VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ni rekao da verujem svemu u bibliji, niti mi biblija treba da bih video da se vecina ovde zamlacuje glupostima.

Aha...to nisam znao. Ti bi onako selektivno. Malo da veruješ i to u delove koji su ti prihvatljivi a malo više da ne veruješ u sve ono što ti nije prihvatljivo. Samo ću da te podsetim da je svo pismo od boga dato i da nema mogućnosti u smislu...malo ću u ovo da verujem a u ostalo neću.
z:poz:

Za svakoga ko pripada tvom religiskom ubedjenju .

Nije mi poznato da li je Tenison čitao bilo šta od Svetog Avgustina a koji u svom delu Epistula kaza i opvako...

"Najpogubnije posljedice moraju uslijediti ako povjerujemo da se bilo što lažno može pronaći u Svetim knjigama......Ako jednom dozvolite jednu lažnu izjavu u ovoj neprikosnovenoj svetinji, tada neće ostati niti jedna rečenica u njoj, koja, ako nekom izgleda problematična u praksi ili teška za povjerovati, ne bi mogla biti otpisana kao neistinita prema istom fatalnom pravilu."

Tako jeste, a to je sustina. Uvek si ili tamo ili ovamo, bio vernik ili ne. Ljudi se zamlacuju citatima a sustina im izmice.

U kontekstu sa onim dobro i zlo, ne možeš eksplicitno tvrditi da si tamo ili tamo i da je to suština. U tom smislu ono dobro i zlo ne možeš gledati isključivo kao belo i crno jer najviše ima onog...sivog ...manje ili više.

Dogma mi ne treba, ali vera u Boga mi treba. Ne samo da verujem u Boga, ja mu i verujem.

A to bi značilo da veruješ u svaku jegovu reč, zar ne...?
z:poz:

Aha...to nisam znao. Ti bi onako selektivno. Malo da veruješ i to u delove koji su ti prihvatljivi a malo više da ne veruješ u sve ono što ti nije prihvatljivo. Samo ću da te podsetim da je svo pismo od boga dato i da nema mogućnosti u smislu...malo ću u ovo da verujem a u ostalo neću.

Naravno da ima. Na kraju, ja biram u sta cu da verujem. Ne mozes raspravu sa mnom da dobijes iz prostog razloga sto sam ja vernik, tako da se mani corava posla. I nisi mi odgovorio na pitanje. A primetio sam da namerno izbegavas pojedina pitanja.

Srecni vam Novogodisnji i Bozicni praznici :)
Evo me nakon Novogodisnjeg veselja,i procitah tu negde gde stadoh prosli put, 266 stranicu ovog belaja ;)
Pa stvarno nemogu a da ne prokomentarisem...
Od vernika ispade "izgubljena ovca". Neznam ko je ko po veroispovesti,ali barem se drzite termina,pristojnosti.Pricate/pisete Srpski a koristite izraz "Biblija" umesto "Sveto pismo".
O paganstvu necu da kometarisem,dovoljno sto procitah od nekog ko "preispituje veru" onu rec POP.
Preispitivanje vere nije dobro,trebalo bi to da znaju oni koji se koprcaju u nebulozi.
Prema tome,ko je ocekivao to od mene,slaba mu vajda ;)
Toliko o Hriscanstvu i Paganstvu.

Biblija nije bozja rec, nju su pisali ljudi. Ako ima nasilja u njoj, sigurno je da je ono od coveka. Ali ako ima dobrote, ljubavi ona mora biti od Boga jer je UVEK od Boga, pa i u bibliji.

Šta mi ro radiš...Nemoj tako...da biblija nije božija reč...

2 Timotiju 3:16...

''Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za haranje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi''

Naravno da ima. Na kraju, ja biram u sta cu da verujem. Ne mozes raspravu sa mnom da dobijes iz prostog razloga sto sam ja vernik, tako da se mani corava posla. I nisi mi odgovorio na pitanje. A primetio sam da namerno izbegavas pojedina pitanja.

Pa zar sam ti ja odredjivao šta češ odabrati za verovanje...Nisam. A što se tiče rasprave uopšte te ne primoravam na istu. Uvek možeš da zaboraviš da ova tema postoji, zar ne...
Nemam pojma na koje ti pitanje nisam odgovorio...Ako mi je promaklo zbog brzine kojom pišem ovde a boraveći prilično vremena tamo na temi kuran, ponovi mi to pitanje. Rado ću odgovoriti.

Pa zar sam ti ja odredjivao šta češ odabrati za verovanje...Nisam.

Pa ti rece...

A što se tiče rasprave uopšte te ne primoravam na istu. Uvek možeš da zaboraviš da ova tema postoji, zar ne...

To je tacno.

Nemam pojma na koje ti pitanje nisam odgovorio...Ako mi je promaklo zbog brzine kojom pišem ovde a boraveći prilično vremena tamo na temi kuran, ponovi mi to pitanje. Rado ću odgovoriti.

Odgovorio si, u redu je.

Šta mislite o ovom...

Život je prilika - iskusi je
Život je lepota - divi joj se
Život je san - učini ga stvarnim
Život je izazov - suoči se s njim
Život je zadatak - izvršavaj ga
Život je igra - igraj se
Život je dragocen - njeguj ga
Život je bogatstvo - čuvaj ga
Život je ljubav - uživaj je
Život je tajna - pronikni je
Život je obećanje - ispuni ga
Život je tuga - nadiđi je
Život je himna - pevaj je
Život je borba - prihvati je
Život je tragedija - uhvati se s njom u koštac
Život je avantura - usudi se
Život je sreća - zasluži je
Život je život - brani ga

Majka Tereza

ovo mi lici na ono kad se lekari ''polome'' oko nekaog pacijenta,operisu ga 10 sati,ovaj se oporavi i mrtav ladan kaze : ''Dobro sam,hvala Bogu'' :D
zasto i nesto dobro u toj Bibliji ne bi bilo od coveka?

Vrlo je prosto, kako ne kapiras? Ako je dobro, UVEK je od Boga, pa makar i bilo preko coveka.

Ako se lekar polomi da spase nekoga onda to radi sa bozijim blagoslovom. Naravno, lekaru treba zahvaliti. Ali i Bogu.

Mada, iskreno, nisam cuo niti verujem da neko koga doktori spasu nece prvo njima zahvaliti, tako da ti je primer netacan i uvredljiv cak. z:p

Vrlo je prosto, kako ne kapiras? Ako je dobro, UVEK je od Boga, pa makar i bilo preko coveka.

Ako se lekar polomi da spase nekoga onda to radi sa bozijim blagoslovom. Naravno, lekaru treba zahvaliti. Ali i Bogu.

Mada, iskreno, nisam cuo niti verujem da neko koga doktori spasu nece prvo njima zahvaliti, tako da ti je primer netacan i uvredljiv cak. z:p

Lekar ateista da radi sa božijim blagoslovom...:dontunderstand:

I naravno...svaka uspela operacija je bila sa božijim blagoslovom ...a šta biva sa onim koje nisu bile uspešne...

Lekar ateista da radi sa božijim blagoslovom...

Secas se onoga kad sam ti objasnjavao da si ti u stvari vernik. Eto ti primera.

I naravno...svaka uspela operacija je bila sa božijim blagoslovom ...a šta biva sa onim koje nisu bile uspešne...

Namera se racuna. Lekar je dao sve od sebe (pod uslovom), sta ce covek... Ostalo je u bozijoj ruci. Tamo i odgovore treba traziti.

Secas se onoga kad sam ti objasnjavao da si ti u stvari vernik. Eto ti primera.
Jerohinac vernik ???? Pa ti si potpuno izgubio kompas.

Namera se racuna. Lekar je dao sve od sebe (pod uslovom), sta ce covek... Ostalo je u bozijoj ruci. Tamo i odgovore treba traziti.
Znaci :

Operacija uspela - Bozija zasluga
Operacija neuspela- doktor dao sve od sebe ali hebiga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back