VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zar to nije andjeo koji obavestava da zivog trazite medju mrtvima?

Jeste. Taj andjeo bez imena je po bibliji rekao ovako...

Matej 28:5-6...

''A anđeo odgovarajući reče ženama: Ne bojte se vi; jer znam da Isusa raspetog tražite. Nije ovde: jer ustade kao što je kazao. Hodite da vidite mesto gde je ležao Gospod.''

Marko 16:5...

''A on im reče: Ne plašite se, Isusa tražite Nazarećanina raspetog; usta, nije ovde, evo mesto gde Ga metnuše.''

nego ako beli andjeo prenosi poruku o hristovom vaskrsenju..nije li to zapravo posao arandjela gavrila..mislim zar nije gavrilo bozin portparol za stampu i odnose sa javnoscu?

Nije to bio posao Gavrilov. On je odradio ono javljanje Danilu i ono najavljivanje Mariji i Josifu da će biti rodjen Isus.

A taj beli andjeo je najnižeg ranga jer nema ni svoje ime...

Matej 28:2...

''I gle, zemlja se zatrese vrlo; jer anđeo Gospodnji siđe s neba, i pristupivši odvali kamen od vrata grobnih i seđaše na njemu.''

Nije to bio posao Gavrilov. On je odradio ono javljanje Danilu i ono najavljivanje Mariji i Josifu da će biti rodjen Isus.

A taj beli andjeo je najnižeg ranga jer nema ni svoje ime...

Matej 28:2...

''I gle, zemlja se zatrese vrlo; jer anđeo Gospodnji siđe s neba, i pristupivši odvali kamen od vrata grobnih i seđaše na njemu.''

Ja sam u nekom radu čitao da je to u stvari Jeremilo ...?

Nijedna škola ama baš nijedna nikoga ne može naučiti životnom iskustvu. Očito nisi shvatio šta je Sokrat rekao.

Skola i zivotno iskustvo, mislim pojedinca, su razliciti pojmovi.

U skoli, bar tako pretpostavljamo, nastavnici sa dobrom namerom prenose odredjena znanja i vestine, dok u zivotu ima malo dobronamernih...

Ma Sokratu se omaklo, nije razmislio sta je skola, a recenica jeste dopadljiva.

Mozda zbog te recenice djaci ne vole skolu?

:rotf:

Sokrat,

:think:

Nije mu se omaklo a to stoga jer je pojam škola u ono vreme imao i neko drugo značenje. Poznatio ti je valjda da su u ono vreme poznati fiolozofi imali svoje kako bih rekao učenike.

Poznato ti je i ono da je i Isus imao 12 učenika a da nije imao svoju...školu...:hahaha:

Da ostanemo pri Sokratu, da li ti verujes da nije pio rujno vino pre nego sto je izrekao tu recenicu. Nekako mu je ta skola nedorecena.

Pa rekoh da skolu ne cine zidovi, setnja kroz park moze uciniti dijalog prijatnijim, i to znatno prijatnijim, nego monolog pred 48 ucenika u prostoriji u koju ni kiseonik nece da udje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back