VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu si, sad kad malo bolje razmislim, moze i bez konkretnog objekta. Razlika je u tome sta ti je u tom trenutku vise potrebno, da tako kazem, u zivotu. Evo da dam primer: ja seksualnu zelju mogu da osecam prema nekom ko mi nista ne znaci, a pozudu prema nekom ko mi nesto znaci. E sad, ako nemam takvu osobu u zivotu, mogu da osecam ili jedno ili drugo sa iscekivanjem osobe koja ce se uklopiti u te moje trenutne potrebe. Je l' to mislis?

ja mogu da osećam i jedno i drugo bez ikakve sopoljašnje stimulacije, od strane druge osobe... :lol:
možeš da žudiš za osobom koja se ukalpa u tvoje potrebe... ali nisam mislila na to. to bi značilo da žudiš za sopstvenom kreacijom, nečim što postoji samo u tvojoj glavi. pa ako nađeš nešto za šta se kasnije ispostavi da se i ne uklapa u to što si zamislila, može da te osakati.
više sam za opipljivo, recimo da mogu da poželim i uzmem bez upliva emocija, ali ako postoji izbor između komletnog odnosa i površnog, znači samo gašenje požude, biram ovo prvo.
sada sam i ja zakomplikovala... hoću da kažem je da svako osećanje, čisto fizičko ili emotivno uslovljeno potrebama, ponekad krivo vođeno željama, ali individualna stva koja u obzir uzima i trenutno stanje subjekta. što znači da danas mogu da osećam potrebu za jednim dok se to sutra neće desiti... ili ako zadovoljim požudu, da izgubim interesovanje. površne nagone ne smatram nečim što mogu da održe bilo koga u nekom trajnom odnosu, pa čak ni individualno, sami sa sobom ne možemo da potražujemo ovako nešto na duže staze. valjda sam jasna... :lol:
sve ovo o čemu pričamo je jednokratno, sem u slučajevima kada postoji druga strana, pa sve ovo i mnogo više usmerimo ka njemu, inspirisani tom nekom osobom. znači, ako nema stimulansa, ili ćeš preuzeti stvari u svoje ruke, ili ćeš taj nagon potisnuti, ili ćeš ga ugasiti sa prvim koji naleti. ovde glasam za opciju jedan. :lol:

NAGON JE UROĐENA ŽUDNJA. E dalje od ovog ne idem. I samu sebe zbunjujem :malav:

Ili je žudnja urodjeni nagon :D

Nagon o kojem pričamo je nagon za samoodržanje.
On se u osobi manifestuje kao žudnja.
Žudnja postepeno evoluira u zaljubljenost. (Zna priroda to sve lepo da upakuje, varalica stara :) )
I to je već sasvim jasno želja za tačno određenom osobom...tj. seksom sa tom osobom.

A nakon toga se javlja čežnjaaa....

:D

A ljubav...nju sam zaboravio....hm....to je tamo odmah posle zaljubljenosti. Može biti odmah posle nje, pre seksa ili posle... :) Možda i u toku :D

Poslednja izmena:
Ili je žudnja urodjeni nagon :D

Nagon o kojem pričamo je nagon za samoodržanje.
On se u osobi manifestuje kao žudnja.
Žudnja postepeno evoluira u zaljubljenost. (Zna priroda to sve lepo da upakuje, varalica stara :) )
I to je već sasvim jasno želja za tačno određenom osobom...tj. seksom sa tom osobom.

A nakon toga se javlja čežnjaaa....

:D

A ljubav...nju sam zaboravio....hm....to je tamo odmah posle zaljubljenosti. Može biti odmah posle nje, pre seksa ili posle... :) Možda i u toku :D

a da pokušamo da odvojimo ove pojmove, tačnije, da ih rasčlanimo?
ne vidim nikakvu vezu između sexa, zaljubljenosti i ljubavi. niti je taj put utaban.

ja mogu da osećam i jedno i drugo bez ikakve sopoljašnje stimulacije, od strane druge osobe... :lol:
možeš da žudiš za osobom koja se ukalpa u tvoje potrebe... ali nisam mislila na to. to bi značilo da žudiš za sopstvenom kreacijom, nečim što postoji samo u tvojoj glavi. pa ako nađeš nešto za šta se kasnije ispostavi da se i ne uklapa u to što si zamislila, može da te osakati.
više sam za opipljivo, recimo da mogu da poželim i uzmem bez upliva emocija, ali ako postoji izbor između komletnog odnosa i površnog, znači samo gašenje požude, biram ovo prvo.
sada sam i ja zakomplikovala... hoću da kažem je da svako osećanje, čisto fizičko ili emotivno uslovljeno potrebama, ponekad krivo vođeno željama, ali individualna stva koja u obzir uzima i trenutno stanje subjekta. što znači da danas mogu da osećam potrebu za jednim dok se to sutra neće desiti... ili ako zadovoljim požudu, da izgubim interesovanje. površne nagone ne smatram nečim što mogu da održe bilo koga u nekom trajnom odnosu, pa čak ni individualno, sami sa sobom ne možemo da potražujemo ovako nešto na duže staze. valjda sam jasna... :lol:
sve ovo o čemu pričamo je jednokratno, sem u slučajevima kada postoji druga strana, pa sve ovo i mnogo više usmerimo ka njemu, inspirisani tom nekom osobom. znači, ako nema stimulansa, ili ćeš preuzeti stvari u svoje ruke, ili ćeš taj nagon potisnuti, ili ćeš ga ugasiti sa prvim koji naleti. ovde glasam za opciju jedan. :lol:

Slazem se sa svim :d
Ali ovo heklanje...mislim da cu vrisnuti od smeha kad sledeci put budem videla bakutu sa heklicom i sustiklom :D

smisao ni ne tražimo, one već postoje svaka za sebe... svaka ima smisao za sebe i svaka opstaje samostalno, sem ljubavi, tu mora da postoji i velika doza hemije.
mada ja ne verujem da je išta trajno... sve ovo je podložno promenama.

I želja ti je čista hemija. I žudnja.
Hormoni i sve to....

Ljubav je samo najsloženiji hemijski proces :D Kako ovo romantično zvuči :D

Slažem se da ništa nije trajno...

I želja ti je čista hemija. I žudnja.
Hormoni i sve to....

Ljubav je samo najsloženiji hemijski proces :D Kako ovo romantično zvuči :D

Slažem se da ništa nije trajno...

znam, ali ne volim tako da razmišljam o njoj... opet postoje mnoge druge stvari koje pokrecću ceo taj proces. ne možemo da osetimo ljubav sa svakom osobom sa kojom smo bili... ali hemiju možemo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back