jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Jerohinac je samo - tvrdoglav![]()
Nisam tvrdoglav. Fazon je u nečem drugom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jerohinac je samo - tvrdoglav![]()
Kako ono beše...
"Moramo biti veoma ozbiljni i trezveni kada govorimo o svojoj veri. Često kažemo da verujemo u ovo ili ono a u stvari smo od nekog drugog prihvatili da je to istina. Nije nas briga da to dublje istražimo.I sve dok ova istina ili iluzorna istina nije slomljena ili uništena, mi je uzimamo zdravo za gotovo. To je loša vera. Ono što treba da učinimo kad se susretnemo sa takvom vrstom vere je da se konfrontiramo sa njom putem iskustva. Treba da pitamo sebe da li imamo neko iskustvo u vezi sa tim i ako nemamo treba da to bude polje koje ćemo istražiti. Ne možemo reći Ja sam siguran, ja to razumem iskustveno."
Pa u redu, može dete od par godina da shvati kako bubrezi funkcionišu, tj,. koja je njihova uloga...
Nije to atomska fizika![]()

I ne znam zasto se stalno vrtimo oko istog, kao da me ne razumes sta pricam, a iskreno sumnjam da je tako. Vise mi deluje da je djavolkov sindrom leranja u krug nekako presao na tebe.![]()

Nisam tvrdoglav. Fazon je u nečem drugom.
Pa ne mozes sve iskustveno da proveris, zar ne? Mislim, kada nekog udare kola i on mi kaze da je u velikim bolovima, ja mu verujem, ne idem da se bacim pod auto da bih iskustveno proverila...
Pa ne mozes sve iskustveno da proveris, zar ne? Mislim, kada nekog udare kola i on mi kaze da je u velikim bolovima, ja mu verujem, ne idem da se bacim pod auto da bih iskustveno proverila...

Nije to sindrom leranja u krug, već sindrom iteracija, kada na osnovu novih spoznaja iznova ispituješ početno pitanje.![]()
A nije li čudno da to isto dete shvati to i pored toga shvati da postoji deda mraz...![]()
Pričaj mi nešta o tome, svega ti...Šta misliš šta sam radio veliki deo dana sa svojim unukom od njegove 2 do šeste godine...dok su mu roditelji bili na poslu...da ne govorim nekada davno u vezi sa svojim sinom koji je već odavno zreo čovek. Šta misliš o čemu pričam sa malom unukom ...
Prosto ne mogu da verujem da si napisala šta si napisala. No tvoje je pravo da budeš u takvom uverenju koje sa stvarnim stanjem stvari nema nikakve veze.
E ali neke stvari možeš spoznati samo iskustveno...
Recimo tu beskonačno puta puta spominjanu ljubav...moraš je doživeti da bi znala. Da ne bude ono:
"Divna je ta ljubav, baš sam mnogo čitao o njoj"![]()
E ali neke stvari možeš spoznati samo iskustveno...
Recimo tu beskonačno puta puta spominjanu ljubav...moraš je doživeti da bi znala. Da ne bude ono:
"Divna je ta ljubav, baš sam mnogo čitao o njoj"![]()

Ako već pričaš sa unukom, a pričao si i sa sinom onda znaš koliko zapitkuju i znaš da uvijek postoje načini da se djeci teško razumljive teme objasne na način na koji ih mogu razumjeti. Pošto i ja imam dosta staža u odgoju djece, ne kao ti u fazu unučića vjerovatno neću ući još neko vrijeme, onda su tvoji prethodni postovi trebali da predstavljaju šta? Nisam ja htjela da ti kažem da si loš roditelj, ni loš deda. Ja sam te samo pratila.
A šta ćemo sa onima koji ljubav nisu iskustveno spoznali ali veruju da je divna i tako to...![]()
Mislis, da ne bude ono "Znam ja sta je seks, pricao mi jedan sto je gledao."![]()

Pa onda ide prvo opservacija: vide kako je drugima lepo, pa onda bi i oni da probaju.![]()

Pogrešno si k ako kaza...pratila...ali ni ne pomišljam da ti to zamerim...
Samo formalno, ali ne i suštinski.![]()
A šta ćemo sa onima koji ne smeju da...probaju...![]()
Zapravo taj pasus je nekako najinteresantniji nekom pravom verniku, nekom ako tako mogu reći, uobičajenom hrišćaninu verniku, možda zato što sam primetio da u našim krajevima vernici podrazumevaju da treba na slepo verovati bibliji ili popu ili knjizi oca Nikolaja ili čemu već.Pa ne mozes sve iskustveno da proveris, zar ne? Mislim, kada nekog udare kola i on mi kaze da je u velikim bolovima, ja mu verujem, ne idem da se bacim pod auto da bih iskustveno proverila...
Vjeruj mi, nemaš šta da mi zamjeriš. Nisam pogrešno pratila. Čitala sam tvoje postove. Odgovarala sam upravo na ono što je napisano. Rekla sam ti u nekom od prethodnih postova, zna to da bude izuzetno klizav teren.
Kako god, vidim da si ti sa svojom djecom mnogo propustio.
Znaš sva djeca pitaju i izuzetno je bitno djeci davati odgovore na pitanja. Vjerovatno je suviše kasno da ti to sada objašnjavam, ali možda to možeš prenositi dalje. Svako pitanje može da se odgovori uz strpljenje i na način na koji će to dijete shvatiti.
Nisam ja nešto kao Mocart, nisam ni čudo od djeteta, kao što rekoh bila sam sasvim prosječno dijete. To što tebi nisu pričali, a nisi ni ti svojoj djeci, pa ni tvoja djeca svojoj djeci predstavlja propust.
Da, da ..u jednom se vrtiš u krug....a u drugom se penješ spiralom![]()
Samo formalno, ali ne i suštinski.![]()