VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa krste neću otići zbog tebe zato što sam prevazišla takve kao ti. Ne kažem da ne postoje ljudi ovdje koji me intelektualno ne mogu nadmašiti, ali ti definitivno nisi među njima. Da bi bio ozbiljan sagovornik kada te pitam gdje sam spomenula dijete od 2 do 3 godine, odgovor nije sasvim malo dijete.

Lepo sam ti predočio da nisi ti spomenula dete od 2-3 godine već ja i to argumentovao. Ali evo i da ponovim...

A možda je sa svoje tri godine znala i da čita i da piše a možda je govorila i nekoliko jezika....ma daj....

Mislim da sam ti prosto ''nacrtao'' da si ti meni napisala...hajde da ponovim...

. Ali u početku, kada si bio sasvim malo dijete neko ti je rekao da postoje bubrezi i da postoji Deda mraz. Deda mraz je prestao donositi poklone (baš je zločast) pa si spoznao laž, a bubrezi rade i dalje (hvala Bogu) i ostali su istina.

i da sam ja onda pisao da mi kao detetu od 2-3 godine nisu pričali o tome...

Evo našla sam - da ne citiram može i ovako:

Nije isto kada se sa sasvim malim detetom priča naravno na nivou malog deteta a nešta je drugo kada ti predočiš tvrdnju da si o unutrašnjim organima a posebno bubrezima bila edukovana u toj meri da bi ti pozavideli i studenti medicine a da si uporedo sa tim čvrsto verovala u ...deda mraza. I to na način da ti je više značio sam deda mraz nego poklon od njega.

Da ovo sam ja napisao. I šta je problem sa ovim...Tako inteligentna a nisi čula za ...sarkazam...

Svaki put kada sam te pitala gdje sam ja navela nešto što si izvrnuo preskočio si ili zamutio odgovor.
Izvoli, tvoj red.

I svaki put sam ti argumentovano postavio postove koji jasno ukazuju da ti je sujeta uzbrkana malo previše.

Vitlali bi smo nagi po ovom svetu bez svesti o tome. Ne bi smo imali svoje ''JA'' ne bi smo imali identitet, ne bi smo bili medjusobno različiti...jednostavno bili bi smo nešto kao roboti.[/QUOTE

e ne verujem da cilj bio da postanemo niko i nista....bez greha bi bili i to je ok....znanje smo trebali da dobijemo ali ne ovakvo...tu je negde zeznuta stvar pa se sve izokrenulo...

Vitlali bi smo nagi po ovom svetu bez svesti o tome. Ne bi smo imali svoje ''JA'' ne bi smo imali identitet, ne bi smo bili medjusobno različiti...jednostavno bili bi smo nešto kao roboti.[/QUOTE

e ne verujem da cilj bio da postanemo niko i nista....bez greha bi bili i to je ok....znanje smo trebali da dobijemo ali ne ovakvo...tu je negde zeznuta stvar pa se sve izokrenulo...

Šta misliš...gde je, zbog čega i kako...zeznuta stvar...

bez ikakvog znanja i ko pecinski ljudi bi ziveli...ili?

Pa skoro da, kao neke pitome životinjice, npr. delfini. :)
A zar misliš da pećinski ljudi ne mogu biti srećni?

Nisu Oni pojeli bilo kakvo znanje, već ono zabranjeno, metaforički rečeno, a što bi u prevodu značilo znanje koje ne donosi nešto dobro, već loše.
Kao kada bi delfini probali da žive na kopnu, metaforči bi time pojeli zabranjenu voćku, i mislim da se ne bi dobro proveli zbog toga.

Poslednja izmena:
Pa skoro da, kao neke pitome životinjice, npr. delfini. :)
A zar misliš da pećinski ljudi ne mogu biti srećni?

Nisu Oni pojeli bilo kakvo znanje, već ono zabranjeno, metaforički rečeno, a što bi u prevodu značilo znanje koje ne donosi nešto dobro, već loše.
Kao kada bi delfini probali da žive na kopnu, metaforči bi time pojeli zabranjenu voćku, i mislim da se ne bi dobro proveli zbog toga.

A zabranjeno znanje je bilo da znaju da su goli, da imaju svest o tome...:think:

u tome je i stvar nisu se pokajali ali doso i strah u kosti...pa kako da se pokaju?
bas zeznuto

Možda je probelm što se u raju tada nije pojavio Jovan Krstitelj ili pak Isus da im kažu ono...pokajte se...

A bog je mogao i da im onako velikodušno oprosti...i da im kaže ...pogrešili ste prvi put ali...nemojte više...

A šta misliš, zašto im nije oprostio...

Mislim da nema šansi da se to...sazna.

Postanak 3:9-11...

''A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si?A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega?''

pa istina dodje kad tad...a tako bi volela to da saznam...taj njihov pocetak...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back