Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Ма то нико не спори. И једно и друго треба да буду свесни да абортус као опција НЕ ПОСТОЈИ, и да буду свесни КОЈЕ МЕТОДЕ КОНТРАЦЕПЦИЈЕ ПОСТОЈЕ и које су последице не коришћења контрацептивних средстава!

trebalo bi,ali zasto nisu,ili jesu a ne mare,zasto?Mislim da se vise bavimo pitanjem da li treba zabraniti ili ne,a ne pitamo se zasto se to desava,zasto je broj abortusa tako velik,zasto je to postala obicna intervencija?

... da bi ubile fetus koji je nastao silovanjem,

A zašto bi se bilo koja silovana osoba odlučila na abortus? Zar samo sliovanje nije trauma? Zar takvoj osobi treba još jedna trauma? Da li ti znaš za još jednu tekovinu moderne medicine, pilulu koja se uzima do 72 časa nakon seksualnog odnosa? Smatram da je daleko lakše i manje stresno popiti pilulu od vađenja fetusa iz utrobe.
Ili možda misliš na one silovane žene, koje drže zatvorene godinam po podrumima? Pa kako takva žena da dođe u medicinsku ustanovu na abortus ako je zatvorena? Hmmm, izgleda da silovanje i nije neki adut za opravdanje abortusa.

trebalo bi,ali zasto nisu,ili jesu a ne mare,zasto?Mislim da se vise bavimo pitanjem da li treba zabraniti ili ne,a ne pitamo se zasto se to desava,zasto je broj abortusa tako velik,zasto je to postala obicna intervencija?

Не маре - и то је за тебе смислено оправдање за ову гнусну појаву!:dash:
Е па због тога и треба забранити абортус (осим у ретким оправданим случајевима) да би почели да маре!

Pitaj svakog ginekologa da li mu je pri porodjaju bitniji zivot majke ili zivot deteta ?
Takvim stavom o abortusu ogranicavas zenama pravo na fizicki inegritet.
Zapitas li se nekada kakav bi zivot bio tom nezeljenom detetu ? Kvalitet zivota nije bitan?

Сигурно лепши него овом абортираном

Bilo bi to da bi Srbija bila puna dece koji umiru od gladi, i dece koja su zaceta silovanjem, u najvecem broju slucajeva nasilnim incestom.

Zamisli situaciju kad dete odraste i otkrije da mu je tata ustvari mamin tata koji ju je silovao.

Vi konzervativci ste u stvari i jako liberalni, da se vi pitate, ovo drustvo bi bilo mesavina svega i svacega...

Таквих случајева тешко да има и 1 проценат.
Као што су поменули остали форумаши, данас постоје 1000 начина контрацепције, и ако нека девојка и поред тога затрудни онда је она класичан болид, а колико знам болидима није дозвољено да се сами брину о свом животу него за то постоје посебне институције а ти хоћеш да једном болиду даш право да одлучује о животу и смрти будућег човека.

Ovo si utvrdio na osnovu kojeg ispitivanja? Ili to ceniš po sebi? Lično, ne verujem da si sam sebi bio uzor. Svejedno, ovo nije istina. Da li si u toj analizi došao do brojke, koliko devojaka uradi abortus, da im muž ili dečko ne znaju za to? Da li je to dete samo njeno, samim tim što raste u njenoj utrobi? Šteta što smo sisari, jer da nosimo jaja, ovo bi sve bilo daleko lakše.
Što se tiče sankcionisanja žena, hajde da se malo zapitamo zbog čega sve žene dolaze na abortus. U koliko slučajeva otac zna da se vrši abortus? Ukoliko se i otac složi sa ovom opcijom, jednako je odgovoran kao i majka.
I zašto se piše o abortusu isključivo kod devojčica i devojaka? Da li stvarno mislite da su one te koje najčešće tako rade? Mislite da udate žene to ne rade? Onda ste u zabludi.
To što žena ide na abortus ne znači uvek da ona nije sposobna da bude majka. Ona će činom rađanja svakako postati majka, čak i ako nije sposobna da odgaji to dete. Postoje ljudi koji ne mogu da imaju decu. Zašto njima uskratiti mogućnost da budu roditelji, tj. staratelji?
Da li misliš da jedna žena (ili devojka, nebitno) koja uradi 10 abortusa godišnje treba tako da se ponaša i to stalno radi? Zato što je to njeno pravo i to podržavaju tekovine moderne medicine?

Za ono sto sam rekao da se muskarci tako ponasaju nije potrebno ispitivanje, narocito zbog toga sto nijedno ispitivanje ne bi dalo tacne rezultate. Istina je i da 'najempaticniji' muskarac ne moze da zamisli sebe u ulozi trudne zene i zene koja radja, kamoli kad je u pitanju prosecni muskarac. Pa naravno da bi vecina muskaraca u anketi napisalo 'da, jako se brinem sto ona ide na abortus, to je jako ozbiljna stvar'. Istina je da je zeni 1000 puta teze, vecini muskaraca je abortus odlazak kod zubara. Za porodjaj to nije tacno, ali za abortus jeste. I to je stvar prirode.

Zena koja uradi 10 abortusa godisnje, vise i nece moci da radja decu, tako da je bespredmetno pricati o takvim slucajevima.
I niko ne uskracuje mogucnost neplodnim ljudima da budu roditelji i staratelji, sirotista su uvek puna, mogu da biraju.
A naravno da ogroman procenat abortusa cine oni abortusi koji rade udate zene. To sto je neko udat i vec ima decu ne znaci da je sposoban da bude majka TOM KONKRETNOM DETETU. Nije sposobnost da se bude majka neki apstraktni pojam, vec konkretni, zavisi od deteta do deteta.

A zašto bi se bilo koja silovana osoba odlučila na abortus? Zar samo sliovanje nije trauma? Zar takvoj osobi treba još jedna trauma? Da li ti znaš za još jednu tekovinu moderne medicine, pilulu koja se uzima do 72 časa nakon seksualnog odnosa? Smatram da je daleko lakše i manje stresno popiti pilulu od vađenja fetusa iz utrobe.
Ili možda misliš na one silovane žene, koje drže zatvorene godinam po podrumima? Pa kako takva žena da dođe u medicinsku ustanovu na abortus ako je zatvorena? Hmmm, izgleda da silovanje i nije neki adut za opravdanje abortusa.

Ма једноставно оправдање НЕ ПОСТОЈИ. Жртвама силовања треба дати право, а да ли ће то право и искористити је на њима. У случајевима тешких физиолошких деформитета такође, али овима што абортус доживљавају као контрацептивно средство то "право" треба ЗАБРАНИТИ!

Bilo bi to da bi Srbija bila puna dece koji umiru od gladi, i dece koja su zaceta silovanjem, u najvecem broju slucajeva nasilnim incestom.

Zamisli situaciju kad dete odraste i otkrije da mu je tata ustvari mamin tata koji ju je silovao.

Vi konzervativci ste u stvari i jako liberalni, da se vi pitate, ovo drustvo bi bilo mesavina svega i svacega...

:hahaha: ajde bre vise odyebite sa tim nebulozama,muka mi vas je vise citati........:dash:

Da,dozvolicemo ubijanje oko milion dece(otprilike na 1 milion se desi tvoj primer) radi jednog deteta napravljenog silovanjem,a onako usput abortus u slucaju silovanja niko ne bi zabranio.

Ali bitno je da vi imate sta da kuckate........i ti pricas o liberalima,kurchevima i palcima a blage s mozgom nemas.:dash::dash:

:hahaha: ajde bre vise odyebite sa tim nebulozama,muka mi vas je vise citati........:dash:

Da,dozvolicemo ubijanje oko milion dece(otprilike na 1 milion se desi tvoj primer) radi jednog deteta napravljenog silovanjem,a onako usput abortus u slucaju silovanja niko ne bi zabranio.

Ali bitno je da vi imate sta da kuckate........i ti pricas o liberalima,kurchevima i palcima a blage s mozgom nemas.:dash::dash:

Ово подвучено се праве да нису видели!

Не маре - и то је за тебе смислено оправдање за ову гнусну појаву!:dash:
Е па због тога и треба забранити абортус (осим у ретким оправданим случајевима) да би почели да маре!

za koga je opavdano,za mene?Procitaj ranije postove pa ces videti moja shvatanja,niko se ne bavi razlozima svi se bave zabranama,to je dokaz da ne zelite da pomognete ljudima vec da im zabranjujete i tako resite situaciju,lako je zabranjivati kada niste vi u pitanju,tesko je sprovesti mere da se taj broj smanji,da se moralna shvatanja popnu na visi nivo,pa tek onda ograniciti abortus na neke "teske slucajeve".Ne moze nista odjednom i treba pomoci ljudima i usmeriti ih na pravi put,najlakse je osudjivati i zabranjivati,ljudi su uvek nalazili druge nacine da dodju do cilja.Nije problem radnja,problem su shvatanja,namera,razlozi koji pokrecu ljude na tako nesto,moral drustva...a to niko nije spomenuo vec se svi igraju sefova koji sporovode zabrane a ne pitaju se sta dovodi do takvih odluka.

To je samo jedan od 'aduta', nikako najbitniji adut. Niko ne brani silovanoj zeni da rodi. Ako zeli, neka uradi to. Ta pilila Postinor sprecava da se oplodjena jajna celija 'ugnezdi' u matericu, to nije kontracepcija. Naravno da je ona bolja od abortusa, ali nju danas puno mladih devojaka guta kao vitamin C, i to je isto tako losa stvar. I ne mozes ocekivati da sve zene razmisljaju na taj nacin, mnoge nemaju pojma sta ih je snaslo mesec dana posle zaceca, nisu sve zene pametne i odgovorne. Kod te pilule je opet u pitanju 'ubistvo' , tako da i ona ne bi bila po volji ovima sto su protiv 'ubistva'...

za koga je opavdano,za mene?Procitaj ranije postove pa ces videti moja shvatanja,niko se ne bavi razlozima svi se bave zabranama,to je dokaz da ne zelite da pomognete ljudima vec da im zabranjujete i tako resite situaciju,lako je zabranjivati kada niste vi u pitanju,tesko je sprovesti mere da se taj broj smanji,da se moralna shvatanja popnu na visi nivo,pa tek onda ograniciti abortus na neke "teske slucajeve".Ne moze nista odjednom i treba pomoci ljudima i usmeriti ih na pravi put,najlakse je osudjivati i zabranjivati,ljudi su uvek nalazili druge nacine da dodju do cilja.Nije problem radnja,problem su shvatanja,namera,razlozi koji pokrecu ljude na tako nesto,moral drustva...a to niko nije spomenuo vec se svi igraju sefova koji sporovode zabrane a ne pitaju se sta dovodi do takvih odluka.

Ок и ја сам прво помислио не одједном, и ту се можемо сложити, направити акцију у којој ће се годину дана (највише) максимално радити са свим слојевима друштва и рећи им да од тог и тог дана више нема абортуса.
Мада ми смо такви ако нам кажеш имате годину дана да се навикнете на везивање појасева, ми се нећемо везивати док не прође тих годину дана и почне жестоко кажњавање!

E ti bas znas da je jedno u milion :roll:
Pa stani, ja treba da u svakom postu objasnjavam da argument silovanja nije najbitniji argument, i da je najbitniji argument PRAVO ZENE NA TELESNI INTEGRITET.

Ili pratite celu temu, ili gledajte Skupstinu na RTS-u, zanimljiva je...

Ово подвучено се праве да нису видели!

Prave se konstantno.

Prvo odvale glupost milenijuma-imam prava da radim sta hocu sa svojim telom........kada im u 2 prosto prosirene stavis do znanja da tudje telo ne moze biti tvoje telo(logicno :roll: ),onda krene nebuloza br. 2.......kazne nece uroditi plodom,broj abortusa ce biti isti samo ce se iskradati.....i sad kako ti boodali da objsnis da se ukine kaznjavanje lopovluka da bi u roku od 5 sati izbio treci svetski rat.........toliko o tome koliko zakon ne vredi.
A onda mantra o musko zenskim odnosima,samoubistvima itd.

Poneki malo gluplji i bezobrazniji pocne da zasniva svoju tezu na osnovu 0,1% slucajeva kao sto su silovanja,moguca smrt majke itd a VEOMA DOBRO su procitali xy puta da bi se u tom slucaju dozvolio.......

Ali sta vredi kada su oni nagovorili(naterali) svoje sestre,devojke,shvalerke ili su sami izvrsili,pa im sad ni jedan argument nije potreban........jednostavno ljudi to dozivljavaju kao napad na sebe(sto i jeste) i to je to.

Ljudski sebichluk nema granica.

E ti bas znas da je jedno u milion :roll:
Pa stani, ja treba da u svakom postu objasnjavam da argument silovanja nije najbitniji argument, i da je najbitniji argument PRAVO ZENE NA TELESNI INTEGRITET.

Ili pratite celu temu, ili gledajte Skupstinu na RTS-u, zanimljiva je...

Znam ja,znas ti a znaju i svi.

Stani polako........nemoj da pises tu rec-argument,jer tvoja strana nema ni jedan jedini dok strana za zabranu ima par miliona istih.......stavise,ovo je jedini slucaj kada sam u zivotu video toliki neskald.

Ovo samo po sebi ne moze biti argument,jer zena kao prvo nema prava da raspolaze sa tudjim tj. ocevim detetom,a kao drugo nema prava da raspolaze sa tudjim zivotom.

A te mantre ostavi za neku budalu,chush telesni integritet.

Nema bre pravo da ubija i kraj.

Poslednja izmena:
To je samo jedan od 'aduta', nikako najbitniji adut. Niko ne brani silovanoj zeni da rodi. Ako zeli, neka uradi to. Ta pilila Postinor sprecava da se oplodjena jajna celija 'ugnezdi' u matericu, to nije kontracepcija. Naravno da je ona bolja od abortusa, ali nju danas puno mladih devojaka guta kao vitamin C, i to je isto tako losa stvar. I ne mozes ocekivati da sve zene razmisljaju na taj nacin, mnoge nemaju pojma sta ih je snaslo mesec dana posle zaceca, nisu sve zene pametne i odgovorne. Kod te pilule je opet u pitanju 'ubistvo' , tako da i ona ne bi bila po volji ovima sto su protiv 'ubistva'...

Мићо све је боље од абортуса!
На крају само да ти кажем немој да се залажеш за абортус него се залажи да ове што немају појма шта их је снашло (а знају да треба да се крешу), спознају шта их може снаћи уколико се понашају неодговорно (пре свега према себи), а са легализованим абортусом нико се никада неће потрудити да до спознаје дође, људи су стока увек иду линијом мањег отпора!

Za ono sto sam rekao da se muskarci tako ponasaju nije potrebno ispitivanje, narocito zbog toga sto nijedno ispitivanje ne bi dalo tacne rezultate. Istina je i da 'najempaticniji' muskarac ne moze da zamisli sebe u ulozi trudne zene i zene koja radja, kamoli kad je u pitanju prosecni muskarac. Pa naravno da bi vecina muskaraca u anketi napisalo 'da, jako se brinem sto ona ide na abortus, to je jako ozbiljna stvar'. Istina je da je zeni 1000 puta teze, vecini muskaraca je abortus odlazak kod zubara. Za porodjaj to nije tacno, ali za abortus jeste. I to je stvar prirode.

Zena koja uradi 10 abortusa godisnje, vise i nece moci da radja decu, tako da je bespredmetno pricati o takvim slucajevima.
I niko ne uskracuje mogucnost neplodnim ljudima da budu roditelji i staratelji, sirotista su uvek puna, mogu da biraju.
A naravno da ogroman procenat abortusa cine oni abortusi koji rade udate zene. To sto je neko udat i vec ima decu ne znaci da je sposoban da bude majka TOM KONKRETNOM DETETU. Nije sposobnost da se bude majka neki apstraktni pojam, vec konkretni, zavisi od deteta do deteta.

Za svaku tvrdnju moraš da imaš argument. Ti si ovo proizvoljno napisao. Ti (ni ja, niti bilo ko drugi) ne možeš znati šta ko misli, bez detaljnog ispitivanja.
I dalje misliš da su muškarci toliko često obavešteni da je urađen abortus?
Zašto je bespredmetno pričati o takvim slučajevima? Pa oni postoje. Retko sa 10 abortusa, al iih ima. Mnogo je više onih sa po 2, 3...5. Ko ne veruje da se neke žene tako ponašaju prema svom telu, neka svrati do dnevne bolnice u "Frontu" i raspita se malo. Sačekaće, jer je velika gužva tamo, ali vredeće.
To što neko već ima decu treba da znači da je odrastao, i samim tim, malo odgovorniji.
Voleo bih da vidim kad bi se "neopravdani" abortus skupo naplaćivao, šta bi se desilo. Da li bi neki prešli na jeftiniji vid zaštite od neželjenog deteta, recimo... kondom?
Nadam se da se sećate tužne kampanje od pre par godina, za Sico kondome - "Spreči da ne zakmeči", gde je trudnoća izjednačena sa polnim bolestima.
Edukacija i niže cene sredstava za kontracepciju treba da budu početak. Abortus samo kao krajnja nužda. A to ne znači da neko može da uradi taj zahvat 5, 10 ili 20 puta.

Kakav bre telesni integritet ako neko ide vise puta na abortus time postuje svoj telesni integritet?

Да ове што се черече по оним одвратним столовима и дозвољавају да им разно-разним металним справама копају по утроби баш држе до интегритета!

Ок и ја сам прво помислио не одједном, и ту се можемо сложити, направити акцију у којој ће се годину дана (највише) максимално радити са свим слојевима друштва и рећи им да од тог и тог дана више нема абортуса.
Мада ми смо такви ако нам кажеш имате годину дана да се навикнете на везивање појасева, ми се нећемо везивати док не прође тих годину дана и почне жестоко кажњавање!

mnogo smo mi unazadjeni da bi to tako funkcionisalo,treba obezbediti sredstva iz budzeta za pomoc u cilju planiranja porodice,pomoc samohranim majkama,ocevima,razni popusti za roditelje,edukacija mladih(zasto im ne bi dolazili leceni narkomani,ljudi koji imaju HIV...)i pricali im iskustva i kako da se zastite,sta je sve opasno,znas da sad svaki privatnik fino opipa da li planiras porodicu jer za njega nisi podoban ako planiras(nema zastite radnika),zakoni ne stite narod jer se ne primenjuju,a za tako nesto treba vise od godinu dana i tek nakon toga sledece mere u zavisnosti od napretka predhodnih.Mi smo mnogo osteceni u svim segmentima i ne moze se jedno poboljsati dok se nesto drugo,trece...peto ne poboljsa,sve je to povezano i mora da traje duze vreme ako se zele dugotrajni i kvalitetni rezultati.

mnogo smo mi unazadjeni da bi to tako funkcionisalo,treba obezbediti sredstva iz budzeta za pomoc u cilju planiranja porodice,pomoc samohranim majkama,ocevima,razni popusti za roditelje,edukacija mladih(zasto im ne bi dolazili leceni narkomani,ljudi koji imaju HIV...)i pricali im iskustva i kako da se zastite,sta je sve opasno,znas da sad svaki privatnik fino opipa da li planiras porodicu jer za njega nisi podoban ako planiras(nema zastite radnika),zakoni ne stite narod jer se ne primenjuju,a za tako nesto treba vise od godinu dana i tek nakon toga sledece mere u zavisnosti od napretka predhodnih.Mi smo mnogo osteceni u svim segmentima i ne moze se jedno poboljsati dok se nesto drugo,trece...peto ne poboljsa,sve je to povezano i mora da traje duze vreme ako se zele dugotrajni i kvalitetni rezultati.

Пуно изговора, да се не би урадило НИШТА!

Kakav bre telesni integritet ako neko ide vise puta na abortus time postuje svoj telesni integritet?

A fetus naravno nije deo zeninog tela, zato sto ste vi spoznali filozofsku sustiu sta znaci pojedinacno bice, pa ste u stanju da od jednog bica napravite dva potpuno odvojena....:roll:

Te koje idu '10 puta godisnje na abortus' treba da obrazujete, da pravite drustvo gde ce skola i roditelji da ih obrazuju sta je to sex, a sta je to roditeljstvo. Tu kritiku upucujte roditeljima, drustvu, a ne ovima sto brane pravo na abortus. Abortus je samo grozna posledica debiliteta drustva, samim tim i debiliteta vecine ljudi u druzstvu.

A uostalom, niko nije odgovorio sta da se radi sa svom tom 'neabortiranom' decom ? Na silu cete naterati roditelje da vrse roditeljska prava, ili cete ih smestiti u sirotista ?

Sve sami teoreticari, daj recite sta cete konkretno da radite ?

:ok::ok::ok:

Znam ja,znas ti a znaju i svi.

Stani polako........nemoj da pises tu rec-argument,jer tvoja strana nema ni jedan jedini dok strana za zabranu ima par miliona istih.......stavise,ovo je jedini slucaj kada sam u zivotu video toliki neskald.

Ovo samo po sebi ne moze biti argument,jer zena kao prvo nema prava da raspolaze sa tudjim tj. ocevim detetom,a kao drugo nema prava da raspolaze sa tudjim zivotom.

A te mantre ostavi za neku budalu,chush telesni integritet.

Nema bre pravo da ubija i kraj.

Stani, po tebi fetus nije deo tela zene ? Ma nije, to je ustvari otkinuti deo tela muskarca, samo se dobro zamaskirao...Zivot je kad se rodi, da nije tako, deca bi dobijala imena po zacecu, a ne po rodjenu, i tvoj rodjendan bi bio onaj dan kada su ti se mama i tata 'sjedinili u strasti', a ne onaj dan kad si rodjen.

A fetus naravno nije deo zeninog tela, zato sto ste vi spoznali filozofsku sustiu sta znaci pojedinacno bice, pa ste u stanju da od jednog bica napravite dva potpuno odvojena....:roll:

Te koje idu '10 puta godisnje na abortus' treba da obrazujete, da pravite drustvo gde ce skola i roditelji da ih obrazuju sta je to sex, a sta je to roditeljstvo. Tu kritiku upucujte roditeljima, drustvu, a ne ovima sto brane pravo na abortus. Abortus je samo grozna posledica debiliteta drustva, samim tim i debiliteta vecine ljudi u druzstvu.

A uostalom, niko nije odgovorio sta da se radi sa svom tom 'neabortiranom' decom ? Na silu cete naterati roditelje da vrse roditeljska prava, ili cete ih smestiti u sirotista ?

Sve sami teoreticari, daj recite sta cete konkretno da radite ?

Te koje idu 10 puta na abortus treba momentalno poslati na dozivotnu pa nek se tamo obrazuju.

A sta su sa tobom uradili?

Stani, po tebi fetus nije deo tela zene ? Ma nije, to je ustvari otkinuti deo tela muskarca, samo se dobro zamaskirao...Zivot je kad se rodi, da nije tako, deca bi dobijala imena po zacecu, a ne po rodjenu, i tvoj rodjendan bi bio onaj dan kada su ti se mama i tata 'sjedinili u strasti', a ne onaj dan kad si rodjen.

Nije po meni nego nije.
A to sto ima neke veze i sto zena mora da ga rodi da bi zivelo ne cini ga njenim telom.

Fetus je po toj tvojoj logici u stvri ceo mushkarchev jer nastaje 100% tno samo od opodjenog spermatozoida?!

Nemoj da lupas gluposti,koliku si glupost odvalio prosto iritiras.......zivot je konstantno tu i kao spermatozoid,jer zivot ne moze da nastane iz nezivog......ali ti naravno o tome pojma nemas......samo sto se oplodnjoj usavrsava u LJUDSKO BICE,dakle on je isti od prvog do zadnjeg dana zivota,samo u razlicitim stepenima napretka i odumiranja.

I naravno da je fetus mushkarcevo telo u zeni(oplodjen spermatozoid) ali ti i o ovome pojma nemas,a vidim jos bi da se i nasalis sa tim :hahaha1:

A ovu glupost o rodjendanima necu ni da komentarisem......

Ajde mi odgovori-mada ne zasluzujes da pricam s tobom o ovoj temi shodno tvom katastrofalnom neznanju-kako se od po tebi mrtvog i nezivog fetusa tokom radjanja stvara-ZIVO BICE??????:hahaha1:

Aj mi samo objasni onako medicinski taj alhemicharski poduhvat?

Poslednja izmena:

Back