali njima protivreče neki drugi i kažu da i slon i hipopotamus imaju vrlo tanak rep (a može se videti kod slona) i da to ne može da bude slično kedrovom drvetu.A u prilog tome ovi drugi navode da su dinosaurusi kao Brachiosaurus i Diplodocus imali ogromne repove koji su se mogli porediti sa kedrovim drvetom.Inače Behemoth se spominje u Knjizi o Jovu u glavi 40.A poznato je da se sama reč ''dinosaurus'' ne pominje u bibliji.
Jevrejska reč Tanniyn nije prevedena kao ‘dinosaurus’ već kao ‘morsko čudovište’ a najčešće je prevodjeno sa ‘zmaj’.To Tanniyn se u starom zavetu pominje tridesetak puta a označavalo je neku vrstu gigantskih reptila koji su živeli i na kopnu i u vodi.
A šta ti misliš...da li su postojali dinosaurusi...i to mnogo pre pisanja biblije...
![]()
A šta ti misliš...da li su postojali dinosaurusi...i to mnogo pre pisanja biblije...
A vreme Adama je bilo otprilike...pre koliko hiljada godina....pa naravno, pre pisanja biblije, u vreme adama, ali potopom su istrebljeni..
BOKYSTAMY
A vreme Adama je bilo otprilike...pre koliko hiljada godina....
![]()

ja nisam pristalica tvrdnje da se starost svemira meri milijardama godina,
jer je nemoguce to dokazati, a metode koje se koriste za datiranje, nisu bas pouzdane,
tako da mislim da nije starija od 8000godina![]()

BOKYSTAMY
A vreme Adama je bilo otprilike...pre koliko hiljada godina....
![]()
To što misliš si sam smislio ili načuo?![]()

Prvi covek je stvoren 4026 godine pre ne.
tacnije 7500, neka godina, po bibliskoj hronologiji![]()

Možete li nekako da se uskladite kolko-tolko? Bar vam je taj uvodni deo isti. Ili nije?![]()

on je zakljucio a ja sam izracunala![]()

lako izracunati.. je imas godine nekih bitnih dogadjaja u Bibliji... i koliko je ko ziveo iz linije Adama..
na primer potop je bio 2370 pre ne...![]()

sta ti je to 7500 uopste to ti kazesa ne ja
ja lepo kazem da je Adam stvoren 4026 pre ne...![]()

o starosti zemlje ne postoji Biblijski podatak ... mozemo uzeti neki naucni ...
al ni ne mislim da je to toliko bitno ...![]()
recimo milijarde godina?

recimo milijarde godina?
Niste došli do kompromisa?
Možda ipak da ostanemo na metodi ugljenika14 i drugima? Daju mnogo manju grešku, a i slažu se međusobno.![]()

pa ovim ugljenikom 14 se datira starost organskih materija, i nije bas pouzdan, jer vreme njegovog raspadanja je 5700god, i ocigledno se ovom metodom nemoze ici daleko u proslost, njegova tacnost je ako se ide unazad 3000godina,![]()

pa ne pominju se ni mnoge druge zivotinje, a neznaci da nisu postojale, pre potopa vladali su drugaciji uslovi za zivot , vladala je umerena klima, itd, posle potopa sve se gubi, i danas nalazimo fosile, ali ni oni ne odgovaraju po slojevima , jer su mnogi iznad , ili ispot ,
cak na severnom polu senalazili fosili i biljke koje su mogle uspevati samo u umerenoj klimi itd,![]()