Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Поента приче, коју за дивно чудо и овде пропушташ није да ли неко дете треба да се роди или не, већ та да ли до трудноће треба да дође или не, и то да абортус није СРЕДСТВО КОНТРАЦЕПЦИЈЕ - већ најодвратније убиство!

Slazem se jedino da abortus nije sredstvo kontracepcije, niko ovde ne govori da je abortus normalna i dobra stvar. To je nesto tragicno.

Живот нових генерација је увек био битнији него претходних а то је и по становишту еволуције и по становиштиу креационизма

To je tacno, ali samo od onog trenutka kada se dogodi porodjaj, pre toga nije tacno.

Uostalom, druga je tema, ali voleo bih da ljudi svakodnevno dokazuju da su im zivoti dece bitniji od sopstvenih, a ne samo na recima.

Живот нових генерација је увек био битнији него претходних а то је и по становишту еволуције и по становиштиу креационизма

А САВАКО КО ЈЕ СПРЕМАН ДА УБИЈЕ ДЕТЕ МОРА БИТИ СПРЕМА И ДА СНОСИ КАЗНУ А НЕ ДА ГА НЕКИ НЕ ЉУДСКИ И НЕХУМАНИ ЗАКОН АБОЛИРА

A kazi ti nama koliko si razreda osnovne savladao ako nije tajna :lol:

Daj resenje sta ce ta rodjena deca posle da rade, ko ce da ih vaspitava i hrani, ovako samo ispadas licemer.
Zivot majke je najbitnija stvar, bitnija i od zivota novorodjenceta, i od zivota fetusa. Ti stavom protiv abortusa zagovaras stav da je zivot majke manje bitan.

Kami, slažem se sa tobom. Svaki akušer će ti to jasno dati na znanje. Živa majka može da začne i rodi novo, zdravo dete. Živo dete ne može da ima novu majku.
Međutim, ovde dolazimo do mnogo većeg problema. Nije reč o pojedinim slučajevima, već o nečemu što se radi u dnevnim bolnicama, svakog dana, masovno. Nema edukacije, nema volje da se nešto učini kako ne bi došlo do neželjene trudnoće.
Majke koje idu na abrotus, nemaju samo svoja prava već i neke odgovornosti. Ako nisu bile odgovorne za vreme vođenje ljubavi, neka preuzmu odgovornost prema svom detetu. Ukoliko one to ne mogu, ili ne žele, trba država da preuzme tu odgovornost, ali i majka treba da bude sankcionisana na neki način.
Zato i treba omogućiti abortus, ali pod određenim zakonom regulisanim uslovima.

Naravno da je neodgovorna (u ogromnoj vecini slucajeva), to joj ne oduzima pravo na abortus.
Lako je muskarcima da o ovome pricaju, kao i onim zenama koje nikada nisu imale nezeljenu trudnocu.

Znaci moze da se zajebawa tako u krug i nikom nista? Zasto je lako muskarcima da o ovome pricaju? Mislis da muskarac cija devojka to uradi na to gleda kao da je otisla kod zubara da izvadi zub? Sta znaci nezeljena trudnoca, pretpostavljam ona neplanirana? Ima masa zena koje su upale u neplaniranu trudnocu pa posle toga posveceno odgajaju svoju decu.

Kami, slažem se sa tobom. Svaki akušer će ti to jasno dati na znanje. Živa majka može da začne i rodi novo, zdravo dete. Živo dete ne može da ima novu majku.
Međutim, ovde dolazimo do mnogo većeg problema. Nije reč o pojedinim slučajevima, već o nečemu što se radi u dnevnim bolnicama, svakog dana, masovno. Nema edukacije, nema volje da se nešto učini kako ne bi došlo do neželjene trudnoće.
Majke koje idu na abrotus, nemaju samo svoja prava već i neke odgovornosti. Ako nisu bile odgovorne za vreme vođenje ljubavi, neka preuzmu odgovornost prema svom detetu. Ukoliko one to ne mogu, ili ne žele, trba država da preuzme tu odgovornost, ali i majka treba da bude sankcionisana na neki način.
Zato i treba omogućiti abortus, ali pod određenim zakonom regulisanim uslovima.

Jedino imam razumevanja, mada se ne bih ni sa tim slozio, je misljenje da se pravo na abortus ukida ako se pojavi pojedinac koji pred sudom(uz ispitivanje svih mogucih sluzbi u kakvim bi uslovima to dete zivelo, znaci, ne moze se to dati popu koji bi da ga smesti u sirotiste) dobija roditeljsko pravo na taj nerodjeni fetus.

A ti bi sankcionisao majke, a oceve ne bi ?

Uostalom, prva stvar koju treba pokrenuti je edukacija. Pod jedan, uvodjenje seksualnog obrazovanja od prvog osnovne.

Ne, napisao sam "dete", rastraljaj te krmeljave oci.
Posto postavljas tezu da fetus moze nekako da ugrozi zivot majke (a kao argument za ubistvo tog istog nerodjenog deteta), ja ti pokazujem da to moze da uradi i dete, od 3, 4, 5 godina.

Ja o stvarima koje se dese posle porodjaja nisam ni govorio. U pitanju su slucajevi koji se odnose SAMO na fetus i novorodjence. Uostalom, pitaj i ti nekog ginekologa, sta mu je bitnije pri porodjaju, sta ima meni da verujes na rec, veruj strucnjacima.

Slazem se jedino da abortus nije sredstvo kontracepcije, niko ovde ne govori da je abortus normalna i dobra stvar. To je nesto tragicno.

Па због чега онда подржавате право на 200.000 тих трагичних догађаја годишње. О томе колико повратница које користе ово право, не треба трошити речи!

Granice ne postavljam ja, vec ljudska civilizacija u kojima zena nije vise masina za radjanje vec covek koji ima vise prava od muskarca. Ne kazem to ja, vec civilizacija koja postuje zenu.

Стави куртон, попи таблету, стави спиралу, извади га раније, апстинирај, стерилиши се...... то су цивилизацијска достигнућа. Чин поштовања жене је то да јој неко копа по утроби и вади жив плод из ње, е свака ти част на памети!

Znaci moze da se zajebawa tako u krug i nikom nista? Zasto je lako muskarcima da o ovome pricaju? Mislis da muskarac cija devojka to uradi na to gleda kao da je otisla kod zubara da izvadi zub? Sta znaci nezeljena trudnoca, pretpostavljam ona neplanirana? Ima masa zena koje su upale u neplaniranu trudnocu pa posle toga posveceno odgajaju svoju decu.

Da se ne bi zajebavala, potrebno je odgajati decu koja znaju sta znaci odgovornost, i koja znaju da se zastite. Zato nam je potrebno seksualno obrazovanje u skolama.

Da, vecina muskaraca na to gleda kao da im je devojka otisla da izvadi zub.

Postoje stepeni nezeljene trudnoce. Isto tako postoji masa zena koja nikako ne bi mogla da iznese nezeljenu trudnocu do kraja, jer zna da njeno rodjeno dete ne bi imalo nikakav zivot. I ovde ne mislim samo na materijalne uslove, tako da me zaobidjite sa primerima gde siromasne zene isto radjaju decu.

Јел пробао неко од подржавалаца овог "цивилизацијског достигнућа" да направи дете, да ли сте свесни колико уопште није једноставно да жена остане у другом стању, и колико је мали напор потреба да до нежељене трудноће не дође!

Granice ne postavljam ja, vec ljudska civilizacija u kojima zena nije vise masina za radjanje vec covek koji ima vise prava od muskarca. Ne kazem to ja, vec civilizacija koja postuje zenu.

Границе поставља природа а не људи . И даље ме нинтересује твоје пламуђљење
већ само забрана убиства деце

Границе поставља природа а не људи . И даље ме нинтересује твоје пламуђљење
већ само забрана убиства деце

Ako te samo to interesuje, onda ces se razocarati, jer ce to u Srbiji biti moguce samo ako se desi apokalipsa sveta, pa se svi zajedno vratimo u primitivnu zajednicu.

Јел пробао неко од подржавалаца овог "цивилизацијског достигнућа" да направи дете, да ли сте свесни колико уопште није једноставно да жена остане у другом стању, и колико је мали напор потреба да до нежељене трудноће не дође!

Znaci ti bi da sankcionises glupost ljudi jer nisu ulozili taj mali napor ?

Da se ne bi zajebavala, potrebno je odgajati decu koja znaju sta znaci odgovornost, i koja znaju da se zastite. Zato nam je potrebno seksualno obrazovanje u skolama.

:ok:Секс треба да престане да буде табу тема у овом БАНТУСТАНУ! Ево да се и ја сложим са тобом око нечега!

Da, vecina muskaraca na to gleda kao da im je devojka otisla da izvadi zub.

Када би их неко едуковао о томе шта је то абортус, а оне који су у браку натерао да присуствују абортусу, ситуација би се драстично променила

Postoje stepeni nezeljene trudnoce. Isto tako postoji masa zena koja nikako ne bi mogla da iznese nezeljenu trudnocu do kraja, jer zna da njeno rodjeno dete ne bi imalo nikakav zivot. I ovde ne mislim samo na materijalne uslove, tako da me zaobidjite sa primerima gde siromasne zene isto radjaju decu.

Жена не треба да дозволи да до нежељене трудноће дође, тако да је расправа о претходном безпредметна!

Back